Zdravím,
jaký OS by jste mi doporučili na tuto sestavu ? : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LNE01J1O01
Do teďka jsem měl Xp a jsem s nimi spokojen, ale když budu pořizovat nový a výkonnější komp, jestli nebude lepší Vista.
Díky za názory a komentáře
Vista nebo XP Vyřešeno
Vista nebo XP
AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz+AC Freezer 64 Pro PWM, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H, PowerColor HD 4870 PCS+ 512MD5-PPH 512MB DDR5, Enermax PRO82+ 625W, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+MHz, Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB HD642JJ, Samsung SH-S223Q LS černá, Cooler Master Elite 332
Re: Vista nebo XP
No tak Vistu rozjedeš v poho.....spíš jde o to co chceš víc a co máš raději.
Ahh the internet... where no means yes and yes means anal.
Mno právě že s Vistou nemám žádné zkušenosti...
AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz+AC Freezer 64 Pro PWM, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H, PowerColor HD 4870 PCS+ 512MD5-PPH 512MB DDR5, Enermax PRO82+ 625W, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+MHz, Samsung SpinPoint F1 3.5" 640GB HD642JJ, Samsung SH-S223Q LS černá, Cooler Master Elite 332
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Je tedy na čase nějaké zkušenosti získat
Xp jsou parádní, ale už nemají žádnou budoucnost.
Určitě si na nový počítač obstarej Visty.

Určitě si na nový počítač obstarej Visty.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Visty bych se vůbec nebál. uvidíš, že si velice rychle zvykneš a zalíbí se ti. teď jsem dal tatíkovi do nového PC Visty a chvíli nadával a teď frčí jako blázen. on, takový antitalent na PC a jede jak fretka 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Taky jsem se obával a už bych neměnil, jedině Visty 

- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zdravím. Pokud chces rychlý a praktický systém tak jedine xp ( s menšími upravami).
Ale vidím, že máš 4gb OP. A xp alokují pouze něco přes 3,25 GB. Takže pokud chceš využít plně 4gb tak VISTA 64bit nebo počkat na windows 7 64bit .
Jinak jak vidím tak máš Grafiku 4850 takže budeš nejspíš hrát i hry ( a nevidím duvod proč si omezovat výkon počítače systémem).
Výsledek: Doporučuji počkat na windows 7 a zatím používat osvědčené windows xp. ( takhle to vidím já)
Edit: Všiml jsem si , že máš keramickou teplovodivou pastu doporučuji spíše štříbrnou.( pokud tedy nebude na chladiči již nanesena (pasta)
Ale vidím, že máš 4gb OP. A xp alokují pouze něco přes 3,25 GB. Takže pokud chceš využít plně 4gb tak VISTA 64bit nebo počkat na windows 7 64bit .
Jinak jak vidím tak máš Grafiku 4850 takže budeš nejspíš hrát i hry ( a nevidím duvod proč si omezovat výkon počítače systémem).
Výsledek: Doporučuji počkat na windows 7 a zatím používat osvědčené windows xp. ( takhle to vidím já)

Edit: Všiml jsem si , že máš keramickou teplovodivou pastu doporučuji spíše štříbrnou.( pokud tedy nebude na chladiči již nanesena (pasta)
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Určitě Visty. Já je mám na PC i na notebooku a neměnil bych. A pokud budeš hrát hry, tak i kvůli DX10 bych do nich šel. 

MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
--->Pravidla Pc-Helpu<---
--->Pravidla Pc-Helpu<---
XP! Visty mi nesmějí do baráku 

Život je plný kompromisů, které spočívají v tom správně se rozhodnout, na co se vysrat...
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
souhlasím s majkll.máš hodně operační paměti a výkonnou grafiku, tak proč se omezovat na starý a už pomalu upadající systém. Vista využije potenciál tvého PC a to nemluvím o DX 10 ve hrát.
Vista je špatná pro ty, co si ji neumí nastavit a nebo příliš zkostnatěli na starých XP a nebo taky dají na řeči svých "odborníků" kamarádů
Vista je špatná pro ty, co si ji neumí nastavit a nebo příliš zkostnatěli na starých XP a nebo taky dají na řeči svých "odborníků" kamarádů
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
No ja nevim... Podobne diskuze uz mi tady pripadaji dost uboze... Tohle uz se tu resilo snad milionkrat.. XP vs Vista, Unix vs Win... blablabla... Tohle preci nema budoucnost... Vzdycky je to spis vec individualniho nazoru a vzdy se najdou pro a proti... Moje rada.. Pokud muzes, vyzkousej oboje. Co se vic libi, to si nech.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
- .luba.
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
[quote="Moriss"]No ja nevim... Podobne diskuze uz mi tady pripadaji dost uboze... Tohle uz se tu resilo snad milionkrat.. XP vs Vista, Unix vs Win... blablabla... Tohle preci nema budoucnost... Vzdycky je to spis vec individualniho nazoru a vzdy se najdou pro a proti... Moje rada.. Pokud muzes, vyzkousej oboje. Co se vic libi, to si nech.[/quote]
Pěkné shrnutí.
Jinak jak píšete víše o Directx 10 ve hrách ( pokud vidíte znatelný rozdíl oproti directx 9C viditelný!) BTW: na xp jdou upravené directx10 také.!!
Na závěr jak se tu píše vyzkoušej obojí a pak se rozhodni ( dle uvážení)
Pěkné shrnutí.

Na závěr jak se tu píše vyzkoušej obojí a pak se rozhodni ( dle uvážení)

Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”