sdílení tiskárny HP Deskjet

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Luke608
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

sdílení tiskárny HP Deskjet

Příspěvekod Luke608 » 17 lis 2008 12:34

Ahoj lidi.
Mám takovej dotaz. Mám dva pc. Jeden stolní pc, a jeden notebook připojený k AP pomocí wi-fi. K internetu se připojuji pomocí AP Huawei od O2 a potřebuju sdílet tiskárnu HP Deskjet 845c. Sdílení položek u obou PC jsem rozchodil. Ta tiskárna je připojená k tomu stolnímu PC pomocí USB, a nemá síťový vstup. Jelikož mám na notebooku Vistu a na stolním PC XPčka, podařilo se mi do notebooku nainstalovat ovladače tiskárny, avšak pokud zapnu ten pc ke kterému je tiskárna připojena, a zařadím do tiskové fronty nějaký dokument, tiskárna se ani nezapne... Hlavní problém vidím asi v ovladačích, protože pokud vím, k HP Deskjet 845c ovladače pro Vistu nemám, a nemůžu je ani sehnat na internetu, protože v té době, kdy jsem tiskárnu koupil ještě visty nebyly... Nevíte někdo, jak tuto tiskárnu rozchodit přes WLAN nebo spíš bych se chěl zeptat, zda nejsou na netu už předělané ovladače k této tiskárně pro WinVista?

P.S.: tiskárna je jednou ze sdílených položek, a mám ji nastavenou jako výchozí pro tisk. Není v offline režimu.

Díky moc za všechny odpovědi.

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: sdílení tiskárny HP Deskjet

Příspěvekod Rewqa » 05 pro 2008 15:55

Když píšeš, že se ani nezapne, tak ona se opravdu nezapne sama. Musíš ji zapnout ty.
Mám úplně na chlup stejnou situaci jak ty. PC s XP, do kterýho je přes USB zapojená tiskárna od HP a notebook s Vistama, kterej je připojenej přes wifi. Udělal sem to tak, že na PC sem zaškrtnul aby šla sdílet a na notebooku sem ji nechal tam někde v tom nastavení sítí vyhledat a pak sem jenom nechal Visty aby si sami nainstalovali ovladače a hotovo.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”