Jak nainstalovat Windows do počítače,který neumí boot z CD?
Re: Jak nainstalovat Windows do počítače,který neumí boot z CD?
To jsem zkoušel, jako první variantu. Bohužel windows po vrácení disku zpět ani nenaběhly.
-
- Pohlaví:
1/ 1 disketa nestačí, někdo v úvodu psal, že je jich potřeba asi šest a to nějak odpovídá mé paměti.
2/ Ten disk při vypnutém počítači vyndej, apk zapni počítač.
3/ Pak disk znova zapoj a zapni PC.
Možná si ho najde a půjde z něk bootovat.
2/ Ten disk při vypnutém počítači vyndej, apk zapni počítač.
3/ Pak disk znova zapoj a zapni PC.
Možná si ho najde a půjde z něk bootovat.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Co to zkusit takto, ale upozorňuji - nezkoušel jsem!
Disk v jiném PC rozdělit na dva oddíly a ten druhý jen tak velký, aby se na něj vešla kopie instalace Windows a případně ovladače pro PC, na který budeš instalovat. Na disk nakopírovat instalační CD Windows a třeba do adresáře Ovladače potřebné ovladače pro PC, na který budeš instalovat. Poznamenat si na papírek cestu k souboru Windows Setup.exe a k ovladačům. Stáhnout si na jiném PC spouštěcí disketu Win 98, nebo lépe WinMe, nakopírovat na disketu. Vložit disk do PC, na který chceš instalovat. PC spustit z uvedené diskety (bez podpory CD mechaniky) a pak spustit instalaci např. D:\Windows\setup.exe (cesta se bude lišit podle toho, jak je to na D disku nakopírované). Stačí znát pár DOS příkazů. Mohlo by to dopadnout, ale upozorňuji nikdy jsem to nezkoušel, protože jsem to nepotřeboval.
Disk v jiném PC rozdělit na dva oddíly a ten druhý jen tak velký, aby se na něj vešla kopie instalace Windows a případně ovladače pro PC, na který budeš instalovat. Na disk nakopírovat instalační CD Windows a třeba do adresáře Ovladače potřebné ovladače pro PC, na který budeš instalovat. Poznamenat si na papírek cestu k souboru Windows Setup.exe a k ovladačům. Stáhnout si na jiném PC spouštěcí disketu Win 98, nebo lépe WinMe, nakopírovat na disketu. Vložit disk do PC, na který chceš instalovat. PC spustit z uvedené diskety (bez podpory CD mechaniky) a pak spustit instalaci např. D:\Windows\setup.exe (cesta se bude lišit podle toho, jak je to na D disku nakopírované). Stačí znát pár DOS příkazů. Mohlo by to dopadnout, ale upozorňuji nikdy jsem to nezkoušel, protože jsem to nepotřeboval.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Je v to trochu zmatek. Zkusil bych jiný disk.
Pic píše:Co to zkusit takto, ale upozorňuji - nezkoušel jsem!
Zajímavý nápad. Jen pro upřesnění: rozdělím disk na dva oddíly, na ten první oddíl tedy šoupnu rovnou instalačku WinXP? Nebudu muset instalovat třeba 98 a pak provádět upgrade? Nemám totiž moc zkušeností se spouštěcí disketou, takže ona se rozjede i když nebude na tom disku ani náznak Win98?
Ještě poznámka - to rozdělování disku jsi myslel jen jako vhodné doporučení nebo je to nutnost? Protože se jedná o 20GB disk a tam snad ani nemá cenu ho dělit. Ten počítač má sloužit pouze k přístupu na internet, takže bych se s tím moc nepáral.

Díky za radu, tohle vypadá nadějně.
Blue Spirit píše:Je v to trochu zmatek. Zkusil bych jiný disk.
Já bych zkusil jiný počítač, bohužel to není zatím ve finančních možnostech majitele téhle plečky.

- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To rozdělení je nutné, aby jsi v případě potřeby měl instalačku k dispozici a aby instalace nebyla rozházená po disku se systémem. To by asi nebylo dobré. Stačí jen taková velikost aby se ti tam vešla instalačka+ovladače. Čili na C budeš instalovat systém (první oddíl) a na druhý D, jen tak velký, aby se tam vešla instalačka+ovladače. To musíš připravit v jiném PC.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
El Diablo píše:Boot diskety:
http://www.molik.go.cz/pc/bootdisk.htm
BTW je ten počítač schopen vůbec utáhnout XP?
Ano, XP na něm až do této havárie běžely.
Díky za odkaz.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2882
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek