Visty - Winload.exe ERROR

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

GrowerM
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Visty - Winload.exe ERROR

Příspěvekod GrowerM » 12 říj 2008 08:22

Ahoj :D
Tak sem tu zase z dalším problémem během 2 dnů - to je můj rekord!

Při startu Windows Vista mi to pokaždé hodí chybovou hlášku :
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spuětění systémuWindows se nezdařilo.příčinou může být nedávná změna hardwaru nebo softwaru

BLABLABLABLABLA

Soubor: \windows.bt\windows\system32\winload.exe

stav: 0xc000000f

Informace: vybranou položku nelze načíst, protože aplikace chybí nebo je požkozena.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Když dám Visty opravovat přez nabootování DVD (a pak dále pře opravu), vždy to funguje pouze tu dobu, doku'd je PC zapnutý, jakmile ho vypnu, mohu tuto proceduru opakovat.

Na internetu (google.com) je informací kolem tohoto problému poměrně dost, ale moje angličtina není na úrovní abych sní mohl řešit problémy s PC.
Děkuji všem za odpovědi.

Předem podotýkám že nejsem amatér a na toto forum se obracím pouze v případě když jsem v koncích, takže prosím nepokládejte pomocnou ruku typu - zkoušel si to vypnout a zapnout nebo zkoušel si bod obnovení, nebo je tvoje kpie vindows vůbec originální atd. atd. atd.

Díky za pochopení.

Reklama
hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Re: Visty - Winload.exe ERROR

Příspěvekod hroch123 » 12 říj 2008 10:03

Oprav tedy ty windowsy, a nahraj do nich service pack 1 pro vistu.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

GrowerM
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod GrowerM » 12 říj 2008 16:24

SP1 je instalovaný od samého začátku.

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 12 říj 2008 23:41

dobrá, ztáhni si z www.grisoft.cz avg8 a proskenuj se.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 13 říj 2008 00:06

nic nestahuj! nic neskenuj! virem to není. pokusím se přeložit ti jeden návod, co by měl fungovat. mmt hned ho dodám. vycházím z toho že to recovery DVD Visty je v angličtině. ty konkrétní výrazy se blbě překládají.

1.) nabootujte z Vista DVD
2.) jděte do Repair Options (pokud nebudete moc vybrat instalaci Windows nevybírejte nic. mělo by to fungovat) a odtud otevřete Command Promt
3.) zadejte příkaz:

Kód: Vybrat vše

copy c:\windows\system32\boot\winload.exe c:\windows\system32\

4.)takhle mi to fungovalo. Ale samozřejmě je to jaksi zvláštní případ, co se stalo, že Vista nebyla schopná sama lokalizovat winload.exe ( prostě vždycky automaticky aktualizuji svoje Visty ale teď jsem instaloval ručně KB938371, protože nefungovala v automatických aktualizacích)

tahkle vypadá ten článek přeložený, takže s chutí do toho :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”