Problém s tv tunerem
Problém s tv tunerem
Mám analogový a digitální tv tuner Items ITV-500/520, a používám program tv expert. Při hledání kanálů mi to vždy najde jen analogové programy. Aby to našlo i digitální potřebuji na to třeba nějakou anténu nebo něco? Prosím o radu.
AMD Athlon X2 4000+ 2 x 2,11 GHz, RAM 2x 1Gb DDR2, ATI Radeon HD2600XT DDR3 256MB, HDD WD 250GB, DVD-RW LG-GSA H55L a LG-GSA H50N, 20" LCD Wide Screen, Repro 2.1 Logitech R-20, Klavesnice Logitech Wave Ergonomic, Myš A4tech X-750BF 2500dpi
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s tv tunerem
Musíš to tam někde přepnout na digital.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Nic takového tam není, já jsem dal vyhledávání digitálních programů, ale nic to nenašlo
AMD Athlon X2 4000+ 2 x 2,11 GHz, RAM 2x 1Gb DDR2, ATI Radeon HD2600XT DDR3 256MB, HDD WD 250GB, DVD-RW LG-GSA H55L a LG-GSA H50N, 20" LCD Wide Screen, Repro 2.1 Logitech R-20, Klavesnice Logitech Wave Ergonomic, Myš A4tech X-750BF 2500dpi
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
a jsi v místech pokrytých digitálním signálem? protože nic jiného mě na tohle nenapadá a nebo je ta karta prostě slabá na příjem
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
jo jsem, a abych chytal digitální signál, jak to musím zapojit, protože ted to mám v klasické společné anténě v paneláku
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus anténu co k tomu byla (Jestli k tomu nějaka byla), ale pochybuju, že to bude mít vliv.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pravděpodobně to chce anténu a ne rozvod v paneláku. Zkus do antény připojit asi 30cm drátu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Velká většina společných televizních antén ještě není rekonstruovaná do té podoby, aby mohla přijímat signál DBV T. Problém je v tom, že v STA jsou kanálové zesilovače, naladěné na původní analogové kanály, které neumějí zesilovat nové DVB T kanály, takže v rozvodu STA není signál DVB T k dispozici (pokud správce domu už neprovedl rekonstrukci STA). Pomůže jedině individuální anténa, podle síly a kvality signálu v místě příjmu může stačit výše zmíněný 30 cm drát, případně nějaká pokojová anténa. Nabídky prodejců, že jimi dodávaná anténa je speciálně uzpůsobená pro příjem DVB T, patří do říše pohádek a jedná se o klamavou reklamu. Neexistuje speciální DVB T anténa, lze použít jakoukoliv televizní anténu, která pokrývá pásmo UHF - tj. 21. kanál (474,0 MHz) až 69. kanál (858,0 MHz) a má s ohledem na intenzitu signálu v místě příjmu dostatečný zisk.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
pokud jsi v dosahu vysílače teda aspoň podle výkonu tedy třeba do 10 km stačí i dodaná anténka ke kartě protože digital signál není analog signál kde je rozdíl v síle signálu poznat tedy jestli máte 20% nebo 90% signálu tak na analogu to poznáte kvalitou zobrazení ale u digitálu je jedno zda síla signálu je 20 nebo 90% protože digital není závislý na síle signálu ale na tom jestli je nebo není signál!!! takže pokud do toho pichnu přijatelnou anténu co dokáže zachytit digital signal je vyhráno (pokud jsem v dosahu)
Vzájemná výpomoc je k nezaplacení
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
Mám rád svobodu slova - co je lidem nepochopitelné nesouvisí z Bohem ale s lidskou Tupostí.
Jedna rada: když to nevíš jistě - nepiš - následky mohou být nenávratné nebo neopravitelné.
-
- Pohlaví:
To co píšeš je trochu zavádějící, i digitální signál podléhá rušení a ač nepoznáš rozdíl mezi 20% a 90%, pak poznáš rozdíl kdy na okamžik signál je a na okamžik není - tedy 0% a 90%, v tom případě se TV nenaladí.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Milý Vousáči, tvoje představy o příjmu digitální televize se poněkud rozcházejí se skutečností.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
nerozcházejí se skutečností když jsem koukal na set top box a TV byla puštěná tak běžel program a nic se na něm nezměnilo i když síla signálu k vůli upravám kolísala 15-95% a sledování bylo bez problému. ps: moje představy? ne halucinace jsem neměl když jsem se na to díval a to byla skutečnost.
to Blue Spirit
to je každopádně logické že když signál bude nula ti nic nepojede a nic nenaladíš to je snad jasné každému.
+vysílači oproti analogu stačí 10x menší výkon a spotřebuje v multiplexu 50x míň energie než u analogových programů
digital je tak dostupný líp do celé lokality při stávajících výkonech
to Blue Spirit
to je každopádně logické že když signál bude nula ti nic nepojede a nic nenaladíš to je snad jasné každému.
+vysílači oproti analogu stačí 10x menší výkon a spotřebuje v multiplexu 50x míň energie než u analogových programů
digital je tak dostupný líp do celé lokality při stávajících výkonech
Vzájemná výpomoc je k nezaplacení
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4005
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06