Nastavení přehrávání stereo zvuků na 5.1 repro

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

nathax
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nastavení přehrávání stereo zvuků na 5.1 repro

Příspěvekod nathax » 28 zář 2008 13:04

Dobrý den,
potřebuji pomoct s nastavením přehrání stereo zvuků na 5.1 repro ve win XP. MP3 a jiné stereo sobory hrají jen na left a right bedně (5.1 filmy hrají jak mají). Je potřeba něco nainstalovat nebo přenastavit, aby ve win hrála hudba a jiné zvuky na všech 5.1? Je potřeba ještě něco jiného?

Mám zvukouvou kartu: Terratec Aueron 5.1 USB MKII

Děkuji za odpovědi.

Reklama
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Nastavení přehrávání stereo zvuků na 5.1 repro

Příspěvekod X » 28 zář 2008 13:07

Ovládací panely > Zvuky a zvukové zařízení > Hlasitost > Upřesnit > vybrat požadované reproduktory ...

nathax
nováček
Stav:

Příspěvekod nathax » 28 zář 2008 13:12

To jsem již nastavil, právě že 5.1 fungují jak mají .. u 5.1 souborů hrají jak mají, jen stereo soubory se přehrávají jen na right a left repro. Potřebuji to nějak předělat, aby i pro stereo soubory byli využity všechny repra a jejich využití bylo plnohodnotné.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 28 zář 2008 13:25

Tak já mám u Creative repráků CMSS (taková externí bednička s ovladači a přepínači), kde si jen stisknu rozhození signálu do všech beden (Stereo/Fourpoint).

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 28 zář 2008 13:29

Stereo soubory obsahují pouze informaci levého a pravého kanálu, takže ti to hraje správně. Pokud chceš, aby ti stereo soubory hrály i z ostatních reproduktorů, musíš zvolit (pokud to zvuková karta dovoluje) režim, který ze stereo signálu "uměle" vytvoří i signál pro ostatní reproduktory.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

nathax
nováček
Stav:

Příspěvekod nathax » 28 zář 2008 13:49

mmmartin píše:Stereo soubory obsahují pouze informaci levého a pravého kanálu, takže ti to hraje správně. Pokud chceš, aby ti stereo soubory hrály i z ostatních reproduktorů, musíš zvolit (pokud to zvuková karta dovoluje) režim, který ze stereo signálu "uměle" vytvoří i signál pro ostatní reproduktory.

Vím, už jsem to měl rozběhané. Jenže jsem teď formátoval PC. Předtím jsem to nějak vymyslel, jenže nevím jak, protože jsem zkusil spoustu věcí na pokus/omyl a něco se podařilo. Klasický program od ovladače zvukovky to přepínání nemá, takže mě spíš zajíma jak se to dá nastavit jinak.

nathax
nováček
Stav:

Příspěvekod nathax » 28 zář 2008 19:35

Ještě nějaké nápady?
Zkoušel jsem teď najít nějaký emulátor, ale nic, co by pomohlo jsem nenašel.

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 28 zář 2008 19:41

třeba winamp míval pluginy které vytvářeli něco jako dolby pro logic zvuk
možná i jiné programy mají moduly nebo pluginy pro prostorový zvuk jen hledat
u klasických zvukovek typu sound blaster bylo v jeho základním programu možnost prostorového efektu ale pokud je to nějaká integrovaná tak neporadím víc než jsem již psal.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

nathax
nováček
Stav:

Příspěvekod nathax » 28 zář 2008 20:16

Vyčetl jsem že mi spíš jde o tzv. kopírování/mixování 2.0 kanálů od ostatních. Zvukovka není integrovaná-je externí, připojená přes USB. Aby hráli všechny kanáli za každé okolnosti (třeba blbý příklad ale-i při startu win)
Taky jsem vyčetl, že toto mixování umožňují nastavit zvukovky ve svých ovladačích. Ovšem ty ovladače k této zvukovce jsou velmi jednoduché a umožňují v podstatě jen nastavit hlasitosti vstupů, výstupů a jednotlivých repro.
Takže nějaký program/plugin/... pokud by něco takového bylo.

Díky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”