Program na webovky... jaký? :idea:

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

maremarekk
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Program na webovky... jaký? :idea:

Příspěvekod maremarekk » 31 pro 2008 10:44

Existuje nějaký kvalitní program ve kterém si vytvořím svoje vlastní web stránky jaké si představuju a nemusím umět HTML nebo nějaký ten programovací jazyk? Prostě že si tam nastavím všechno jak chci a potřebuju a přitom to není udělané přímo ze šablony... něco jako BlueVoda pokud znáte, ale tam se to tvoří tak jaksi divně :) Poradíte?

Reklama
gyga
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Program na webovky... jaký? :idea:

Příspěvekod gyga » 31 pro 2008 10:53

Všechny tyhle programy jsou naprd, zkoušel jsem Frontpage a na každým prohlížeči stránka vypadala jinak. Myslím, že jsou nějaké weby s šablonamy, ale nevím jak to funguje. Nejlepší je zapnot si www.jakpsatweb.cz a začít se učit.
Lenovo Thinkpad Edge 15

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 31 pro 2008 11:00

Jedině Nvu. Dělám v něm www.rewqa.ic.cz a stránky vypadaj ve všech prohlížečích tak jak je vidíš v programu.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 31 pro 2008 11:08

• Jestliže potřebuješ udělat sem tam nějakou stránku a nechceš se věnovat studiu HTML/CSS a kdovíčeho ještě, asi sáhni po NVU.
  • Pokud si chceš založit blog, zvol si nějakou blogovací službu (jistě ti tu někdo nějakou poradí), čímž je otázka případného editoru vyřešena.
  • Další volbou spravování stránek bez učení by mohlo být kombinace nějaké šablony (nakódovaného grafického návrhu) a redakčního systému (tuším třeba Drupal nebo Joomla); v takovém případě by tvým editorem byl – stejně jako v předchozím případě – prohlížeč. Pokud se necítíš na jejich zprovoznění, určitě ve svém okolí najdeš někoho, kdo ti to nainstaluje (a případně se na to z času na čas podívá, je-li vše v pořádku).

maremarekk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod maremarekk » 31 pro 2008 12:54

Dik za rady. Zkoušel jsem to NVU a nějak mi to neleze do hlavy :smile: asi bude chvilku trvat než se s ním naučím pracovat.

EDIT: napadlo mě že si jednoduše stáhnu nějaký free template, který potom překopu přesně jak to budu chtít já, už jsem to zkusil a docela to jde.

t.mrva
nováček
Stav:

Příspěvekod t.mrva » 31 pro 2008 13:24

Frontpage, ale jakl bylo řečeno v IE jsou stránky o trochu jiné než ve firefoxu - např. tabulka na pozadí může být o kousek jinde... nebo ještě jedna zajímavá aplikace a4desk - stránky ve flashi bez programování jen tam hodíš vzheld a obsah... oba programy mám tady: http://uloz.to
JEště ve škole začínáme semináře o "Microsoft Web Expression studio 2.0" ... taky program na webový stránky ale ještě jsme ho moc nezkoušel, můžu ti ho někam hodit kdybys ho nikde nenašel

/upraven odkaz. warez tady nevedeme a nevšiml jsem si, že by byl FrontPage zadarmo.memphisto

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 31 pro 2008 13:34

Jinak také v CHIPu bývají dost často zadara plné verze starších verzí těchto webových aplikací, ale jejich kvalitu ozkoušenou nemám. Jako WebSite či WebEasy.
Naposledy upravil(a) Magnat dne 31 pro 2008 13:42, celkem upraveno 1 x.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 31 pro 2008 13:36

t.mrva:
1) Stránky dělám už pár let, ale výraz „tabulka na pozadí“ slyším poprvé. Co to je? Respektive – k čemu je dobré mít na pozadí tabulku?
2) Stránky ve flashi + začátečník = v 99 % nepřístupný paskvil. Viz moje Rady začínajícím tvůrcům stránek:
Kapitolou pro sebe sama je flash. Je to mocná technologie, pomocí níž můžete vytvořit úžasné vebové aplikace, které byste jako HTML/CSS/javascript těžko sestavovali; namátkou vynikající Adobe Kuler; taktéž pro online přehrávače je flash dobrou volbou. Pokud se však flashe chytí začátečník, vznikají často velmi špatně použitelné, nepřístupné weby. Nevytváříte-li tedy webové aplikace flash vyžadující (nebo nejste-li vynikajícími grafiky, kteří mají problematiku přístupnosti v malíčku), držte se radši tradičních prostředků (HTML/CSS a případně nějaký ten javascript).

Doplňuji:
Jestli se nepletu, tak „Microsoft Web Expression studio 2.0“ je nová verze FrontPage.

Doplňuji podruhé:
Tak se pletu; prý ne.

t.mrva
nováček
Stav:

Příspěvekod t.mrva » 31 pro 2008 14:16

měl jsme namysli tabulku na určitém pozadí - chci jí mít přesně umístěnou ale v každém prohlížeči je jinde pokud je dělaná ve frontpagi... expression studio je kompletní balík an tvborbu webových stránek , animace, střih videa apod.

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 31 pro 2008 16:45

Zkus taky vyzkoušet WYSIWYG ("what you see is what you get") Je free. Ke stažení http://www.stahuj.centrum.cz/vyvojove_n ... builder/?g[hledano]=wysiwyg&g[oz]=2.6.4
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

maremarekk
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod maremarekk » 03 led 2009 09:19

Dik za rady, ale pomalu se začínám učit HTML s CSS protože se bez toho stejně neobejdu a dá se tím ještě i slušně přividělat :-) Co jsem se díval tak vytvoření webových stránek není nic levného a kdybych to dělal jako koníček... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”