jen 1 3-pin konektor? Vyřešeno
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jen 1 3-pin konektor?
Tak jsem si koupil novej větráček na odvětrání case, má 3-pinovej konektor, a na základní desce sem našel jenom jeden! konektor na 3-pin mám desku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48143) jsem slepej a nevidim další nebo má opravdu jenom jeden? vim že existujou různý redukce ze 4pinů na 3piny, ale já bych to chtěl přímo do desky ať můžu měřit otáčky
Re: jen 1 3-pin konektor?
tak ho tam zapoj jestli ho máš volnej nebo existujou rozdvoujky...tak ňák nechápu tvůj problém
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten jeden větrák už tam je, ale třeba do budoucna, kdybych si koupil něákej další větrák, že bych ho neměl kam do desky strčit.
EDIT: tak sem našel tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54040 , a je to normální že je na desce jenom jeden konektor?
EDIT: tak sem našel tohle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54040 , a je to normální že je na desce jenom jeden konektor?
Naposledy upravil(a) Screpheep dne 26 pro 2008 22:51, celkem upraveno 1 x.
hmm tak buď jedině tou rozdvoujou a nebo to zapojit do molexu a k tomu koupit nějaký regulátor a nebo si ho zbastlit
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Ano je to úplně normální když levné lowendové desky mají jen jeden vstup pro větráček ale existují redukce kdy to jde zapojit do klasické větve od zdroje
třeba tyhle redukce prodávají s chladičem pro HDD (sharkoon)(to jen tak mimochodem)
třeba tyhle redukce prodávají s chladičem pro HDD (sharkoon)(to jen tak mimochodem)
Vzájemná výpomoc je k nezaplacení
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Normálně kup redukci z molexu, ale nebudeš mít ty otáčky no.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale jo bude mít i nižší otáčky.Musí však koupit tuhle redukci http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31656
Připojí normálně na molex a má 2x12V to jsou plné otáčky a 2X5V což jsou zhruba poloviční otáčky ventilátoru.
Připojí normálně na molex a má 2x12V to jsou plné otáčky a 2X5V což jsou zhruba poloviční otáčky ventilátoru.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dobrý den, výkon ventilátorů se nesníží, koncovky jsou připojeny paralelně. ... Napětí bude konstantní jen proud vzroste. Proto ty větry z přetížení desky… (citace diskuze na CZC)
-
- Pohlaví:
Však ti to tu pišou, tak to zapoj přímo do molexu (zdroje) a žádný proud na desce se nezvýší, ale přijdeš o regulaci otáček. Buď koupit nějaký regulátor, anebo ho zbastlit.
- Screpheep
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: jen 1 3-pin konektor? Vyřešeno
OK, díky všem za objasnění