Totální kolaps windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Brake
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Totální kolaps windows XP

Příspěvekod Brake » 18 říj 2008 15:10

Dobrý den, moc prosím všechny o rady, jsem už oprvadu zoufalý.
Mám nový počítač, včera jsem ho poskládal a už jsem včera nahrál všechny potřebné programy a asi 7 hodin jsem jo měl v provozu. Moje sestava je základní deska asus m3a, amd athlon x2 5200, Samsung Spinpoint F1 640 gb, sapphire HD 3650, 2x 2gb 800mhz PC6400 a-data , blue storm II 500W
Včera bylo tedy vše vpořádku, ale dnes ráno jsem počítač spustil a při načítání Windows XP(pro-32bit) se mi to vždy zaseklo- tam kde jezdí ten modrý obdélník. Potom se ten modrý obélník pohyboval vždy tak o jedno políčko za minutu. Zkoušel jsem počkat asi 20 minut, ale nic se nezměnilo. Zkoušel jsem taky několikrát resetovat, ale taky to samé.
Šel jsem tedy do nouzového režimu a dal jsem obnovení systému do doby, kdy jsem doinstaloval SP3. Poté ale počítač, vždy když naběhl na načítání XP, tak se sám resetnul, takže se stále dokola restartoval. rozhodl jsem se tedy přeinstalovat celé windows. Dal jsem zformátovat hdd a po dokončení se počítač restartoval, ale nabíhání skončilo u blikající čárky vlevo nahoře, před obrazovkou nařítání xp. Takže zase nic, Zkusil jsem tedy xp přeinstalovat ještě jednou a tentokrát jsem nedával formát hdd. Po této instalaci se vždy pri nabíhání objevila chyba, že nelze číst z pevného disku a ať stisknu ctrl+alt+del pro restart pc. Po restartu se ale objevovalo stále to samé. Udělal jsem tedy třetí přeinstalaci windows a tentokrát jsem dal rychlé zformátování HDD a po tentokrát se pc restartuje ještě před tím než naběhne načítací obrazovka windows s tím modrým posuvníkem. Restartuje se tedy zase stále dokola.
Někde jsem nasel, že původní problém- zamrznutí při načítání windows, může způsobovat na té mojí zákldní desce ovladač asus na internet. Jenže teď mám další problém a to, že ani po přeinstalaci windows se to vůbec nmespustí :(
Prosím poradtě už fakt nevím co mám dělat.

Reklama
Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Totální kolaps windows XP

Příspěvekod Zeppelin » 18 říj 2008 15:18

Vítej na PC-HELP,
Stáhni si a vypal Ultimate Boot CD, pak se z něho nabootuj a otestuj paměti a HDD
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky

Brake
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Brake » 18 říj 2008 16:20

a na CD mám vypálit to ISO? půjde to pak nabootovat? nebo to iso mám ještě rozbalit a až to pak vypálit?

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 18 říj 2008 16:23

Stáhni si

Kód: Vybrat vše

http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia/vypalovani_cd/active-iso-burner/
tento program a pomocí něho vypal to iso. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 18 říj 2008 16:35

Jak říká Owner.... a jinak jestli máš Nero nebo Ashampoo Burning Studio tak tam to máš taky.... "Vypálit obraz disku"
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W

HiJackThis

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 18 říj 2008 16:37

Pokud by si mel moznost zkus jiny instalacni cd windowsu

Brake
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Brake » 18 říj 2008 16:45

Dobře, zachvíli mi přijdou CD, tak to vypálím a udělám ten test
Jo a teď jsem zkusil ještě pustit pc, jestli se to třeba neumoudřilo a naskočilo mi tam American Megatrends a píše to že mám zmáčknout alt+F2 to execute ASUS EZ Flash 2. Takytam je, že HDD je capable and status OK a že jsou nalezena a konfigurována USB. a potom úplně dole je Warning: System BOOT Fail. podtím: Your system last boot fail or POST interrupted. Please enter setup to load default and reboot again. a F1 pro setup a f2 pro default values and continue. Takže je nějaký problém s bootováním? a jak to vyřešit?

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 18 říj 2008 17:09

Možná jsi něco špatně nastavil v BIOSu.... dej to do základního nastavení (Load default) a pak ulož a zkus to zase..... ale já bych počkal na to Ultimate Boot CD než budeš zase zkouže novou instalaci...... ale každopádně vrať ten BIOS

HiJackThis

Brake
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Brake » 18 říj 2008 17:37

No dal jsem tam ten test pamětí-Memtest 86 v3.3-je to správný test? Ale trvá nějak dlouho, už mi jede 22 minut a je tam 6.test a pas teprve 3%. Tak to abych to nechal přes noc.
EDIT:a BIOS jsem dal do oho základního nastavení a nic se nezměnilo
EDIT2:a jak mám udělat ten test HDD? mám dát iagnostic tools?

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 18 říj 2008 18:39

Já teď z hlavy nevím co tam je HDD.... HD Tune tam není?

HiJackThis

Brake
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Brake » 18 říj 2008 19:01

ne je tam
installation tools
diagnostic tools
device management tools
wiping tools
cloning tools
low-level editing tools

Zeppelin
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Zeppelin » 18 říj 2008 19:53

Tak zkus to Diagnostic Tool.... uvidíš..... trošku zkoušej :wink:

HiJackThis

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”