Problem s USB
Problem s USB
Zdravim ... mam problem s USB konektory, kdyz pripojim do PC flash disk,klavesnici, mys tak to vubec neraguje (jen to napr. sviti). Kdyz dam spravce zarizeni, tak jsou tam zlute vykricniky u: Standart openHCD USB Host Controller a Standartní rozšířený řadič z PCI na USB u obou se vyskytla chyba s timto popisem - Ovladač zařízení byl pro tento hardware úspěšně zaveden, ale nelze najít hardwarové zařízení. (Kód 41). Na netu jsem neco o tomto problemu hledal a vygooglil jsem, ze je to zacineni diky spatnemu odebirani USB zarizeni (navtvrdo vytahnout) a ze chyba se odstrani tim, ze ty zarizeni se zlutym vykricnikem zakazu a opet povolim nebo preinstaluji ovladace. Tyto obe varianty jsem vyzkousel a ani jedna nepomohla, jeste jsem zkousel uvest bios do defaultniho stavu, ale to taky nepomohlo. Nejzajimavejsi na tom je, ze kdyz zapojim svoji USB klavesnici, tak nez najede windows tak funguje (napr. v BIOSu s ni pohybuju kurzorem atd..). Tato chyba se zacala objevovat po te, co jsem jednou zapl nouzovy rezim windows (ale tam jsem nic radikalniho nemazal). Po te jak jsem spustil normalni windows uz to nefungovalo.
- Zdena.Sladky
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problem s USB
Zkus obnovit systém od bodu obnovení, který byl vytvořený před tímto problémem.
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Když to zařízení připojíš, tak dej odebrat ten ovladač u kterýho je vykřičník, odpoj zařízení a znovu ho připoj do toho samého usb. Pak win nainstaluje nový ovladač a mělo by to fungovat
Lenovo Thinkpad Edge 15
Když to zařízení připojíš, tak dej odebrat ten ovladač u kterýho je vykřičník, odpoj zařízení a znovu ho připoj do toho samého usb. Pak win nainstaluje nový ovladač a mělo by to fungovat
Bohuzel toto me nepomohlo, zkusil jsem to, ale po opetovnem pripojeni toho zarizeni se to automaticky neinicialzovalo a musel jsem dat ve spravce zarizeni vyhledat zmeny HW. To sice naslo ty dva prvky, ktere jsem odebral, ale bohuzel se opet zobrazili s vykricniky.
Zkus obnovit systém od bodu obnovení, který byl vytvořený před tímto problémem.
Tohle bych potreboval trochu vice vysvetlit? Kde to najdu? diky ...
- Zdena.Sladky
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Předpokládám, že máš XPčka.
Dej START - OVLÁDACÍ PANELY - VÝKON A ÚDRŽBA, tam se ti pak ve sloupci na levé straně objeví Obnovení systému. Klikni na to a pak postupuj podle instrukcí. Podle data tam potom vybereš den, ke kterému se chceš vrátit.
Ale pozor! Tímto krokem přijdeš o všechny programy instalované po datu, ke kterému obnovu provedeš. Budeš si je pak muset znova nainstalovat (pokud máš v nějaké hře uložené pozice, předem si je zálohuj do jiné složky). Dokumenty naopak zůstanou uložené a nepřijdeš o ně.
No snad sem to vysvětlil aspoň trošku pochopitelně...
Dej START - OVLÁDACÍ PANELY - VÝKON A ÚDRŽBA, tam se ti pak ve sloupci na levé straně objeví Obnovení systému. Klikni na to a pak postupuj podle instrukcí. Podle data tam potom vybereš den, ke kterému se chceš vrátit.
Ale pozor! Tímto krokem přijdeš o všechny programy instalované po datu, ke kterému obnovu provedeš. Budeš si je pak muset znova nainstalovat (pokud máš v nějaké hře uložené pozice, předem si je zálohuj do jiné složky). Dokumenty naopak zůstanou uložené a nepřijdeš o ně.
No snad sem to vysvětlil aspoň trošku pochopitelně...
AMD Athlon X2 6000+ 3.0GHz, chladič Thermaltake BigTyp VP, 3GB DDRII 667 Corsair (2x512MB, 2x1GB), deska Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570sli, gr. karta Asus 9800GTX+ 512MB, 3xHDD WD(250GB+200GB+1000GB), case Thermaltake Swing VB6000BWS, zdroj Corsair VX550W, 24" LCD Samsung T240HD
Hm tak ani obnovovaci bod nepomohl 

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Odeber řadiče USB. V BIOSu zkontroluj zda máš USB povoleny a zda je zapnuta podpora USB klávesnice a myši...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Takze v BIOSU mam USB povoleny a to 1,1+2,0 a podpora USB klavesnice a mysi taky, protoze me USB klavesnice pred startem windows funguje (tz. muzu pohybovat kurzorem v BIOSu atd...) a odebrani USB radice myslis jak? Fyzicky ze zakladni desky nebo pres spravce zarizeni odinstalovat ovladace na radice?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přes správce zařízení...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
No pres spravce zarizeni jsem zkousel ty chybne zarizeni odinstalovat a znovu nainstalovat to nepomohlo, tak jsem zkusil jeste zakazat a opet povolit zarizeni a to taky nepomohlo ...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4061
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06