RAM pre notebook HP Compaq 6715s

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ppl1
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

RAM pre notebook HP Compaq 6715s

Příspěvekod ppl1 » 19 lis 2008 11:21

HP Compaq 6715s
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cz/cs/sm ... 68539.html

AMD Turion 64 X2 2,0GHz
1G RAM 667
Windows Vista Business 64bit

Chcel by som vymeniť RAMku v tomto booku za 4GB.
Kedže Book obsahuje dva sloty, rád by som to riešil dvoma 2G modulmi,
čiže stávajúci modul 1G 667 by som vybral.
Program EVEREST Ultimate Edition na diagnostiku hardwaru uvádza, že doska podporuje tieto pamäťové moduly:
DDR2-400 SDRAM,
DDR2-533 SDRAM,
DDR2-667 SDRAM,
DDR2-800 SDRAM.
Neviem nakoľko mám tejto informácii dôverovať.
A chcel by som použiť 4G Kingston:
KINGSTON SO-DDR2 KIT 2x2GB 800 KHX6400S2LLK2/4G

Sada vysoko-rýchlostných notebookových pamätí rady HyperX s kapacitou 2x 2GB 800MHz CL5, low latency timing 5-5-5-18, 1.8V.

http://www.ec.kingston.com/ecom/configu ... 0S2LLK2/4G

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12087543

Malo by to význam ?
Budú fungovať ?
Nebolo by lepšie použiť radšej tie 667 napr s CL-4.
Pán z podpory HP cz ma neustále presviedčal, že treba použiť RAMky určené pre daný produkt.
Najskôr tvrdil že u tohoto booku nemá žiaden význam nejaké časovanie,
neskôr spomínal zas, že tie moduly zrejme majú časovanie asi CL5.
Tiež spomínal, že by to mohlo book aj brzdiť keby som použil tie Kingstony 800MHz, prípadne by ich book nerozpoznal. No rozhodne bol dosť nervózny keď ma kontaktoval telefonicky ako reakcia na môj dotaz cez mail podporu k zakúpeným produktom HP.
Písal som tam totiž dva krát, pretože v prvom maili ktorý mi poslali ako odpoveď som sa nedozvedel nič k veci ohľadne mojej otázky. Či tá doska skutočne podporuje 800MHz moduly. Linky na manuály a príslušenstvo od HP som mal už dávno pred tým preštudované ale všade sa uvádzali len 667 moduly.

A len tak pre zaujímavosť:
EVEREST detekoval RAMku takto:
Názov modulu: Qimonda 64T128021EDL3SB2
No ja neviem že by to bola RAMka HP?

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: RAM pre notebook HP Compaq 6715s

Příspěvekod memphisto » 19 lis 2008 12:04

záleží na tom, jaký OS používáš (32 nebo 64bit), ale i tak mi příjde jako naprosto zbytečné dávat do booku 4GB paměti. 2-3GB maximum. nebo si snad někdy v počítači potřeboval více jak 2GB paměti? já teda ne a to jsem pařil Crysis na high a kreslil v 3DS MAX
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

ppl1
nováček
Stav:

Příspěvekod ppl1 » 19 lis 2008 13:13

Ako som už uviedol je tam 64bit operák VISTA Business a navyše je tam zdielaná grafika, takže rád by som využil danosti hardwaru.
Viem že 32bit operáky sú schopné pracovať max s 3GB. Momentálne využívam ako Ready Boost USB kĺúč EMTEC
16GB zápis 15MB/s čítanie 25MB/s a tam systém vypomáha ramke 4Gigovým súborom.
Pri 4G Ram bude Grafika zdieľať 512MB. S 1G RAM je ta VISTA trochu lenivá, tak prečo nevyužiť možnosti dosky.

Rád by som čo najskôr vyskladal nový comp, ale vzhľadom na to že ešte stále sa nepredávajú intelácke dosky s USB 3.0 a SATA III a podporujú len 8GB RAM (tam chcem mať min 10GB RAM), používam stále
intel P4 / 2,0GHz / 512 RIMM RAM ktorý mám od r 2002.
Tak napr. pri práci vo Photoshope, má scratch súbor photoshopu min 2-4 GB. Tento súbor by som rád presmeroval do RAMKY. A tiež swap windowsu by mohol byť vypnutý.
Naposledy upravil(a) ppl1 dne 19 lis 2008 13:19, celkem upraveno 1 x.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 lis 2008 13:17

jo, jako já nejsem proti, ale ty 4GB jsou spíše na efekt než k užitku (obzvlášť v booku). i s tou grafikou, OS a pařením nových her nevyužiješ víc jak 2-2,5GB
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

ppl1
nováček
Stav:

Příspěvekod ppl1 » 19 lis 2008 13:20

O Hry mi ani tak neide. Prečo by nemohol byť menší swap súbor windowsu na HDD? A ešte si myslím, že tá 64bit VISTA si s tou RAMkou určito poradí.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 19 lis 2008 15:36

klidně je tam dej. já ti nebráním. jinak pokud jsi ty paměti zjišťoval u toho Kingstona přes ten nástroj, co zjišťuje vhodné paměti, tak by měly sedět

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”