Ahoj,
uvažuji o přechodu z XP na Visty a rád bych věděl co všechno to obnáší. Zatím jsem měl akorát OS Win 98 a poté jsem dostal nový pc a tam už jsem měl XP a ty mám i na nynějším 2 měsíce starém pc. Zatím jsem tedy nikdy na jednom počítači neměnil OS takže s tím nemám žádné zkušenosti.
Když bych teď nainstaloval Visty, tak XP budu moct používat i nadále, když si je zvolím při startu pc že?
A když Visty nainstaluju, tak budu muset něco nastavovat, stahovat nové ovladače atd., nebo vše bude jako předtím v XP akorát to bude v novém prostředí?
Byl jsem teď delší dobu a kamaráda ktrý má Visty a docela jsem si na ně zvykl a graficky se mi hodně líbí, takže bych je rád vyzkoušel, ale pokud bych musel znova vše instalovat a nastavovat, tak raději počkám až na Win 7.
Díky za rady.
Přechod na Visty?
Re: Přechod na Visty?
Jestliže se rád učíš nové věci, nainstaluj si Visty.
Máš-li alespoň 2 diskové oddíly, můžeš mít na stejném PC i XP.
Používáš-li PC jako nástroj a vyhovují-li ti XP, není sebemenší důvod měnit svoje návyky; na nový systém přejdi až v případě nezbytnosti (a to už budou Visty historií).
Spousta lidí ti tu beze sporu poradí mnohá moudra. Zařiď se podle sebe.
Máš-li alespoň 2 diskové oddíly, můžeš mít na stejném PC i XP.
Používáš-li PC jako nástroj a vyhovují-li ti XP, není sebemenší důvod měnit svoje návyky; na nový systém přejdi až v případě nezbytnosti (a to už budou Visty historií).
Spousta lidí ti tu beze sporu poradí mnohá moudra. Zařiď se podle sebe.

- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
No pokud máš dost velkej hard disk, tak pokud do jiněho oddílu naistaluješ teď visty budeš mít možnost si při startu počítače vybrat kterej systém chceš spustit. Tak můžeš v pohodě a klídku testovat ty visty a zároveň si dělat co potřebuješ v ověřených xp 

INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X
No HDD mám 640 gb a mám to rozděleno na 2 oddíly, takže by to šlo no, možná bych ještě ten jeden oddíl mohl rozdělit a nainstalovat to na nějaký menší oddíl. A když bych teda měl zároveň XP i Visty, musel bych v té Vistě vše znova instalovat? jako třeba i hry a běžné programy? ovladače bych asi taky musel nainstalovat znova abych ve Vistě mohl pracovat že?
- Argoneus
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemusel, z visty i XP by si mohl používat i ostatní oddíly = musel bys nainstalovat jen ovladače pro Vistu
CPU: AMD Athlon 64 X2 5000+ EE @ 2,6 Ghz GPU: Sapphire HD 3850 512MB, PCI-E
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black
Zákl. deska: Gigabyte GA-M52L-S3 - nForce 520 RAM: A-DATA 2x1GB DDR2 PC800 Extreme Edition
HDD: Samsung Spin Point F1 HD322HJ 320GB Zdroj: Seasonic SS-500ET-T3 500W
Case: THERMALTAKE VG1000BNS Wing RS100 Black
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano ovladače, programy budeš muset znovu instalovat. Samozřejmě správnou verzi pro vistu. Jinak třeba u call of duty 2 které jsem měl nainstalováno v xp (když jsem měl dva systémy), když jsem jí (hru ) spustil ve vistě tak mi šla taky. To mě docela překvapilo.
INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X
Já osobně bych ti to moc nedoporučoval.
Mně osobně se nikdy nechtělo přepínat mezi dvěma OS, XP jsou zcela konkurence schopné Vistám (něco je lepší, něco horší) a možná bys je ještě musel kupovat. Navíc Visty žerou trochu více prostředků.
Pokud se rád rejpeš v pc, tak si hraj, ale na práci to rozhodně není a žádnou velkou změnu nečekej. Možná jen hromadu nadávek na začátku ...
Mně osobně se nikdy nechtělo přepínat mezi dvěma OS, XP jsou zcela konkurence schopné Vistám (něco je lepší, něco horší) a možná bys je ještě musel kupovat. Navíc Visty žerou trochu více prostředků.
Pokud se rád rejpeš v pc, tak si hraj, ale na práci to rozhodně není a žádnou velkou změnu nečekej. Možná jen hromadu nadávek na začátku ...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Visty jsou na rozdíl od XP akorát nové, hezky malované a pomalé. Mám je 14 dní, občas hodí modrou smrt při buzení ze spánku. U XP se to nikdy nestalo. Samozřejmě je to konflikt nějakého HW. Koupil jsem si novou Wifi, stará neměla ovladače. Windows defender mi blokuje programy, které potřebuju a nejde to změnit - nevíte jak Defender zlikvidovat??
Ale jinak jsou Visty super ...
Po žních půjdou k Turkovi.
Ale jinak jsou Visty super ...

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
aha no, tak to asi zůstanu u XP a počkám si na Win 7. Akorát co mě láká u Vist je to grafické rozhraní. Hlavně třeba hraní v okně, kdy jde vidět jen dolní lišta a různé ty vychytávky co tam jsou....v XP když hraju v okně, tak mě úplně dožírají ty pruhy kolem obrazu
EDIT: není třeba nějaký prográmek který by umožnil mít to aero na xp?
EDIT: není třeba nějaký prográmek který by umožnil mít to aero na xp?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Je, http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plo ... k/nahledy/
Pak je ještě jeden, ale ten mi bořil Win. Tenhle jde celkem dobře a kompletně odebrat, bez poškození.
Při instalaci doporučuji dobře číst, co chceš instalovat a rozhodně volit vlastní instalaci. V základní instalaci třeba není Vista sound a průhlednost (Aero)
Pak je ještě jeden, ale ten mi bořil Win. Tenhle jde celkem dobře a kompletně odebrat, bez poškození.
Při instalaci doporučuji dobře číst, co chceš instalovat a rozhodně volit vlastní instalaci. V základní instalaci třeba není Vista sound a průhlednost (Aero)
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 3375
-
od RIKI22