Dobrý den,
potřebuji pomoct s nastavením přehrání stereo zvuků na 5.1 repro ve win XP. MP3 a jiné stereo sobory hrají jen na left a right bedně (5.1 filmy hrají jak mají). Je potřeba něco nainstalovat nebo přenastavit, aby ve win hrála hudba a jiné zvuky na všech 5.1? Je potřeba ještě něco jiného?
Mám zvukouvou kartu: Terratec Aueron 5.1 USB MKII
Děkuji za odpovědi.
Nastavení přehrávání stereo zvuků na 5.1 repro
Re: Nastavení přehrávání stereo zvuků na 5.1 repro
Ovládací panely > Zvuky a zvukové zařízení > Hlasitost > Upřesnit > vybrat požadované reproduktory ...
To jsem již nastavil, právě že 5.1 fungují jak mají .. u 5.1 souborů hrají jak mají, jen stereo soubory se přehrávají jen na right a left repro. Potřebuji to nějak předělat, aby i pro stereo soubory byli využity všechny repra a jejich využití bylo plnohodnotné.
Tak já mám u Creative repráků CMSS (taková externí bednička s ovladači a přepínači), kde si jen stisknu rozhození signálu do všech beden (Stereo/Fourpoint).
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Stereo soubory obsahují pouze informaci levého a pravého kanálu, takže ti to hraje správně. Pokud chceš, aby ti stereo soubory hrály i z ostatních reproduktorů, musíš zvolit (pokud to zvuková karta dovoluje) režim, který ze stereo signálu "uměle" vytvoří i signál pro ostatní reproduktory.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
mmmartin píše:Stereo soubory obsahují pouze informaci levého a pravého kanálu, takže ti to hraje správně. Pokud chceš, aby ti stereo soubory hrály i z ostatních reproduktorů, musíš zvolit (pokud to zvuková karta dovoluje) režim, který ze stereo signálu "uměle" vytvoří i signál pro ostatní reproduktory.
Vím, už jsem to měl rozběhané. Jenže jsem teď formátoval PC. Předtím jsem to nějak vymyslel, jenže nevím jak, protože jsem zkusil spoustu věcí na pokus/omyl a něco se podařilo. Klasický program od ovladače zvukovky to přepínání nemá, takže mě spíš zajíma jak se to dá nastavit jinak.
Ještě nějaké nápady?
Zkoušel jsem teď najít nějaký emulátor, ale nic, co by pomohlo jsem nenašel.
Zkoušel jsem teď najít nějaký emulátor, ale nic, co by pomohlo jsem nenašel.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
třeba winamp míval pluginy které vytvářeli něco jako dolby pro logic zvuk
možná i jiné programy mají moduly nebo pluginy pro prostorový zvuk jen hledat
u klasických zvukovek typu sound blaster bylo v jeho základním programu možnost prostorového efektu ale pokud je to nějaká integrovaná tak neporadím víc než jsem již psal.
možná i jiné programy mají moduly nebo pluginy pro prostorový zvuk jen hledat
u klasických zvukovek typu sound blaster bylo v jeho základním programu možnost prostorového efektu ale pokud je to nějaká integrovaná tak neporadím víc než jsem již psal.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
Vyčetl jsem že mi spíš jde o tzv. kopírování/mixování 2.0 kanálů od ostatních. Zvukovka není integrovaná-je externí, připojená přes USB. Aby hráli všechny kanáli za každé okolnosti (třeba blbý příklad ale-i při startu win)
Taky jsem vyčetl, že toto mixování umožňují nastavit zvukovky ve svých ovladačích. Ovšem ty ovladače k této zvukovce jsou velmi jednoduché a umožňují v podstatě jen nastavit hlasitosti vstupů, výstupů a jednotlivých repro.
Takže nějaký program/plugin/... pokud by něco takového bylo.
Díky.
Taky jsem vyčetl, že toto mixování umožňují nastavit zvukovky ve svých ovladačích. Ovšem ty ovladače k této zvukovce jsou velmi jednoduché a umožňují v podstatě jen nastavit hlasitosti vstupů, výstupů a jednotlivých repro.
Takže nějaký program/plugin/... pokud by něco takového bylo.
Díky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 4672
-
od TheSalon112
Zobrazit poslední příspěvek
06 bře 2025 11:06
-
-
27” Odyssey G5 Gaming Monitor nejde repro Příloha(y)
od pepan321 » 10 říj 2024 10:05 » v Problémy s hardwarem - 3
- 2128
-
od pepan321
Zobrazit poslední příspěvek
10 říj 2024 10:44
-
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1710