problem s deskou /asi/ help please
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
problem s deskou /asi/ help please
zdravim vsechny. mam desku kterou mam asi 3mesice. Bohužel se mi stala divná věc které nerozumím a po měsíci zkoumání jsem nic nevyzkoumal. nevim jak to mám popsat ale pokusím se to popsat co nejlépe...Víte že na desku jsou ty dva káblíky ze zdroje jeden je vetsi ve tvaru obdelníčku ve kterem 24 kosticek jde tam vlastne hlavni proud ze zdroje mam ho naproti procesoru blízko ramek..Druhý kabel jde od zdroje a je ve tvaru kostičky ve které sjou buď 4 kostičky nebo 6 já jich mám 4..bývá hned u procesoru. Zapl jsem počítač ale po 5minutach se vypl a konec. zkoušel jsem to nějak opravit a přišel jsem na divnou věc... Když ze zdroje strčím do desky ten velkej obdelník a zapnu PC tak mi počítač jde, běží mi větrak, ale je logické aby šlo všechno jako disk atd musím zapnout i malou kostičku ze 4diry...když jí zapojím tak ale neběží větráček nic...myslel jsem si že je to zdrojem tak v čera po měsíci jsem si koupil ztdroj asi za 1 500,- je to zdroj opravdu dobrej a zapl jsem ho. Bohužel jsem zjistil že zdrojem to není....Zavolal jsem proto jednoho týppka a ten hledal vady na základní desce...Ani on nic nenašel. Deska spálená není jelikož tam není žádná čmouha nic prosím poraďte je to opravdu důležité
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problem s deskou /asi/ help please
Zkontroluj zda jsou šechny komponenty správně usazené!Mrkni i na procesor.Jinak nepíšeš nic o zbytku pc.Začalo to dělat z ničeho nic?Co tomu předcházelo?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
No je to divné. Pokud tu desku máš opravdu 3 měsíce od nějaké věrohodné firmy určitě bych ji zkusil reklamovat zato nic nedáš oni ji různě protestují a pak ti daj vědět pokud je to deskou daj ti jinou nebo vrátěj peníze a pokud ne tak budeš muset hledat problém jinde. Zkus se ještě pořádně podívat na procesor jestly je správně usazenej a tak.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mimochodem - deska může být vadná i když na ni není nic spáleného k vidění. Z dotazu nejsem moc moudrý. Počítač s touto deskou a původním zdrojem byl funkční? Nový zdroj má 24 a 6 pinový konektor? Uveď všechny komponenty v PC. Co předcházelo této závadě? Nezapomenul jsi na procesor nanést teplo vodivou pastu před instalací chladiče s ventilátorem?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ok tak pisu teda jo
1) deska je od gigabyte
2) ty konektory od zdroje : mam jeden ten velky co ma 24 kosticek, pak mam ty dva maly, prvni ma 4kosticky a druhy ma 6, mam tedy 2ty konektory
3) pčíčina nebyla žádna, zapl jsem počítač a po 5ti minutách se vypl
4) po zapojeni velkeho konektoru deska jde
5) po zapojeni velkeho a maleho konektoru deska nejde
1) deska je od gigabyte
2) ty konektory od zdroje : mam jeden ten velky co ma 24 kosticek, pak mam ty dva maly, prvni ma 4kosticky a druhy ma 6, mam tedy 2ty konektory
3) pčíčina nebyla žádna, zapl jsem počítač a po 5ti minutách se vypl
4) po zapojeni velkeho konektoru deska jde
5) po zapojeni velkeho a maleho konektoru deska nejde
Zkusil bych se zaměřit na ten procesor.
A dej sem nějakej celej výpis komponentů třeba název zroje, procesoru, přesnej desky.
Zjistíš to třeba přez program Everest
A dej sem nějakej celej výpis komponentů třeba název zroje, procesoru, přesnej desky.
Zjistíš to třeba přez program Everest
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ok jinak procesor jsem i vyndal a je v poradku jinak dej mi vedet najdu papiry o desce atd a napisu vse co jsem o tom zjistil a jen prozajimavost ja ji reklamovat nemuzu jelikoz uz mi skoncil zarucny list
ale to nevadi jo tak dej mi 10 minut

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A co ta teplovodivá pasta? 

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Joko já se v tom taky moc nevyznám, ale na procesoru más miliony obvodů okem nepoznáš chybu. Bejt tebou bych to da někam do opravny odborníkům.
- PavelKilleR
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
takze základni deska:
Gigabyte S-series Motherboard - support AMD Socket AM2
Nvidia Geforce 6100 ( nForce405), dual-ch DDR2-800,10/100LAN,SATA 3GB/s,RoHS comliant
Zdroj :
jersey CP4 - support intel a AMD CPU
Input : 230V
PFC : Passive
feature : Serial ATA
procesor:
nemuzu najit krabicko od procesoru ale byl to AMD sempron 2.7 nebo nejak tak ja uz sinepamatuji
jinak obrazek desky
Gigabyte S-series Motherboard - support AMD Socket AM2
Nvidia Geforce 6100 ( nForce405), dual-ch DDR2-800,10/100LAN,SATA 3GB/s,RoHS comliant
Zdroj :
jersey CP4 - support intel a AMD CPU
Input : 230V
PFC : Passive
feature : Serial ATA
procesor:
nemuzu najit krabicko od procesoru ale byl to AMD sempron 2.7 nebo nejak tak ja uz sinepamatuji
jinak obrazek desky
1) Začlo ti to dělat s novou základovou deskou nebo to dělalo už předtim?
2) Když tam vrátíš původní základovku jede to?
- Pokud má nějaký tvůj dobrý ochotný kamárád PC který podporuje tvůj procesor vyzkoušej bych ho.
- Osobně si myslim že zrojem to nebude že ten hardware nemá zas takové nároky spíš si myslim že je buď něco s procesorem nebo špatně drží ten kontakt na elektriku ze zroje.
2) Když tam vrátíš původní základovku jede to?
- Pokud má nějaký tvůj dobrý ochotný kamárád PC který podporuje tvůj procesor vyzkoušej bych ho.
- Osobně si myslim že zrojem to nebude že ten hardware nemá zas takové nároky spíš si myslim že je buď něco s procesorem nebo špatně drží ten kontakt na elektriku ze zroje.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jen vyměnil zdroj... na zkoušku, deska stejná
psal jsi že máš tu desku 3měsíce, to je teda záruka na 3měsíce ? dej je k soudu
psal jsi že máš tu desku 3měsíce, to je teda záruka na 3měsíce ? dej je k soudu
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4952
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
- 4
- 3441
-
od lukas222