zveřejnění IP adresy Vyřešeno
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: zveřejnění IP adresy
Nooo zao, řekl si to přesně naopak
Pokud máš net 4MB, tak stahuješ rychlostí 512 kB/s. (vždycky je to "rychlost netu"/8 = rychlost stahování)

Everybody lies so don't trust anyone. :)
No každopádně by to takový počítač chtělo nějak šikovně zabezpečit, potom to může mít jenom výhody ?
http://forum.security-portal.cz/index.p ... 5e154cf665
http://forum.security-portal.cz/index.p ... 5e154cf665
Tommy4 píše:No já ji nemám, kámošův bratr ji má a moc si ji nevychvaluje... Ale na druhou stranu je to výborná věc na tvorbu serverů, nepotřebuješ pak Hamachi. Ale pokud jsi spíš na to stahování z Rapidu apod., moc bych to nedoporučoval, protože někdo může stahovat za tvoji IP a tobě to nepůjde (pokud nemáš premium účet).
Výhody a nevýhody veřejné IP adresy
* přímá dostupnost počítače z venku z Internetu, například z práce, školy atd.
* možnost provozování veřejných serverových služeb, např. webové stránky, FTP, SSH
* přímá komunikace některých programů - například přenosy souborů přes ICQ
* vyžadováno některými síťovými hrami
Nástrahy veřejných IP adres:
* možné útoky virů a útoky hackerů, nutno zabezpečit svoje PC s antivirem a firewallem !
* ztráta anonymity - je jasné, kdo kam přistupuje
* riziko pro nezkušené uživatele
no hostovani her bych jako vyhodu nepridal da se to v pohode i s normalni www.portforward.com a muzu zakladat dle libosti ...
Koja píše:Nooo zao, řekl si to přesně naopakPokud máš net 4MB, tak stahuješ rychlostí 512 kB/s. (vždycky je to "rychlost netu"/8 = rychlost stahování)
však to tam přesně mám a ty máš navíc stejný jednotky

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo tys to myslel takhle .. tak v tom případě tam musíš mít 8 192 kb/s (= 8 Mb), protože se to nenásobí 1000, ale 1024. Dobry, mě zmátlo, že si to rozepsal naopak, než já 
Dokonce koukám, že tam mám chybu já
Má tam být 4 Mb samozřejmě..

Dokonce koukám, že tam mám chybu já

jo tak to byl příklad názornej
sem se nepohyboval v mocninách 2

Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak hlavně, že už si rozumíme 
Asi zas přestanem spamovat a počkáme, až se zase vyjádří -frost- ..

Asi zas přestanem spamovat a počkáme, až se zase vyjádří -frost- ..
no zao, podle co si mi napsal o tech bitech a bytech, bych měl se svýma 8mb/s mít rychlost stahování něco kolem 1000kbytu/s, ne?
kojo a prosimtě mol bys mi říct co používáš ty za klienta? tenhle topic sem založil jen kvůli tomu, že sem chtěl nějakým způsobem docílit vyšší rychlosti. částečně se mi to povedlo tim, že sem si stáhnul uTorrenta na místo BitLorda, kterýho sem používal a rychlost se zvětšila. podle toho co si napsal ty usuzuju, že používáš asi něco lepšího, tak prosimtě jen jestli bys mě moh inspirovat
kojo a prosimtě mol bys mi říct co používáš ty za klienta? tenhle topic sem založil jen kvůli tomu, že sem chtěl nějakým způsobem docílit vyšší rychlosti. částečně se mi to povedlo tim, že sem si stáhnul uTorrenta na místo BitLorda, kterýho sem používal a rychlost se zvětšila. podle toho co si napsal ty usuzuju, že používáš asi něco lepšího, tak prosimtě jen jestli bys mě moh inspirovat

ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W
Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já používám KTorrent, ovšem na Linuxu, takže ti moc nepomůžu:) Na Widlích sem měl Azureus.
Takže stahuješ přes torrenty? Tam ti veřejná IP k vyšší rychlosti nepomůže:) Tam rychlost záleží na tom, kolik lidí ti danej soubor, co stahuješ, nabízí ke stáhnutí a na jeho životnosti.
Proto i když máš třeba 8Mb net a měl bys stahovat 1MB/s, tak klidně můžeš stahovat jenom 60kB/s
Musíš si vybírat takové torrenty, které má hodně lidí (poznáš podle počtu seeders a leechers, ty ti pojedou rychle, klidně i plnou rychlostí
Takže stahuješ přes torrenty? Tam ti veřejná IP k vyšší rychlosti nepomůže:) Tam rychlost záleží na tom, kolik lidí ti danej soubor, co stahuješ, nabízí ke stáhnutí a na jeho životnosti.
Proto i když máš třeba 8Mb net a měl bys stahovat 1MB/s, tak klidně můžeš stahovat jenom 60kB/s

Musíš si vybírat takové torrenty, které má hodně lidí (poznáš podle počtu seeders a leechers, ty ti pojedou rychle, klidně i plnou rychlostí

no to si právě nejsem jistej. torrenty zásadně vybírám podle počtu klientů. zrovna o víkendu sem stahoval nejmenovanej film, kterej poskytovalo tak kolem 2000 lidí přesto se rychlost pohybovala v průměru tak mezi 100-150kB/s. čas od času to vyskočilo na závratnou třístovku, ale moc dlouho se tam neudržela.
azureus už sem taky zkusil, ale velkej dojem ve mě nezanechal. nevim proč, asi bude chyba zase ve mě
, se mi vždycky po uplynutí určitý doby sám vypnul. už si nevzpomínám, jestli to házelu chybu nebo ne, ale káždopádně mě to sr.lo neuvěřitelně
azureus už sem taky zkusil, ale velkej dojem ve mě nezanechal. nevim proč, asi bude chyba zase ve mě

Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
jako klient na torrenty jedině bitspirit a dobrej tracker jenže ty mají teď většinou uzamčený registrace
přesněji 1024kB/s
-frost- píše:bych měl se svýma 8mb/s mít rychlost stahování něco kolem 1000kbytu/s, ne?
přesněji 1024kB/s
taky sem tam napsal "něco kolem". spíš jde o tu podstatu věci- hlavně, žem to pochopil, ne? tady na to převádění sem byl vždycky tupej 

Lenovo ThinkPad Edge 14
Lenovo ThinkPad Edge 14
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 7184
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:46
-
-
Příchozí email z vlastní adresy, který jsem neodeslal (gmail)
od Milan21 » 08 srp 2024 16:31 » v Vše ostatní (bezp) - 5
- 4057
-
od jaro3
Zobrazit poslední příspěvek
08 srp 2024 20:56
-