Ahoj!
Prošla jsem si tu některá vlákna, ale nenašla jsem přesně to, co potřebuju, tak se zeptám:
Můžu nainstalovat windows na disk, kde mam asi 15gb dat, aniž bych je při tom ztratila? Jakože při instalaci vytvořim novej oddíl, do kterýho nainstaluju win a na tom zbylym by mi ty data zustaly? Anebo se při instalaci smaže celej disk?
dají se nainstalovat windows bez ztráty dat?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: dají se nainstalovat windows bez ztráty dat?
Pokud vytvoříš nový oddíl - nejlépe nazvaný c: - do kterého nainstaluješ systém, pak o data v jiném oddílu nepřijdeš. Jenom si teď neuvědomuju, jak je to s programy, nainstalovanými v "systémovém" oddílu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
programy si nainstaluju znovu, ty se smaznout muzou.. a prosimte, novej oddil mam vytvorit pri instalaci windows nebo se to da udelat nejak pri spustenejch windows? promin, jsem v tomhle lama
no nic ja to jdu prubnout
no nic ja to jdu prubnout
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě to jde při spuštěných windowsech (tj před instalací nových) např v programu Magic Partition (placený, ale možná existuje i jiný - volně dostupný), jestli to lze udělat i při instalaci, to nevím
, ale určitě se najde někdo, kdo tuto mezeru v mých vědomostech vyplní
.

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš systém i data na jednom disku s jen jedním oddílem C, tak před rozdělením disku na oddíly musíš odstranit starý oddíl a tím přijdeš o data. Pokud máš na disku dva oddíly a v jednom systém C a na druhém data D, tak o data nepřijdeš po zformátování oddílu se systémem. Pak můžeš na původní oddíl opět nainstalovat systém.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Už tu asi bylo napsáno všechno, nicméně k tomu něco dodám. Předpokládám, že na disku máš jen jeden oddíl a pak o data přijdeš - viz. Pic. Možná by to řešil Partition Magic anebo Acronics, ale nejsem si jistý. Asi nejlepší by bylo koupit nový HDD, tam nainstalovat systém a pak potřebná data přetáhnout na ten nový C:/. Výše uvedené programy se dají stáhnout v nějaké trial verzi, ale jsou tam omezení a nevím jestli by to fungovalo. Řešil bych to jiným /novým/ HDD.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejlepší řešení - data zálohovat na DVD, nebo jiný disk a pak na původním disku zrušit oddíl a vytvořit dva nové. První pro systém (velikost 30 - 50 GB) a druhý pro data. Pak naformátovat a nainstalovat systém a všechny ovladače a další programy a naformátovat ze systému druhý oddíl D a data zkopírovat ze zálohy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Jak provést novou čistou instalaci Windows XP bez formátování a ztráty dat: viewtopic.php?f=46&t=30951
dekuj za rady.. nicmene se mi po instalaci vyskytl dalsi problem, a to, ze se mi nezobrazuje cd-rom. respektive asi tak hodinu po instalaci normalne sel, pak jsem sla pryc, vratila se vecer a cd-rom proste v tento pocitac neni. nezobrazuje se ani ve sprave disku, jako by vuebc nebyl pripojenej, pritom jsem odojila a znova pripojila vsechny kabely a je to normalne pripojeny, nic se s tim nedelo.. nevite nekdo cim to muze byt? je mi divny, ze se to stalo takhle najednou..
edit: tak uz nic, bylo to tim, ze jsem mela druhej disk a cd-rom na jedny ksande, uz je to ok
edit: tak uz nic, bylo to tim, ze jsem mela druhej disk a cd-rom na jedny ksande, uz je to ok
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2886
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
04 pro 2024 14:59
-
- 6
- 7846
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
- 4
- 3232
-
od sasshrek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 5548
-
od HelFix
14 říj 2024 21:13
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3864
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”