xp vůbec nenajedou

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

makojed
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

xp vůbec nenajedou

Příspěvekod makojed » 18 lis 2008 09:44

ahoj žádný problém do chvíle než se dostalo dítě ke klávesnici , párkrát tam něco zmáčklo a v pravém dolním rohu naskočila hláška že nějaký soft je v systému poškozen a nečitelný at spustím chkdsk, tak jsem učinil chkdsk našel , odstranil , opravil od té doby se xp začnou načítat ale pak jen černá obrazovka když dám restart tak mě dá vybrat jestli pustit normálně nebo stav nouze atd. když dám poslední známa tak jen černý monitor když dám stav nouze tak dole problikne něco jako Esc ...... .... SPID loading at zmáčknu Esc nebo ne tak bliká kurzor v levém horním a nic po chvíli se restartuje a vše jde odznova

Reklama
guest

Re: xp vůbec nenajedou

Příspěvekod guest » 18 lis 2008 11:08

Pro začátek zkus Clear CMOS.

makojed
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod makojed » 18 lis 2008 12:38

jsem amater ,takže to znamená otevřít pc a najít někde na desce jumper clear CMOS a přehodit ho do jiné pozice ? nebo to znamená úplně něco jiného nerad bych ho odrovnal ještě víc než je , takže jestli nevadí tak bych potřeboval trochu podrobněji :-(

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod memphisto » 18 lis 2008 12:54

vytáhni na chvíli baterku z MB a za chvíli zandej :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

guest

Příspěvekod guest » 18 lis 2008 14:09

Ano je to ten jumper, anebo ta baterie - nic se odrovnat nedá.

makojed
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod makojed » 18 lis 2008 14:41

tak jsem vytáhnul baterku no pak to napsalo CMOS setting wrong,CMOS date time not set, overclocking failed !jediné co jsem udělal je že jsem nastavil čas , z ceho se má načítat a usb nevím co bych měl nastavovat dále.
dal jsem uložit no pk najelo jak to chci spustit když dám stav nouze tak najede Esc cancel loading SPTD .sys pak chvilku bliká kurzor nahoře v pravo a pak se restartuje začnou najíždět xp a černá obrazovka když dám poslední známá tak se vynechá akorát hláška o SPTD , takže stále stejný problem akorát že mě k tomu přibyl ještě rozhašený bios :lol:

makojed
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod makojed » 18 lis 2008 14:50

když jsem dal spustit běžným způsobem tak naběhla kontrola systému CHKDSK když skončila tak začli nabíhat xp se stejným vísledkem černá obrazovka

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 18 lis 2008 15:32

Evidentně je poškozen Windows.Zřejmě zaváděcí soubory.Pomohlo by ti dát do mechaniky CD Windows,nastavit bootování z CD-ROM a po spuštění instalátoru zvolit Opravit Windows.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 lis 2008 15:33

Ještě můžeš zkusit opravu Windows z instalačního CD, ale pokud jsi ještě dále instaloval některá balíčky SP a další aktualizace, tak moc nadějí nedávám. Pravděpodobně je poškozen systém na disku, takže asi jen nová instalace. Data můžeš zkusit zachránit nainstalováním disku do jiného PC a zkusit je stáhnout na jiný disk ap.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

makojed
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod makojed » 18 lis 2008 15:40

tak jo zkusím tu opravu z cd tím už nic nezkazím a když to nepůjde tak to přeinstalnu celé no moc se mě do toho dnechce ale co nadělám

makojed
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod makojed » 18 lis 2008 17:33

tak mám další problém zapnu počítač a na černé obrazovce jdou vidět čísla všech mích harddisků což teda znamená že jsou relativně v pořádku ale když dám do mechaniky cd xp tak to skončí na tom že xp nelze opravit ani instalovat protož v počítači nejsou harddisky , když jdu do biosu tak tam detekuje jenom mechaniky ale harddisky no detected, nikde jsem tam nenašel že by to šlo nastavit ručně .
prosím o radu mám to rozdělané na stole

guest

Příspěvekod guest » 18 lis 2008 17:46

Zkus ty HDDodpojit a zapnout PC bez nich. Pak to vypni, připoj je a uvidíš jestli se načtou. Tam je nějaká zásadní chyba a pochybuji, že ti to povolí opravu systému. Nejspíš nezbyde než nový formát.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový herní PC do 24 tis.Jde to vůbec?
    od yardhik » 04 lis 2024 11:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    1998
    od yardhik Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 22:18

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”