Co takhle novou sekci k vysvětlení funkcí PC Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Chcete,aby se založila nová sekce "Jak funguje .... " ??

Ano
14
48%
Ne
11
38%
Je mě to jedno
4
14%

Celkem hlasů: 29

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Co takhle novou sekci k vysvětlení funkcí PC

Příspěvekod Owner » 02 led 2009 21:20

Už i ta "klasická" literatura jde dnes sehnat v digitální podobě,takže je to jednoduché ji sehnat.
Osobně jsem neřekl přímo ano či ne,ale myslím si ,že je to dobrý nápad ,takže ano. :bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Reklama
Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 02 led 2009 21:30

Koja je hold kazišuk a zná Google no :lol:
Prostě každýmu, kdo se nad tím na chvíli zastaví, musí dojít, že by se akorát kopírovali informace z netu, který ti Google vyplivne za 0,36 sekund :wink:
Everybody lies so don't trust anyone. :)

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 02 led 2009 21:46

Haha mě to google vyplivl za 0,11 sekund :lol: Ale jinak souhlasím že to asi cenu nemá a navíc by se to sem ,,pracně,, kopírovalo a za chvíli by to stejně určitě zapadlo
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 02 led 2009 23:30

za mě ne, sem chodí většina lidi co si s pc moc neví rady a pochybuju že by je zajímalo jak pracuje cpu atd a ty koho to zajímá mají na to jiný stránky
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

iMohos
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod iMohos » 03 led 2009 00:38

Myslel sem to takhle: že by třeba bylo několik témat,ty by byli pojmenované třeba CPU , GPU , GK ,apod. No,a v tom by bylo vše podstatné,co to umí,dokáže apod. No, a u každýho toho,by bylo další téma,a tam by se lidi ptaly ostatních,na co potrebujou.Prostě takový menší souhrn. Klidně bych si to vzal na starost,měl jsem o tom referát do školy,takže by to neměl být problém :wink: :bigups: ted ještě jak se na to zatváří admínek :D

2zao: tak by ti ostatní co je to zajíma přešli třeba z jiných stránek sem :idea:
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 03 led 2009 03:19

iMohos:
A kdo by se s tím vším měl chuť psát? He?

Kromě strýdy Gůůgla a děvenky Wikipédie tu máme sekci FAQ, ve které jsou (anebo mohou být) případné články.
Zakládat sekci na témata, která každé různě přináležejí do svých sekcí, považuji za pitomost.
Co by se asi v té sekci řešilo – krom toho, že by tam byl jeden vše vysvětlující návod; a kdo by se s ním asi chtěl tentononc – nosit sovy do Athén; viz má první otázka. Chybí-li ti článek, buď si ho najdi (a neboj, že nenajdeš), nebo ho napiš a umísti do zdejší FAQ.

RTFM, STFW, no však to znáš, ne?

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 03 led 2009 18:29

Sekce s popisem funkcí PC by mohla být pro některé čtenáře zajímavá. Zvláštně přínosná by mohla být v tom případě, když by byly články v ní uvedené psány "lidsky" čili pro obyčejné smrtelníky - pro počítačové lajky, kterým by články osvětlily fungování PC. Ještě začátkem roku 2008 jsme tu dokonce měli sekci s články, mnozí si jistě vzpomenou na OkO....článků tam ale nebylo mnoho a časem přestaly být aktuální, zájem o to psát nové nakonec nebyl a tak jsme sekci zrušili.

Souhlasím s tím, co psal Myloš výše. Pokud máte chuť psát články pro ostatní, udělejte to. Budeme moc rádi, když tento článek poté uveřejníte v našem fóru a zpřístupníte ho ostatním. Může tak učinit každý v sekci FAQ...jakmile bude článků více, zařadíme je do nějakého pěkného "ROZCESTNIKU"/ a tím se vše stane ucelenějším a přehlednějším.

Proč tedy nepsat články do FAQ?

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 03 led 2009 18:32

Protože do FAQ už dneska skoro vůbec nikdo neleze. Přiznám se ,že jsem ho vůbec nečetl. :D
:bigups:
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 03 led 2009 18:44

no to se máš teda čím chlubit :roll: jinak minimálně jednou jsi v té sekci byl a ani o tom nevíš :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

iMohos
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod iMohos » 03 led 2009 19:01

2Ltb :A nebylo by jednodušší udělat rovnou novou sekci ???? Klidně bych si ji vzal na starost,myslim,že pro mnohé lidi by to bylo zajímavé :wink:
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 03 led 2009 19:45

Podle mě je to výborný nápad.Většina lidí kteří žádají o radu toho zřejmě moc o pc neví a tak dobrá rada nad zlato.V této sekci by mohly být i typy na software např.čištění disku-monitorovací utility atd.Jěště bych měl připomínku k umístění pokud vznikne.Nevím jakým způsobem prohlížíte toto forum ale myslim si že většina nově příchozích skončí na top 20 a tak by se mohlo objevit někde nahoře v top jako stálé téma s výstižným názvem.

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 03 led 2009 20:07

A pro koho to bude ?? Pro nás ?? Těžko, my už to víme :lol: Pro nováčky ?? Těžko, ti si myslí, že všechno ví...no nechci vám brát iluze, ale tehdy zmiňované OkO či FAQ viděl zřejmě málokdo, já asi jen jednou, ikdyž do OkA jsem chodil častěji, protože jsem v té době prd věděl..
Já vám nevím, já se bojím toho, že si tu dá někdo s tím práci a za měsíc jakoby nic..osobně nedokážu odhadnout úspěšnost takového projektu, ale myslím si, že kdo chce vedět a není ňouma, najede na Google a je ví...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4908
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”