AVAST: dobrý nebo ne?
-
- Pohlaví:
Re: AVAST: dobrý nebo ne?
Taky jsem před pár lety používal chvíli Avast, ale moc nadšenej jsem nebyl - děsily mne ty planý poplachy, ale možná už se polepšili. Teď používám trial Nod a bez problémů, jen se musí jednou za tři týdny přeinstalovat.
- Pepas87
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tak teda nevim, zda je chyba u mě nebo v PC nebo nevim kde, ale co snad pamatuju tak mě avast planně nekřičel za 3 roky nikdy...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak silně pochybuji o věrohodnosti některých vyjádření na konto Avastu. Používám jej skutečně řadu let, stejně jako řada mých známých, ale o takto prezentovaných problémech jsem od nich nic neslyšel a sám jsem se s tím nesetkal. Domnívám se, že je to původu "jedna paní povídala" a nebo záměrná dezinformace. Netvrdím, že je nej, ale rozhodně patří k těm lepším a jeho kvalita stále roste. Jsou to vlastně "žabomyší spory" jako již nikdy nekončící Intel versus AMD. Nikoho nenutím jej používat a neplkám "jedovaté sliny" na ostatní antiviry. Pokud chce někdo argumentovat, ať používá doložitelná fakta a ne jen různá měření "všelijakých prográmků" velice často pochybných kvalit. Toto fórum se vždy vyznačovalo seriózností a doufám, že tomu bude i nadále, protože spamu je na netu již tak dost. Omluvte mne, ale některé rádoby polemická stanoviska různých přispívajících, mne svou ne objektivitou k tomu donutila a to nejen v tomto topicu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- foto1977
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hlasuji pro Avast, sám již delší dobu používám Home (free) verzi a naprostá spokojenost.
Ta náročnost na hardware je taky už minulostí vždyť kdo dnes používá PCčko s 256MB ramkou a míň?
Co já znám tak všichni už maj min. 1GB a min. 60% má již dvoujádro CPUčko.
Jinak také si myslím, že mezi Home a Pro verzemi není kromě licence žádný rozdíl.
Ta náročnost na hardware je taky už minulostí vždyť kdo dnes používá PCčko s 256MB ramkou a míň?
Co já znám tak všichni už maj min. 1GB a min. 60% má již dvoujádro CPUčko.
Jinak také si myslím, že mezi Home a Pro verzemi není kromě licence žádný rozdíl.
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Avast používam dlho a nebyt mojej hlúposti možno povedat že je super! Našiel a upozornil ma včas ak čosi hrozilo a je free........
samael.35
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
foto1977 píše:Jinak také si myslím, že mezi Home a Pro verzemi není kromě licence žádný rozdíl.
No to není až tak pravda, i když rozdíly nejsou nijak velké, jde spíše o rozšíření uživatelského orzhraní.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
- foto1977
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Magnat píše:foto1977 píše:Jinak také si myslím, že mezi Home a Pro verzemi není kromě licence žádný rozdíl.
No to není až tak pravda, i když rozdíly nejsou nijak velké, jde spíše o rozšíření uživatelského orzhraní.
OK, beru zpět, nějak jsem si to neověřoval.
- N!cholai
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jen tak jsem se podívál na web antivirovecentrum.cz a na srovnání antivirů v testu. Viz.: http://www.antivirovecentrum.cz/antiviry/srovnani.aspx Celkem jsem byl šokován mým oblíbeným AVG
A Avast si taky moc dobře nevedl. Asi přejdu z AVG (tak z Avastu!) na AVIRU nebo NOD32. Četl jsem i hodně článku, že Avira ve free verzi je mnohem lepší než AVG atd. 

Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE
NICOLAS CAGE
-
- Pohlaví:
Rippes píše:Kastelán píše:memphisto píše:Home verze je taky dobráuveď nějaký pádný důvod, proč se ti zdá AVAST špatný
Zpomaluje počítač a dělá falešné poplachy.
Tohle je hodně laciná odpověď, ukaž nějaký antivir ( i v profi verzi ), který by občas neměl plané poplachy a který by nezatěžoval běh počítače, více než by měl ( holt už je rezidentní ochrana, případně ještě nastavené skeny HDD zátěží vždy ). S Avastem v home verzi "žiji" už asi 4 roky, na netu se nijak neomezuji, ale že bych měl zavirovaný počítač, o tom bych asi něco musel vědět, koneckonců zase takovou zátěž na PC nemá ( v paměti zabírá něco málo pod 30 MB ), s falešnými poplachy nyní vede asi AVG, které po poslední aktualizaci v některých jazykových mutacích označilo systémový soubor user32.dll jako vir, chudáci ti lidé, kteří mu na to skočili ( byť na stránkách AVG vyšel vzápětí návod, jak uvést PC zpět do provozuschopného stavu, těm lidem nezávidím, protože si myslím, že většina z nich by to stejně nedokázala opravit ). Pokud se někdo rozhodne pro Avast home verzi, vyvracet mu to nebudu, ostatně stejně tak bych jim nevyvracel AVG, Noda32 nebo Kasperskiho, všechny jsou dostačující ( akorát ti poslední, myslím nemají free verze ). Podle mě na více než dobrou ochranu PC stačí mít třeba i ten Avast v home verzi, nějaký kvalitní firewall ( nyní používám free Comoda ) a nějaký lepší antispyware ( bohatě stačí i win. Windows defender ).
Hm..laciná odpověď...je to můj názor, podpořený špatnými zkušenostmi. Je pravdou, že už uběhlo pár kubíků vody ve Svratce od doby, kdy jsem Avast používal. To jsem měl ještě kompík s W98. Sken disku 1.9Gb trval hodinu a na počítači se v té době nedalo nic dělat, jen trpělivě čekat. To samé když přišla aktualizace antiviru. Nejhorší bylo, když zrovna počítač prováděl náročnější operaci. pak se kousnul a spadnul systém. Planých poplachů jsem užil několik, poslední kapka ale nastala, když mi Avast označil jako zavirovaný soubor na CD koupeném s časopisem JNP. Seřval jsme za to redakci, abych si potom slízl nepříliš lichotivou reakci. Přešel jsem tudíž na NOD 32, byl to přechod do naprosto jiného světa. Nejen že mi po Avastu našel 3 trojany, ale nebrzdil i ten zdechlý kompík s W98, sken udělal za 15 minut a NIKDY nepustil do počítače nic co tam nepatřilo. Takže jsme zůstal ESETU věrný i na novém počítači s W XP, nyní mám ESET Smart Security, nepotřebuji ani firewall ani programy prti spyware, to vše je jeho součástí. Disk, který má 250 Gb zvládne oskenovat při hloubkové kontrole za 25 minut a během toho se dá na kompíku normálně pracovat. Za celou dobu nevyvolal jediný falešný poplach.
To jsou mé zkušenosti. Snad moje odpověď nyní nebude považována za lacinou.

Kastelán píše:… Avast… To jsem měl ještě kompík s W98. Sken disku 1.9Gb trval hodinu a na počítači se v té době nedalo nic dělat, jen trpělivě čekat. To samé když přišla aktualizace antiviru. Nejhorší bylo, když zrovna počítač prováděl náročnější operaci. pak se kousnul a spadnul systém. Planých poplachů jsem užil několik, poslední kapka ale nastala, když mi Avast označil jako zavirovaný soubor na CD koupeném s časopisem JNP…
- Současný HW je daleko výkonnější než ten, na kterém jsi měl W98, takže tohle bych za argument nepovažoval.
- Plané poplachy jsem párkrát (pokud vím, tak 3×) s Avastem měl, ale jednak to není žádné závratné číslo, druhak jsem inkriminované soubory (jejich čistotou jsem si byl jistý) poslal do Alwilu a asi do dvou dnů opravili záznam ve virové databázi.
- Planých poplachů jsem si užil s AVG (ve verzi 6 a na cizích počítačích) – když jsem nainstaloval Avast, planých poplachů ubylo, zato objevil viry, které AVG přehlédlo.
-
- Pohlaví:
No jestli jsi dobře četl, srovnával jsem antiviry na stejném kompíku: Cituji: byl to přechod do naprosto jiného světa. Nejen že mi po Avastu našel 3 trojany, ale nebrzdil i ten zdechlý kompík s W98, sken udělal za 15 minut a NIKDY nepustil do počítače nic co tam nepatřilo.....předtím dělal Avast sken hodinu.
Je pravda, že vše se vyvíjí a dnešní Avast je něco jiného. Bohužel, důvěra se lehce ztratí ale těžko získává. Už nevěřím. Podle různých ohlasů má stále sklon být poplašňák.
Jenže i ostatní antiviry se vyvíjely... a myslím že Eset je dnes špička. Měl jsem Nortona i Kasperského. Také dost zatěžují systém. Navíc u Kasperského je docela problém odinstalace. AVG byl ještě ve verzi 7 dost velká hrůza. Takže má volba je jednoznačná. Při rozhodování cena/užitné vlastnosti nemám nad čím váhat a zatím jsem neměl důvod litovat. Jednoznačně ESET!
Je pravda, že vše se vyvíjí a dnešní Avast je něco jiného. Bohužel, důvěra se lehce ztratí ale těžko získává. Už nevěřím. Podle různých ohlasů má stále sklon být poplašňák.

Jenže i ostatní antiviry se vyvíjely... a myslím že Eset je dnes špička. Měl jsem Nortona i Kasperského. Také dost zatěžují systém. Navíc u Kasperského je docela problém odinstalace. AVG byl ještě ve verzi 7 dost velká hrůza. Takže má volba je jednoznačná. Při rozhodování cena/užitné vlastnosti nemám nad čím váhat a zatím jsem neměl důvod litovat. Jednoznačně ESET!
Naposledy upravil(a) Kastelán dne 23 lis 2008 00:00, celkem upraveno 2 x.
Kastelán píše:Je pravda, že vše se vyvíjí a dnešní Avast je něco jiného. Bohužel, důvěra se lehce ztratí ale těžko získává. Už nevěřím.
S tím naprosto souhlasím; akorát v mém případě tu důvěru ztratilo AVG.
A v dobách W98 jsem ani nebyl přiopojený k netu, takže jsem v určitých dobách nepoužíval žádný antivir (soft jen z prověřených zdrojů).
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”