Je pro vás Bůh důležitý? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Je pro vás Bůh důležitý?

Příspěvekod Koja » 05 pro 2008 12:25

Weslo, ono v 16 letech poslouchat každý týden 2 hodiny v tahu věci jako
"bůh je všechno, všechno je jedno, jedno je vesmír, vesmír je nekonečný, bůh je nekonečný, bůh je jedno" "bůh je svinutý a zároveň rozvinutý" "...."
Ne, v tom věku vážně nemělo cenu nám tohle cpát do hlavy.
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 pro 2008 12:34

no vidíš mě to už tehdy děsně zajímalo
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 05 pro 2008 12:35

Exodus(32,25): Mojžíš viděl, jak si lid bezuzdně počíná; to Áron jej nechal počínat si bezuzdně ke škodolibosti jejich protivníků. 26Tu se Mojžíš postavil do brány tábora a zvolal: "Kdo je Hospodinův, ke mně!" Seběhli se k němu všichni Léviovci. 27Řekl jim: "Toto praví Hospodin, Bůh Izraele: Všichni si připněte k boku meč, projděte táborem tam i zpět od brány k bráně a zabijte každý svého bratra, každý svého přítele, každý svého nejbližšího." 28Léviovci udělali, co jim Mojžíš rozkázal; toho dne padlo z lidu na tři tisíce mužů. 29Potom Mojžíš řekl: "Ujměte se dnes svého úřadu pro Hospodina každý, kdo povstal proti svému synovi či bratru, aby vám dnes dal požehnání."
Dt(7,1): Až tě Hospodin, tvůj Bůh, uvede do země, kterou přicházíš obsadit, zažene před tebou početné pronárody, Chetejce, Girgašejce, Emorejce, Kenaance, Perizejce, Chivejce a Jebúsejce, sedm pronárodů početnějších a zdatnějších, než jsi ty. 2Hospodin, tvůj Bůh, ti je předá, abys je pobil. Vyhubíš je jako klaté, neuzavřeš s nimi smlouvu a nesmiluješ se nad nimi, 3nespřízníš se s nimi ...

Vždycky se ptám křesťanů: To je váš Bůh?

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 05 pro 2008 13:09

A odpvěď na otázku "Proč se narodilo dítě - Ježíšek?"

Thomas Paine napsal: Křesťanské náboženství je parodií na uctívání Boha Slunce, jehož gnostici vtělili do postavy Krista a vzdávali mu úctu, původně vzdávanou Slunci.

Je to jen astrologické podobenství. Jak by bylo jinak možné, aby Ježíš měl svůj předobraz v egyptském Bohu Hóru?
Odpovídá na to první část trioligie Zetgeist.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist_The_Movie

