Úvod
Jsem starý rýpal a správce serveru PC-help (pan Ltb) tu není jen pro mě a i tak má dost práce s administrací a rozšiřováním funkcí fóra. Naposled sem si porýpal že by to chtělo nějaký návod, jak psát do fóra, že já jako plebejec nemohu absolutně znát všechny funkce, které fórum umí. Mezi řádky mi bylo naznačeno to s čím začínám tento příspěvek.
Pokusím se tedy složit dohromady do jednoho povídání to co je zde na fóru porůznu roztroušeno a přidat k tomu běžné základy práce s fórem, abych jen nerýpal ale také nějakým způsobem pomohl.
Dále bych chtěl poděkovat všem, kteří článek po přečtení oznámkují v přiloženém hlasování. Je to pro mne jediný způsob jak se od vás dozvědět jaký dojem na vás článek zanechal a zdali se v budoucnu vyplatí pro vás zpracovat i tutoriál na jiné téma. (Pro "lamy" - vaše známkování ke pro mne hnacím motorem do další práce. Pokud v průměru vychází lépe jak za 3)
Jak jsem při zpracování článku zjistil, tento článek nebude zřejmě nikdy zcela dokončen. Tak jak se vyvíjí počítačové aplikace a pokud administrátor fóra neusne na vavřínech, budou tu stále přibývat nové módy pro zpříjemnění obsluhy fóra. Buďte prosím proto trochu shovívaví, pokud tu nenajdete úplně všechno co se obsluhy fóra týče, nebo pokud text hned napoprvé nebude úplně správně česky, časem to po sobě snad opravím.
Info
Revize článku provedena Leden 2009
Naposledy přidáno, změněno: 25.3.2009
Co je třeba doplnit nebo přepracovat:
- Momentálně si myslím že jsou zapracovány všechny změny. Za upozornění pomocí SZ (PM) že jste tu něco nenašli, budu jedině rád
Technické poznámky k textu návodu:
- Obsah je dělený na hlavní kapitoly a podkapitoly v textu návodu jsou nadpisy hlavních kapitol modré, nadpisy podkapitol jsou zelené snad vám to pomůže v orientaci.
- Kliknutím na název kapitoly v obsahu se dostanete přímo na požadovanou kapitolu. Snad to zrychlí vyhledání konkrétní odpovědi ohledně práce s fórem PC- Help.
- Návod je poměrně obsáhlý a táhne se přes několik stran na další stranu se dostanete kliknutím na tlačítko "Další" v pravém rohu pod posledním příspěvkem
- Pokud se text náhle mění do světle modré barvy s podtržením (platí pro vzhled fóra "prosilver"), skrývá se pod ním odkaz. Pokud na tento světle modrý text kliknete, budete přesměrováni do dalšího tématu, které se většinou týká onoho světle modrého textu. Pro návrat zpět k textu, který právě čtete, používejte tlačítko zpět (šipku doleva) v liště vašeho web prohlížeče, nebo uzavření odkazem otevřeného okna web prohlížeče.(Záleží na tom jak je Váš prohlížeč nastaven)
- Zvětšený obrázek z návodu zrušíte použitím tlačítka zpět (šipka doleva) v liště vašeho web prohlížeče nebo uzavřením odkazem otevřeného okna web prohlížeče.
Začínáme s PC-Help
Jak vytvořit příspěvek do Fóra PC-Help
- Rozdělení diskusního fóra PC-Help do sekcí podle témat diskusí
- Zakládáme novou diskusi
- Máme napsáno a odpovídáme - tlačítko "Odeslat"
- Jak se ve fóru připomenout se svým problémem
Úpravy písma v příspěvku
- Tučné písmo
- Kurzíva
- Podtržené písmo
- Upravujeme velikost písma
- Jiná velikost písma než předdefinovaná
- Upravujeme barvu písma
- Kombinujeme jednotlivé úpravy písma
- Pravidla Fóra PC-Help pro užití citace a návod jak citovat
- Citace z posledního příspěvku
- Citace předposledního a dřívějších příspěvků
- Jak citovat z příspěvku, který již citaci obsahuje
Úpravy textu do bloku
- Seznam (tlačítko "List")
- Uspořádaný seznam (tlačítka "List", "List="a tlačítko [ *])
- Oddělovací čára - Tlačítko "HR" v editačním okně odpovědi
- Ukázky pokročilého fornátování písma v "Bulletin Board Code" tedy zde na fóru
Tlačítka pro vložení obrázku (Img) a odkazu (URL) z jiných serverů
Odkazujeme se na jinou webovou stránku
- Otevřený odkaz
- Odkaz skrytý pod textem a následná úprava tohoto textu
- Odkaz skrytý pod obrázkem
- Jak čtenář pozná že je pod obrázkem schovaný odkaz?
- Jak vložit obrázek se skrytým odkazem na webovou stránku obrázku
- Obrázek skrytý pod obrázkem
Píšeme koncept odpovědi - Tlačítka okna odpovědi "Uložit"a "Načíst"
Kontrolujeme napsanou odpověď - tlačítko "Náhled"
Možnosti odpovědi
Příloha odpovědi
- Jak vložit přílohu k odpovědi
- Jaké soubory, jaký počet souborů a jak velké soubory můžete do fóra PC-Help vložit jako přílohu
- Odstranění, přepsání chybně vložené přílohy odpovědi
- Umístění obrázku z přílohy do textu odpovědi tak aby obrázek korespondoval s textem
Přehled tématu - Užitečná pomůcka pro vaši orientaci v diskusi
Další tlačítka zobrazená v diskusi u odeslané odpovědi
- Tlačítko "Upravit" odpověď"
- Tlačítko "Smazat" Odpověď"
- Tlačítko "Ohlásit tento příspěvek"
- Tlačítko "Citovat"
- Tlačítko pro „Skype“
- Tlačítko "SZ" pro soukromou (neveřejnou) zprávu
- Tlačítko pro přesměrování na webovou stránku autora příspěvku
- Tlačítko pro odeslání textové zprávy autorovi příspěvku pomocí programu ICQ
- Tlačítko "AIM" pro odeslání zprávy autorovi příspěvku pomocí "AOL Instant Messenger"
- Tlačítko "Jabber" pro odeslání zprávy autorovi příspěvku pomocí "Jabber klienta"
- Další tlačítka pod Avatarem - další podporované komunikátory
Záhlaví
Zápatí
Spoluautoři a korektoři
Ltb, Elusive, Baron Prášil, Myloš, karlos
Podobná témata
Často kladené otázky (ohledně práce s fórem)
Vaše publikace na PC-Help.cz
Komplexní nápověda pro PC-HELP
- Stručný výtah z pravidel
- Založení tématu
- Log z HJT
- Použití MWAV
- Použití KillBoxu
- Použití Avengeru
- Použití SmitFraudFixu
- Použití SDFixu
//Ltb: přidáno do PC-HELP rozcestníku