Ahoj pánové,
podělím se s Vámi o nejnovější mou zkušenost.
Předevčírem mi syn přeposlal mailem pár obrázků "ftípků". Českých vtípků.Po otevření 4 obrázku ve formátu jpg. začal šílet Avast: nejprve vyhodil malware, hned na to trojana a nabídl odpojení od sítě. Jeho návrh jsem akceptoval, jenže vir počítač opět spojil s netem. Avast zas odpojil a vir spojil. Po třetí výměně jsem vytáhl zástrčku internetu z notebooku s tím, že mají po ptákách. Pro jistotu jsem odpojil i síťovou šňůru. Vir na to reagoval tím, že se objevila bílá obrazovka s pádem Desktopu a zeptala se, zda chci obnovu? Klikl jsem že ano a to bylo poslední kliknutí, co mi dovolil. Hned potom se na obrazovce objevila rudá stránka, uprostřed 3 žluté kruhy označující radioaktivitu a klávesnice přestala reagovat. Ani na tlačítko Start nešlo kliknout. Restartoval jsem NB brutál a když jej znovu nahodil, tak místo bootovací obrazovky se hned objevila rudá stránka a šmitec-
Na obnovu jsem použil dvd recovery, hned po instalaci OS jsem tam postupně nainstaloval a odinstaloval 3 antiviry, kterými jsem comp projel, k tomu Ad-Aware, Spyware terminátora a podobně, takže mám comp v pohodě, ale moc by mě zajímalo, co to bylo za šmejd.
Dle mého laického názoru je to hyperaktivní trojan, a je to pěkný hajzl, protože vás nikam nepustí a s jeho připojováním na síť bych taky mohl přijít o všechna data, ne-li dopadnou ještě hůř.
Pět let se pohybuji na netu, ale na něco takového jsem ještě nenarazil.
Prosím, nevíte o co jde?
- Kocourekpuci
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Prosím, nevíte o co jde?
Vypada to na desktop hijackera (dropper) s moznostou obsahovania aj vundo nakazy.
Potrebujem, aby ste sem dal log z HijackThis.
Potom budeme vediet viacej na uplne znicenie nakazy.
Potrebujem, aby ste sem dal log z HijackThis.
Potom budeme vediet viacej na uplne znicenie nakazy.
Moja nová kniha >> Kniha <<
---
Hľadáme nové posily do nášej CyberSecurity UNIT jednotky. Viac informácií o tom, čo to obnáša a ako sa pripojiť nájdete tu: ► CyberSecurity UNIT ◄
----
Bezpečnostná autorita fóra viry.cz ► Certifikát ◄
----
Momentálne aktívny ako:
- konzultant, vývojár a tutor výskumu inteligentného malwaru.
---
Hľadáme nové posily do nášej CyberSecurity UNIT jednotky. Viac informácií o tom, čo to obnáša a ako sa pripojiť nájdete tu: ► CyberSecurity UNIT ◄
----
Bezpečnostná autorita fóra viry.cz ► Certifikát ◄
----
Momentálne aktívny ako:
- konzultant, vývojár a tutor výskumu inteligentného malwaru.
nevím jestli jsi přízpěvek četl celý,ale píše že operační systém už přeinstaloval!!!Chceto nepohybovat se po netu jako Administrátor(správce počítače) ale jako uživatel i když to při některých operacích omezuje,určitě se to vyplatí i když neříkám že se nemůže něco chytit ale nemá to takové to důsledky.Rozhodně se to chce zamyslet i nad jiným antivirem.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
přeinstalace bez formátu(obnovení)neznamená, že se viru 100% zbavil
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji