Jak naformátuji flashdisk jako NTFS?*
Re: Jak naformáruji flashdisk jako NTFS?*
hosi diky moc za rady, ale ani jeden zpusob nejede. prikazovy radek vypadal nadejne az do doby, nez sem se rano probudil a po osmi hodinach to porad prevadelo
Re: Jak naformátuji flashdisk jako NTFS?*
co je to za disk?
AMD Phenom II 955 BE, CM hyper 212 plus; Gigabyte MA770-T-UD3P; 2x2GB RAM Kingstone Hyper X DDR3 1600MHz; nVIDIA GeForce GT730
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: flash disc
Já použil zkušebně tohle a zabralo mi to i se stažením, pár minut... :)
reifik píše:Domnívám se,že flashku normálně naformátuješ jen na FAT 32.
Chceš-li něco jiného,zkus použít tento prográmek HP USB Disk Storage Format Tool 2.1.8
Owner píše:Tímto ji naformátuješ jak chceš http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Mimchodem – bez jakéhokoli stahování čehokoli – už někdo vyzkoušel ten convert, o kterém jsem tu psal?
Doplňuji:
přehlédnul jsem kikosův příspěvek – jemu to, žel, nezafungovalo. Aha…
Doplňuji:
přehlédnul jsem kikosův příspěvek – jemu to, žel, nezafungovalo. Aha…
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teď sem to zkusil a funguje to taky..
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
El Diablo - možná to závisí na tom, zda máš nainstalován SP3 a pokud se pamatuji, tak Ty ano.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten hp jsem už používal od dob Xp sp1 ,takže ten musí fungovat. 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pic píše:El Diablo - možná to závisí na tom, zda máš nainstalován SP3 a pokud se pamatuji, tak Ty ano.
Ne mám jen SP2
zkousel jsem ten program, i convert, nejede
Ještě mě napadl jeden způsob. Jdu ho odzkoušet:
- příkazový řádek (cmd.exe)
- format e: /FS:NTFS ENTER (e: je písmenko, pod kterým se flashka hlásí v mém PC)
- Odpověď:
Vložte do jednotky E: nový disk.
a stiskněte klávesu Enter, jakmile budete připraveni... - ENTER
- Odpověď:
Systém souborů NTFS není podporován tímto zařízením, které je optimalizováno pro odebrání.
Chcete-li změnit způsob optimalizace zařízení, klepněte v okně vlastností zařízení na kartu Zásady. - Změna v zásadách (pravé myšítko na flashce —> Vlastnosti —> Hardware —> výběr patřičného zařízení a klik na tlačítko Vlastnosti —> karta Zásady —> Optimalizovat pro výkon —> OK —> OK
- Zopakovány body 1–4
- Zformátováno jako NTFS, výzva ke vložení labelu (jména disku).
- Label vepsán a odentrováno.
- Systém odpovídá: Vytváření struktur systému souborů. a posléze zdárně dokončuje celou operaci.
- Na základě výše uvedeného pokusu docházím k závěru, že pokud se změní zásady přístupu k zařízení („optimalizováno pro výkon“, neboli povolení zápisu do mezipaměti), půjde ještě jednodušeji flashka formátovat jako NTFS i ve správci disků.
- Zmýlil jsem se, úvaha v předchozím bodu byla scestná. Nic to ale nemění, že i pod XP lze flashku zformátovat jako NTFS, a to prostředky samotného operačného systému.
A ještě jednodušší postup – na základě předchozí mylné úvahy:
- Optimalizovat pro výkon
- Pravé myšítko na flashce (tento počítač) —> Naformátovat…
- Zvolit NTFS a naformátovat
Zpět na “Problémy s hardwarem”