Jak nesmazat soubory při reinstalaci Visty?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Jak nesmazat soubory při reinstalaci Visty?

Příspěvekod Hurvajz. » 13 zář 2008 15:37

Ahoj, potřebuju přeinstalovat vistu na notebooku, protože mi nejde vůbec spustit. Nemám ale klasické CD s Vistou, ta už byla v kompu předinstalovaná. K počítači jsem dostal jen CD "Obnovení produktu ". A když spustím bootování, dostanu se až do bodu, kdy to po mě chce, abych si vymezil místo na OS a taky to píše, že celý disk bude smazán. Tak se bojím, abych nepřišel o soubory na déčku...Na fóru svethardware.cz jsem se v nějakém vlákně dočetl následující a to mě právě znervózňuje...
Přeinstalováváš u notebooku, nebo u PC?
Protože k notebookům se někdy dodává recovery DVD, na kterém je obraz disku. Při použití tohoto DVD se původní oddíly na HDD zformátujou (tzn. přišel by si i o data na D), vytvoří se nové a následně na ně zkopíruje operační systém.
(někdo se tam ptal na stejnou věc, tedy zda se mu při reinstalaci nesmažou soubory na déčku)

Reklama
actionboy
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak nesmazat soubory při reinstalaci Visty?

Příspěvekod actionboy » 13 zář 2008 16:21

Tak si stáhni zkušební vistu nainstaluj na C a pak si zazálohuj co potřebuješ. Je to takové krajní řešení ale tak když ti nakonc nic nebyde tak proč ne
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 zář 2008 16:24

další možností je nabootování live distribuce Linuxu (případně instalovat místo poškozené Visty) a přetáhnout data někam jinam (Flashka,vypálit) a pak přeinstalovávat.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 13 zář 2008 16:48

actionboy píše:Tak si stáhni zkušební vistu nainstaluj na C a pak si zazálohuj co potřebuješ. Je to takové krajní řešení ale tak když ti nakonc nic nebyde tak proč ne

Jenže já ani nezapnu počítač. Ještě před zobrazením plochy se mi zobrazí hláška konfigurace aktualizací 3 ze 3 - 0%, a pak se počítač vždycky sám vypne. Čili nemůžu na něj nic nainstalovat ani z něj nic přenést... :-(

maremarekk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod maremarekk » 13 zář 2008 16:53

Zkoušel si už spustit window v nouzovém systému? (při startu mačkáš F8 doksu ti nevyskočí nabýdka - dej Nouzový režim s prací v síti). V tomto režimu by se mělo spustit jenom to nejpodstatnější pro chod systému. Můžeš v něm uplatnit předchozý rady, případně zálohovat data na disku. Pkud ti i v Nouzovém režimu naběhnou aktualizace tak už ti nepomůžu :D :D

actionboy
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod actionboy » 13 zář 2008 16:58

No šak to snad můžeš stáhnut na nějakém jiném PC ne?!
:wink:
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 13 zář 2008 17:04

Samozřejmě že jsem to zkoušel, všechny nouzové režimy, i s příkazovým řádkem, ale pokaždé to skončí na těch aktualizacích a přes to se to nedostane. Abych to teda uvedl na pravou míru, jak to celé začlo. Poprvé se mi to stalo nedávno na chatě, kde není internet. Po zapnutí PC naskočila konfigurace aktualizací, nestáhly se a v tom bodě se to seklo. Když jsem se vrátil s kompem domů, připojil jsem ho do sítě, aktualizace se stáhly a komp naběhl. Další den jsem ho ale chtěl zase zapnout a on se na těch aktualizacích zase zasekl, i když už byl připojen k netu. A od té doby ho nejde zapnout. A teď fakt nevím, jak se do něj dostat. Mám v něm diplomku a další důležité věci o které si nemůžu dovolit přijít. :-(

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 13 zář 2008 17:06

actionboy píše:No šak to snad můžeš stáhnut na nějakém jiném PC ne?!
:wink:

Jo už tě chápu, čili stáhnout vistu jinde, vypálit ji na cédo a šoupnout ho do kompu a mělo by to jít? Já se v PC moc nevyznám, tak promiň jestli se ptám hloupě...To bych mohl zkusit

actionboy
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod actionboy » 13 zář 2008 17:24

Vypáloš na CD nebo visty myslím na DVD nevím. Nainstaluješ a zazálohuješ co potřebuješ, pak už si tam dáš tu vistu plnou verzi od zakoupení

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 13 zář 2008 17:37

OK, zatím moc dík, chvíli to potrvá než ty 3 gigoně někde stáhnu :lookround: Snad to pak nějak zvládnu a nic nepokazím. Kdyžtak bych se tu zas ozval :wink:

Hurvajz.
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurvajz. » 15 zář 2008 16:19

Tak stáhl jsem si Vista Home Premium 32bit, vypálil na dívko, ale nejde mi nabootovat :-( Fakt už nevím co je špatně. Obsahuje i soubor setup.exe, cili mělo by to podle mě šlapat, ale nic. Nebo to bootování jen neumím spustit, což je taky možnost :? , ale zkoušel jsem to už všemožně, a nepovedlo se mi to. Nevíte někdo, kde je chyba?

actionboy
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod actionboy » 15 zář 2008 17:20

zkus nastavit v biosu first boot z CD mechaniky, taky možno že si stálh vistu v ISO (nevím v čem to mají) a špatně vypálil (nejlepší tomaš v alcoholu vypálit image obraz na DVD)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
    od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem
    15
    6132
    od mateo- Zobrazit poslední příspěvek
    16 úno 2025 16:09
  • Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
    od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    3182
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 12:27
  • eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
    od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp)
    8
    9238
    od pajauh Zobrazit poslední příspěvek
    24 zář 2024 18:07
  • Flash disk - soubory nelze přehrát
    od Kincl6 » 18 pro 2024 21:13 » v Vše ostatní (hw)
    3
    3731
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    19 pro 2024 12:16
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4316
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”