Problem s win XP.

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Scara
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problem s win XP.

Příspěvekod Scara » 20 lis 2008 08:17

Před 3 měsici jsem si nechala udělat pc na zakázku.PC šlape jak hodinky, prostě dokonalost v mem smyslu, jak jsem si přála.Nechala jsem si do něj dát windows xp 2002, ktere jsem měla již na starem pc.To vše proběhlo bez problemu.
Asi posledni měsíc mě však dělá problemy pár věci.Někdy se z ničeho nic stane, že po kliknuti na jakykoli program ci slozku, se nic neotevře, jen se otevře panel vlastnosti danné složky, programu.
Po restartu pc přestane fungovat klávesnice, nedostanu se pak do pc, kuli heslu. Po par minutach cely pc vytuhne, další restart vše spraví.
Take mam problem s hlaskou procesu 32, ale danná zaplata na něj mi zpusobi , že se op zhroutí. Po vložení instal cd mi nabidne inovaci, zinovuje a vše je v pořádku. (uděláno 2x.)
Jedu na SP2 protože SP3 to nepřijímá. Při aktualizacich mi to napiše, že aktualizace se nepovedlo nainstalovat.
Ovladače na grafiku , aj. mam správne, dodany originální, aktualizovane, pokud si to pc vyžádal.
Již jednou proběhl reinstal kompletní a to při napadení pc trojskym koněm, který se doslova "zažral" do systemu 32.
Nyni mam pc pod dobrou ochranou, dávám si pozor co stahuji, nedělám žádne rapidní zásahy, nic.

Děkuji předem za radu, i přesto, že jsem student PC v maturitnim oboru, jsem bezradnná.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problem s win XP.

Příspěvekod d1amond » 20 lis 2008 08:45

Hned na začátek - PC nešlape jak má:) - příčin může být několik, zkusil bych jinou klávesnici a myš (problémy se objevují při akci s myší) - pokud to nepomůže, je chyba na základní desce nebo i jinde na hardwaru, nebo padlé Windle. Obnova Win je věc, která se dobře poslochá, ale moc nefunguje. Zarážející je, že nejde nainstalovat SP3. Možná by nebylo na škodu, dát sem log.
Osobně bych nechal PC zkontrolovat u dodavatele. Záruka je záruka.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

majkll
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod majkll » 20 lis 2008 12:10

A jsou ty windows legální?
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG

--->Pravidla Pc-Helpu<---

Scara
nováček
Stav:

Příspěvekod Scara » 20 lis 2008 18:52

Ano, jsou legalni....problem s HW neni, jiz zkontrolovano...

Scara
nováček
Stav:

Příspěvekod Scara » 20 lis 2008 18:52

Co se tyce mysi a klavesnice, jiz jsem menila za jine, a ty jsou naprosto v pc nefunkcni, ale v jinych jsou funkcni bez problemu.

Scara
nováček
Stav:

Příspěvekod Scara » 20 lis 2008 18:53

Pokud myslis log z hijaci, tak i ten je naprosto v poradku.

Scara
nováček
Stav:

Příspěvekod Scara » 20 lis 2008 18:59

i kdyz, ted si trochu protirečim " hw je v pořádku, ale jina klavesnice a mys nefunguji" zni opravdu divne, ale je to tak.
Již jsem přemýšlela o koupi nových Windowsu, ale nevím jestli by ten problem spravili..I když sama mam dojem, že je to právě jimi.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 lis 2008 21:09

Podezřelá je základní deska. Reklamovat PC. Jen by mne zajímalo, jak jsi prověřila všechno hw.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Scara
nováček
Stav:

Příspěvekod Scara » 21 lis 2008 00:01

Myslis ze zakladni deska? ted jsem totiz zjistila ze ta mys je fakt nejaka vadna....
jako, ja to neproverovala, ale nechala jsem to proverit..navic, ten clovek co mi ten pc delal ( firma) ty dily predemou rozbalil a do pc vlozil...ale myslet, si ze vyrobci se neprefiknou nekde bo tak je asi blbost, co?

Scara
nováček
Stav:

Příspěvekod Scara » 21 lis 2008 00:02

Ale asi jo, zajdu tam v tydnu a reknu mu to, uvidime, pak dam vedet, predem dekuji za radu.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 21 lis 2008 00:11

Prověř disk příkazem CHKDSK /x případně utilitou od výrobce disku....
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 lis 2008 08:44

Jako prvni bych zkusil preinstalovat Win uplne = naformatovat disk a dat cistou instalaci. Muze byt nekde problem s ovladaci na nejakem radici. Zaroven se pri instalaci objevi hodne chyb, jako je treba vadny disk, nebo pameti. Pak bych resil co a jak dal. Jinak Win nove urcite nekupuj!!!:)) Jsou soucasti PC a jejich zivotnost je stejna jako zaruka PC. Pri vymene desky v ramci reklamace se akorat generuje u Microsoftu novy klic (po telefonu). A v ramci reklamace bys nemela nic platit.
A nakonec, uz jsem to tu psal nekolikrat. To ze je pocitac novy neznamena, ze nemuze byt po tydnu nebo mesici rozbity. Kouknete se, co vsechno je na zakladni desce. Dnes je spis s podivem, kdyz PC uz od zacatku beha naprosto bez problemu. Jiz delam v oboru par let a vidim, jak kvalita vsech soucasti jde postupne dolu = je to spotrebni material, 2 roky a pak idelane konec.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4070
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3420
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s fps spojený s gpu
    od Matyas.S » 02 pro 2024 20:30 » v Hry