AVAST: dobrý nebo ne?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: AVAST: dobrý nebo ne?

Příspěvekod Myloš » 06 lis 2008 00:25

Kastelán – reakce na memphistovu otázku „uveď nějaký pádný důvod, proč se ti zdá AVAST špatný“ píše: Zpomaluje počítač a dělá falešné poplachy.
Mně počítač nezpomaluje (nepociťuji zpomalení) – mám zaplé jen ty štíty, které potřebuju; tzn. že jsem deaktivoval štíty Instant Messaging (žádný IM nepoužívám), Outlook/Exchange a P2P. Taktéž jsem vypnul generování VRDB, protože pokud bych (nedej perun) chytil nějakou nákazu, obnovím systém ze zálohy (Acronis True Image).
Pokud jde o falešné poplachy, tři jsem měl, ale pokaždé jsem napsal výrobci (+ odeslal předmětný soubor) a během asi dvou dnů Avast přestal opruzovat (opravili databázi).

A za celý svůj „život s PC“ (může být nějakých 17–18 let, z toho s vlastním tak 15–16) jsem chytil virus jednou jedinkrát (a to ještě z vlastní blbosti, přesně vím proč).

hroch123 píše:Možná v profi verzi. Ne home.
A ty myslíš, že mají home a profi verze odlišné virové databáze? Pochybuju.

Reklama
hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 06 lis 2008 08:16

A nemohl by zde někdo ze zkušených udělat menší tabulku zde nejvíce léčených až po nejméně léčených. Zahrňte Nod, Avast, Kaspersky, Avg, Norton, apod. Neberte tabulky a statistiky z netu nebo časopisu, často tam píší holé nesmysly. Tady se pořád řeší nějaká havěť, takže myslím že samy uvidíte které zabezpečení stojí neustále za starou bačkoru, díky.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 lis 2008 12:23

se podívej na Virus Bulletin. je to stránka, co uděluje antivirům ocenění. jejich testům se dá rozhodně věřit. podle posledních testů dost propadl NOD,ale ještě se vlezl do hranice, kdy ještě získal ocenění VB. TADY máš jeden z posledních testů. AVAST je na druhém místě za Avirou
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

rosscow
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod rosscow » 06 lis 2008 14:38

Jinak k tomu zpomalování PC. To bylo za dob, kdy tu ještě vládly 128 a 256SD paměti. Jinak v týhle době, antivir oproti jinýmu SW v porovnání nezpomaluje PC nějak očividině.
Webdorf.eu - Tvorba webu a fór na redakčním systému Drupal 6 a PhpBB 3

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 lis 2008 17:09

Pro hroch123 - když máš takové pochyby a žádný názor Tě neuspokojuje, tak si udělej průzkum sám, víš-li jak.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

hroch123
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod hroch123 » 07 lis 2008 16:58

Nějaký pátek už vím :D
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.

mechaniček
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod mechaniček » 07 lis 2008 18:33

Zdravím,já jsem s avastem docela spokojen, používám ho druhým rokem, je pravda, že občas hodí falešný poplach,což je jistě lepší, než vůbec žádný. Mám v pc dva hdd a taktéž dva os XP a Vista. Avast-XP, Visty chrání NOD 32 je to jistě vinikající antivir.Ale má taky své mezery.Někdy nějakou veteš nedetekuje, avast ano, nebo zase naopak. Asi záleží který má zrovna v danou chvíli lepší databázi. :roll: Uspěšnost je alespoň u mě proměnlivá, jelikož internet je vystaven denně stále novější a odolnější havěti. Nikomu nechci vnucovat svůj názor, je to jen moje vlastní zkušenost. :bigups:
CPU Intel E8400+Arctic cooling freezer 7 Pro, MSI P6N SLI Platinum , 2x Gigabyte nVidia GTX260 OC 896MB Sli, RAM 4x1Gb PATRIOT 800Mhz, 1x WD Caviar black 640Gb, 1x Seagate Barracuda 200Gb, zdroj FORTRON EPSILON 700W SLI, Win XP SP3, Win Vista Ultimate SP1, Samsung syncmaster T240 20000:1 24" .

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 13 lis 2008 09:06

Jinak pro příznivce AVASTU. Vyšla nová verze. Viz.:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Novy-antiv ... fault.aspx

//Na PC-Help odkazy do <code> dávat nemusíš.
//Naopak – „klikatelnost“ odkazů je pohodlnější, tak jsem to poupravil.
// Myloš
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

Rippes
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Rippes » 13 lis 2008 11:16

Kastelán píše:
memphisto píše:Home verze je taky dobrá :roll: uveď nějaký pádný důvod, proč se ti zdá AVAST špatný

Zpomaluje počítač a dělá falešné poplachy.

Tohle je hodně laciná odpověď, ukaž nějaký antivir ( i v profi verzi ), který by občas neměl plané poplachy a který by nezatěžoval běh počítače, více než by měl ( holt už je rezidentní ochrana, případně ještě nastavené skeny HDD zátěží vždy ). S Avastem v home verzi "žiji" už asi 4 roky, na netu se nijak neomezuji, ale že bych měl zavirovaný počítač, o tom bych asi něco musel vědět, koneckonců zase takovou zátěž na PC nemá ( v paměti zabírá něco málo pod 30 MB ), s falešnými poplachy nyní vede asi AVG, které po poslední aktualizaci v některých jazykových mutacích označilo systémový soubor user32.dll jako vir, chudáci ti lidé, kteří mu na to skočili ( byť na stránkách AVG vyšel vzápětí návod, jak uvést PC zpět do provozuschopného stavu, těm lidem nezávidím, protože si myslím, že většina z nich by to stejně nedokázala opravit ). Pokud se někdo rozhodne pro Avast home verzi, vyvracet mu to nebudu, ostatně stejně tak bych jim nevyvracel AVG, Noda32 nebo Kasperskiho, všechny jsou dostačující ( akorát ti poslední, myslím nemají free verze ). Podle mě na více než dobrou ochranu PC stačí mít třeba i ten Avast v home verzi, nějaký kvalitní firewall ( nyní používám free Comoda ) a nějaký lepší antispyware ( bohatě stačí i win. Windows defender ). :wink:

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 13 lis 2008 16:03

Když už jsme u toho, minulý rok se na foru Alwilu diskutovalo a kompletním řešení, nemáte někdo nějaké info, jestli se to už někam pohnulo? Už skoro neexistuje známý a zajetý antivir bez dalších řešení.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 lis 2008 16:37

Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 13 lis 2008 18:50

Pic píše:Zde info o vylepšení Avastu:
http://www.zive.cz/Bleskovky/Antivirus- ... fault.aspx

Tohle info jsem taky vložil.. CCA 3 příspěvky před tebou. Jenom pro informaci. Tento můj příspěvek můžete smazat :wink:
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”