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 05 pro 2008 14:11

Tohle téma je hodně osobní a sem nepatří ale prosím
pokud už to tu je podělím se s vámi o svůj osobní názor.
Přiženil jsem se do rodiny kde po generaci jsou léčitelé a původem kdysi opravdu dávno k nám dorazili jejich předkové z Indie(to jen na okraj)
jejich pohled na svět mě nevadil ba naopak pomohl rozšířit obzory.
Jako málého mě babička hodně tahala do kostela a měl jsem i možnost přečíst Bibli(což asi tady málokdo)
veškeré informace jsem pak soustředil z knih a časopisů a později z internetu a od lidí všeobecně.
a teď můj závěr:
Věřím především v sám sebe neboť má existence ukazuje na moji přítomnost v reálném čase a to jak fyzicky tak i duševně .(Moje druhé já tedy podvědomí dokáže komunikovat s okolím a to i s vesmírem kde čerpám energii a nalézám odpovědi na některé své otázky během meditace dokonce jsem pak schopen se napojit na své dítě a doslova z něj vytáhnout rýmu nebo teplotu .
Co se týče boha tak po fyzické nebo duševní stránce v něj nevěřím pokud se budeme bavit o někom nebo něčem !
(nejde to vysvětlit protože neexistuje důkaz že existuje bůh a vše tomu nasvědčující že ano je zmanipulovatelné člověkem samotným)
ale každý z nás má v sobě kousek boha a tedy i on je bůh a jsme součástí všeho a tedy jeden velký celek a naše veškerá energie ukrytá v nás předávaná mezi námi pak určuje náš tok života
V první řadě musíme věřit v samy sebe a pak se pohnem dál je to důkaz ve vývoji lidstva .
Bůh nestvořil například vlak nebo loď či auto nebo letadlo ale člověk a jeho energie to dokázala a tu energii dostal od nás ostatních a celého vesmíru kolem - říká se tomu evoluce neboli vývoj ( i sebe sama)
Člověk který nevěří v sám sebe ale v boha jako takového je pro mě vlastně chodící stroj co se nechal někým naprogramovat a podle toho žije a jeho život je ochuzen o spoustu věcí v reálném fyzickém a duševním životě.
Možná jednou po smrti až se jeho energie připojí k ostatním to pochopí ale to je pro nás smrtelníky opět jen teorie
(snad zatím)
:wink: takže tak to cítím Já ohledně otázky Boha.
ps: mimochodem Ježíš byl udajně ve své době uznávaný lidový léčitel proto ho lidi hodně uznávali i pro jeho "kouzla"
Naposledy upravil(a) jarod72pm dne 05 pro 2008 14:12, celkem upraveno 1 x.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 pro 2008 14:12

acho jo - přesně tohle jsem čekal taky a bohužel jsem se dočkal - zeitgeist :evil:
Proš si někd nezkusíte nějáké ty informace ověřit ...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 05 pro 2008 14:26

A co tam je špatně? Ptám se na první část, ne na ty zbylé.

4men4
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod 4men4 » 05 pro 2008 14:31

Nevěřím

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 pro 2008 15:19

třeba tady je pěkná kritika od křesťana. :lol: - ovšem nakolik to je pravda nevím
http://frantisek.bloguje.cz/618276-lzi- ... tgeist.php

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 05 pro 2008 15:49

V tom odkazu se jen ozvala potrefená husa.
V té době měla spousta mýtů astrologický a astronomický základ. Dobrý příklad je pohádka o Červené Karkulce. Je velmi stará a zná ji spousta národů. Málokdo si dnes uvědomí, že ta pohádka je podobenství o zatmění Slunce. Slunce zmizelo - (Karkulku spolknul vlk) atd.

Bibli jsem přečetl dost důkladně, jeden čas jsem se dost zajímal, co za tím vězí. Opravdu v ní je několik set (podle některých až několik tisíc) chyb různého kalibru. Od celkem bezvýznamných, vzniklých zřejmě špatným opisem, až po naprosté rozpory ve věrouce.
Stačí si připomenout případ Galilea a čím argumentovala církev.
Pokud je Bible slovo Boží, proč se Bůh mýlí?

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 pro 2008 16:12

abych řekl pravdu do polemiky ohledně křesťanství se pouštět nechci.zeitgeist jsem jako nesmysl odsoudil jako celek (jelikož druhá i třetí část jsou opravdové koniny) a přiznávám se že pro důkazy ohledně nesmyslnosti jeho první části jsem se zajímal až teď.

V každém případě bibli nepovažuji za svatou knihu ani za slovo boží ani náhodou - už proto že dle mě se onen prožitek(kterému někdo říká bůh) (podobně jako třeba zážitek po LSD) nedá popsat žádnými slovy.Bibli beru jako návod pro hloupější lidi jak se chovat slušně.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 05 pro 2008 16:32

Pro odlehčení - asi to znáte, kolovalo to na netu:

Dr. Laura Schlesingerová je rozhlasovou moderátorkou v USA a posluchačům, kteří ji zatelefonují do jejího pořadu, uděluje rady. Před nedávnem prohlásila, že se jako dbalá křesťanka nemůže za žádných okolností příznivě stavět k homosexualitě. Podle Třetí knihy Mojžíšovy (Leviticus 18,22) je homosexualita ohavností.

