Nový ntb -jaký OS? Vyřešeno
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nový ntb -jaký OS? Vyřešeno
zdravím,mám nový ntb http://www.alza.cz/hp-compaq-6730s-d103144.htm ale není tam OS,prý je to 32bit a musíse tam dát OS 64bit,může mi nekdo vysvětlit co to vlastne znamená a jaký OS ktomu mám přesně hledat?díky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nový ntb -jaký OS?
Mno, když tam dáš 32bit, nic nezkazíš.Že máš 64bit poznáš maximálně v okamžiku, kdy tam dáš víc jak 4GB (resp cca 3.25GB) paměti. Běžný uživatel nemá podle mě nárok poznat rozdíl mezi 32 - 64bit. Koukni po nějaké edici Windows, ovladače na Compaq jsou podle mě na včechny edice (XP, Vista - 32 i 64bit). Konkrétně na těchto NB běží XP Pro 32bit úplně v pohodě. Visty jsem nezkoušel. Tady jsou ovladače pro všechny verze Win:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... g=cs&cc=cz
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/Te ... g=cs&cc=cz
Naposledy upravil(a) d1amond dne 19 lis 2008 09:10, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
aha,notam je jíž pamet 3GB a víc tam dávat rozhodne nebudu ,takže když tam pichnu xp 32bit tak snad nic nezkazím...
taky to prý bude složitější instalace,nejaky disk sata a ata,tohle je pro me novinka..přivital bych nejakou radu nebo doporučení čeho se vyvarovat nebo jak postupovat při instalaci kdo stím má zkuřenosti
taky to prý bude složitější instalace,nejaky disk sata a ata,tohle je pro me novinka..přivital bych nejakou radu nebo doporučení čeho se vyvarovat nebo jak postupovat při instalaci kdo stím má zkuřenosti
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
phiphi_beach píše:aha,notam je jíž pamet 3GB a víc tam dávat rozhodne nebudu ,takže když tam pichnu xp 32bit tak snad nic nezkazím...
Když si cinkneš na podporu HP (jsou velmi ochotní), tak Ti řeknou co a jak. Teď se mi plete Acer a HP. Každopádně jediné na co můžeš narazit, je, že při instalaci na začátku Windows nenajdou disk. V BIOSu se musí přenastavit mód disku (u jednoho NB je to AHCI na disable, a u druhého native SATA či nějak podobně - zrovna asi to HP)
Naposledy upravil(a) d1amond dne 19 lis 2008 09:24, celkem upraveno 2 x.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
d1amond píše:phiphi_beach píše:aha,notam je jíž pamet 3GB a víc tam dávat rozhodne nebudu ,takže když tam pichnu xp 32bit tak snad nic nezkazím...
Když si cinkneš na podporu HP (jsou velmi ochotní), tak Ti řeknou co a jak. Teď se mi plete Acer a HP. Každopádně jediné na co můžeš narazit, je, že při instalaci na začátku Windows nenajdou disk. V BIOSu se musí přenastavit mód disku (u jednoho NB je to AHCI na disable, a u druhého native SATA či nějak podobně - zrovna asi to HP)
jasný, no a aby to při instalaci našlo teda disk tak je potřeba to nastavit před tím v biosu? a ty ovladače jak si mi poslal odkaz tam narvu jak?budu mit novy ntb bez disketovky tak přemýšlím jak to tam dostanu...no snad se ta instalace podaří

-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
jasný, no a aby to při instalaci našlo teda disk tak je potřeba to nastavit před tím v biosu? a ty ovladače jak si mi poslal odkaz tam narvu jak?budu mit novy ntb bez disketovky tak přemýšlím jak to tam dostanu...no snad se ta instalace podaří
[/quote]
Jednoduché, stáhni si tyto ovladače na flash disk, nainstaluj Win a pak tam doinstaluj ty ovladače z flash. U toho Biosu moc možností ohledně disku není:)

Jednoduché, stáhni si tyto ovladače na flash disk, nainstaluj Win a pak tam doinstaluj ty ovladače z flash. U toho Biosu moc možností ohledně disku není:)
Naposledy upravil(a) d1amond dne 19 lis 2008 09:28, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
heh to mě nenapadlo,dobře takže ztoho odkazu co si mi poslala si to nastahuju všechno na flashku a jak me to vyzve při instalaci k ovladačum tak zadam cestu z flashky jo?chapu to spravne?no myslel sem si jak to není jednoduche ta instalace a vidim že není,doba instalace 95 a 98 kdy stačilo je odklikat "další" už je pryč:-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
phiphi_beach píše:heh to mě nenapadlo,dobře takže ztoho odkazu co si mi poslala si to nastahuju všechno na flashku a jak me to vyzve při instalaci k ovladačum tak zadam cestu z flashky jo?chapu to spravne?no myslel sem si jak to není jednoduche ta instalace a vidim že není,doba instalace 95 a 98 kdy stačilo je odklikat "další" už je pryč:-)
Jsou to .exe soubory, většinou stačí odkliknout a jede to samo. Když ne (občas se stává), tak musíš ručně v ovládacích panelech. Jinak je to podstatně lehčí než u W98...
Je třeba vědět jakou máš konkrétní konfiguraci > viz opět HP podpora. Cpou do těch laptopů to co maj zrovna skladem. Takže stáhneš třeba ovladač pro Wifi - čip Broadcom a přitom tam můžeš mít Intel. Nic není jak by se zdálo:))
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak já tam ted zavolám a zeptám se co tam u toho modelu je
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak prý každopádně win xp 32BIT a u ovladaču se nám hovor přerušil,takže uvidím co to bude dělat
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
takže díky moc za cenné rady
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
phiphi_beach píše:takže díky moc za cenné rady
za málo, hodně úspěchů:)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2354
-
od Kminek