Navrácení původních fontů do oken voleb programů

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Navrácení původních fontů do oken voleb programů

Příspěvekod Myloš » 31 pro 2008 13:59

richchie:
V XP (nevím jak ve Vistě) daleko rychleji tamtéž:
WinKey+R → napsat control fonts → ENTER

Reklama
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 31 pro 2008 15:40

Myloš píše:richchie:
V XP (nevím jak ve Vistě) daleko rychleji tamtéž:
WinKey+R → napsat control fonts → ENTER

Je určitě mnoho způsobů,ale napsal jsem co znam.

AlbiDC.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod AlbiDC. » 31 pro 2008 21:16

Zas takový laik nejsem, fonty jsou řádně nainstalované.. dělal jsem to přes ty ovládací panely..

i když jak čtu diskuzi pod tím návodem co jste linknuli, tak tam píšou, že je opravdu stačí jen zkopírovat do W../fonts

S instalací tedy problém není, ale s přiřazení fontů k určitým prvkům nabídkových oken windows. V té ploše-vzhled nebo motivy je jen omezený výběr, který nezahrnuje všechna místa, kde se fonty ve windows používají. Já bych potřeboval zjistit, kde vybrat font právě pro tato hluchá místa.. viz můj obrázek, okno tisku a postranní lišta programu corel a další, které jsem nepostoval, např. vyhledávací okno (alt+F7) total commanderu, to je další místo, kde se změnily

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 01 led 2009 11:11

Jak píšete máte korektně nainstalovány fonty a Windows s nimy normálně pracují?Možná stálo za to vyzkoušet přeinstalovat daný program ve kterém se tato chyba objevuje.U takového total commanderu práce na 3 min.Za zkoušku to stojí.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 01 led 2009 11:35

richchie:
TCMD není imho ten správný příklad, protože u toho jsou všechny fonty ručně nastavit.

AlbiDC:
Pokud zjistíš, který font je ten špatný, šlo by ho možná najít v registrech a přepsat na jiný – a pokud se změna projeví, je to to správné místo (teda – pokud se daný font nebude v registrech vyskytovat stopadesátsedmapůlkrát, to by byla práce pro vraha).

Doplňuji
Je ale možné, že některé programy nepoužívají nastavení systému (viz například výše odkazovaný Total Commander).
V takovém případě záleží na tom, jestli se to v rámci takového programu dá nastavit – nejlépe v menu (jako u TCMD), v horším v nějakém *.ini souboru, v nejhorším perun ví kde.
Pak může pomoci odinstalace a opětovná instalace daného programu; a nedejperun taky pomoct nemusí, pokud se neodinstaluje všechno a onen program si nechá na náhodných místech systému svoje pozůstatky – tu v "%userprofile%\Data aplikací", tu v "%userprofile%\Local settings\Data aplikací", tu na obou obdobných místech, ale v "All users", tu v registrech, ale jako hexadecimální chrchly (typu klíč fa8660cdbe4608900c23aba – hodnota 101fcd590e90a0cbabbb01), případně ani se mě neptejte kde; grrr.

AlbiDC.
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod AlbiDC. » 01 led 2009 15:08

Reinstal určitě vyzkouším, taky jsem si říkal, že by se to tím mohlo spravit, akorát jsem se k tomu už nedostal.
Doufám, že to zabere, protože s nahrazením písma v registrech by byl určitě problém. Jde mi o nahrazení jednoho písma *.fon .. smallněco (nabídka tisku) a těch mám jednak v systému 3 ***** a druhak v registrech se jednotlivě vůbec nevyskytují, jsou tam jen 2x uvedeny jako rodina small fonts. a druhý font, který bych chtěl nahradit zas nemůžu identifikovat, mám takových podobných možná 15, a zkoušet je po jednom se mi fakt nechce :blush:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Panely otevřených programů na hlavním panelu Příloha(y)
    od Prorock » 20 říj 2024 15:00 » v Windows 11, 10, 8...
    28
    7889
    od Prorock Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 13:41

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”