Tag [color]

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Tag [color]

Příspěvekod Koja » 02 lis 2008 10:56

Když jsem před nedávnem upravoval FAQ v Linuxu, tak sem zjistil, že když mám nějaký text obarvený a chci nějakou jeho část uprostřed obarvit jinak, tak musím nejdřív původní tag s barvou zavřít, otevřít nový, ten následně zavřít a znova otevřít další s původní barvou, což je docela umlacující :?
//pro představu <tag1 červená>....</tag1><tag2 modrá>....</tag2><tag3 červená>...</tag3>

Protože když to neudělám a prostě mu tam narvu další tag, tak to dopadne takhle:
mám nějaký text obarvený a chci [color=#000080]nějakou jeho část uprostřed obarvit jinak, tak musím nejdřív původní tag s barvou zavřít, otevřít nový, ten následně zavřít a znova otevřít další s původní barvou[/color]
// <tag1 červená>....<tag2 modrá>....</tag2>...</tag1>

Nešlo by s tím něco udělat? Na webu taky přece normálně funguje, že do sebe můžu vkládat stejné tagy a nemlátí se :/ A kdybych toho chtěl takhle zvýrazňovat víc, tak bych se asi utagoval :D
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Reklama
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Tag [color]

Příspěvekod Ltb » 02 lis 2008 21:51

Ahoj, díky za postřeh. Zkoušel jsem to a kombinování barev není úplně ideální, to potvrzuji. Jelikož se ale jedná o základní BBkód [color], zatím nedokážu říci, jestli s tím něco půjde udělat. Zkusím zapátrat na mateřském webu phpbb.com a dám vědět. Vzhledem k velké obecnosti dotazu mi hledání ale asi nějaký čas zabere...

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 09 lis 2008 13:27

No ono je to s těmi tagy v HTML trochu jinak viz: http://www.jakpsatweb.cz/barvy-zapis.html
A nejsem si jist zda PHPBB zvládne to co html...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 09 lis 2008 14:02

Zvládne, ale muselo by se to dost propracovat.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 13 lis 2008 10:15

Zde už bych se pozastavoval nad tím kolik lidí požadovanou fci využije a jestli není ztrátou času požadovaný problém řešit. myslím že na fóru jsou i větší bolístky. (LTB ovšem nelze upřít notnou dávku diplomacie :D )
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 13 lis 2008 11:02

Však je mi jasny, že to nebude mít nejvyšší prioritu. Jenom sem si všiml, že to takhle blbne a kdyby to chtěl někdo u delšího textu, tak se asi utaguje .. tak sem to nahlásil :D
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”