Následující text je otevřený dopis jednoho občana Spojených států, který zveřejnil na Internetu:

Drahá paní doktorko!
ze srdce Vám děkuji, že vynakládáte tolik obětavého úsilí, abyste lidem přiblížila Boží zákony. Lecčemus jsem se díky Vašemu vysílání naučil a o toto poznání se snažím sdílet s co největším počtem lidí. Například, když se někdo pokouší obhajovat své homosexuální chování, připomenu mu prostě Třetí knihu Mojžíšovu (Leviticus 18,22), kde jasně stojí, že jde o ohavnost. A basta fidli.

Jenže od Vás ještě potřebuji poradit ohledně několika speciálních zákonů a způsobů, jak je dodržovat.

Za prvé: Když u oltáře obětuji býka jako zápalnou oběť, vím, že je to libá vůně pro Hospodina (Leviticus 1,9).
Problémem jsou ale moji sousedé. Ti tvrdí, že je to nelibá vůně pro ně. Mám je jako své přátele zavrhnout?

Za druhé: Rád bych prodal svou dceru do otroctví, jak to dovoluje Druhá kniha Mojžíšova (Exodus 21,7).
Jakou přiměřenou cenu bych dnes podle Vašeho názoru měl za ni chtít?

Za třetí: Vím, že se nesmím dotknout žádné ženy, je-li ve stavu menstruační nečistoty (Leviticus 15,19-24).
Problém je v tom, jak se to o ní dovědět. Zkoušel jsem se ptát, ale většina žen reaguje na můj dotaz agresivně.

Za čtvrté: Leviticus 24,44 ustanovuje, že mohu vlastnit otroky, muže i ženy, získám-li si je ze sousedních národů.
Jeden přítel má za to, že se to vztahuje na Mexičany, ale nikoli na Kanaďany. Proč by se to nemělo týkat i Kanaďanů?

Za páté: Mám souseda, který je pracovitý a o sobotách většinou pracuje.
Exodus 35,2 stanoví, že musí zemřít. Znamená to pro mě morální závazek, abych ho usmrtil?

Za šesté: Jeden můj přítel si myslí, že i když pojídání všeho, co nemá ploutve a šupiny, jako mušlí a humrů (Leviticus 11,10) je prezentováno jako hodné opovržení, je tato ohavnost menší než homosexualita?

Za sedmé: Leviticus 21,20 praví, že se nesmím přiblížit k Hospodinovu oltáři, jsou-li mé oči stiženy nějakou nemocí. Trpím oční chorobou zvanou krátkozrakost a na čtení nosím brýle. Je mých 4,5 dioptrií a astigmatismus překážkou návštěvy chrámu Páně?

Za osmé: Většina mých mužských přátel si dává stříhat vlasy i přistřihovat vousy, přestože to Leviticus 19,27 jednoznačně zakazuje. Jakou smrtí mají sejít?

Za deváté: Podle Leviticu 11,6-8 vím, že dotknu-li se kůže mrtvého vepře, budu nečistý. Vztahuje se to i na můj luxusní kufřík a synův kopací míč (je brankářem)?

Za desáté: Strýc má statek. Proviňuje se proti Leviticu 19,19, protože osívá totéž pole dvojím druhem semene. Jeho žena navíc nosí šaty utkané z dvojího druhu vláken (bavlna 70% + polyester 30%). Strýc nadto často zlořečí a rouhá se. Je opravdu zapotřebí té námahy se svoláním celé vesnice, abychom je mohli ukamenovat (viz Leviticus 24,10-16)?
Nestačí, když je formou drobného rodinného obřadu upálíme, jako se to dělá s těmi, kdo se vyspí s tchyní (Leviticus 20,14)?

Vím, že jste se všemi těmito věcmi podrobně zabývala a jsem pln důvěry, že nám budete moci poradit.
A ještě jednou mockrát děkujeme za to, jak nám připomínáte neměnné a věčné Boží slovo.

S obdivem Váš Jake

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”