nejde windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

lui2
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

nejde windows

Příspěvekod lui2 » 14 led 2009 14:53

sestava:
Gigabyte GA-M57SLI-S4 (rev. 2.0)
AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.1GHz BOX
Samsung SpinPoint F1 3.5" 500GB HD502IJ
Gainward 9600GT Golden Sample 1GB DDR3 9221 (grafická karta)
Samsung SH-S223F mechanika DVD R/RW SATA
Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz (operační paměť DDR2)
Seasonic SS-500ET-T3 500W OEM, zdroj PC ATX, 20+4 pin, 12cm

Problém je v tom, že při jakémkoliv startu mi naběhne modré okno, viz příloha. V biosu jsem zkoušel i safe mode, přeinstaloval jsem bios z verze FF na FHA a nic. Když nechám v desce jenom jednu pamět (tedy 2 Gb), jede vše jak má,m ale jak tam dám obě naráz, tak je hned tenhle problém. Zkoušel jsem i popřehazovat paměti ve všech slotech...nic. U desky se uvádí, že vezme až 16 Gb paměti. Mám desku vrátit a koupit dražší, nebo se tento problém dá vyřešit jinak. Není možné normálně nainstalovat systém. Zkoušel jsem win. Xp 32 bit Sp2 a Sp3, vista 32 bit, vista 64 bit. Všude stejné ( teda jediné 64 bit najdou 4 Gb paměti). Systém jsem nainstaloval asi na šestý pokus, ale žádná výhra ani po nainstalování ovladačů k desce, nepomohly ani ovladače novější. Po restartu nebo novém spuštění, vždy ta výtězná modrá obrazovka. :-( :-(
Přílohy
lui.JPG
:-(

Reklama
.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Re: nejde windows

Příspěvekod .luba. » 14 led 2009 15:20

Zdravím. A vítej zde na foru. :inlove: Microsoft říká toto.Ale jak píšeš tak to vypadá, že je vadná RAM otestuj je MEMtestem a popřípadě zkus v jiném PC.
Řešení potíží pro pokročilé uživatele
Chcete-li tento problém vyřešit, použijte následující metody:
Metoda 1: Ověření, zda je na pevném disku dostatek volného místa
Přesvědčte se, zda je na pevném disku dostatek volného místa. Potíže spojené s nedostatkem dostupného místa na pevném disku, k nimž dochází během instalace systému Windows, je třeba řešit uvolněním místa na pevném disku. Odstraňte všechny nepotřebné dočasné soubory, soubory v mezipaměti pro Internet, záložní soubory programů a soubory CHK, které obsahují fragmenty souborů uložené při kontrol

http://support.microsoft.com/kb/330182/cs

Mem test:
http://www.memtest.org/
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 led 2009 15:30

Pokud PC jede bez problémů s jednou pamětí 2GB, tak tam prozatím nech jen tu jednu a otestuj je vždy postupně obě programem Memtest. Jen dotaz: jsou paměti koupené jako párované pro duál v jednom balení, nebo každá samostatně? Ve Správci zařízení je vše bez problémů (nikde ? nebo ! )? Jaký OS máš nyní nainstalovaný? V Biosu jsou paměti na auto, nebo ručně nastavené?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 14 led 2009 15:33

.edited off.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 17 led 2009 14:10, celkem upraveno 1 x.

lui2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lui2 » 14 led 2009 16:41

win. vista U 64 bit, bez chyb. Paměť už je nová po výměně a obě v jednom balení.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 led 2009 16:44

Pokud máš časování na auto, tak v některých Biosech není nastavení zobrazeno. Paměti by měly běžet na 1,8 V, tak se podívej do Biosu jaké mají skutečné napětí.

Edit: Na stránce výrobce doporučují případně napětí zvednout na 1,85V.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

lui2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lui2 » 14 led 2009 16:54

Pic píše:Pokud máš časování na auto, tak v některých Biosech není nastavení zobrazeno. Paměti by měly běžet na 1,8 V, tak se podívej do Biosu jaké mají skutečné napětí.

napětí nijak neovlivním je tam "case opened -no" a nedostanu se tam.
Dále Vcore - no
DDR2 1,8 V - Ok
+3,3 V -OK
+12 v -ok
tak je to pod sevou a nic s tím neudělám. Do časování jsem se dostal ctrl+F1. Prodejce uvádí časování (5,5,5,12) a výrobce (5,5,5,15), tak nevím.
myslím, že to bude něco s tím napětím. Když dám jednu paměť do žlutého slotu (dva žluté a dva oranžové) a druhou do oranžového, tak to taky "jde" jenom mě nepadá windows, ale hry.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 led 2009 17:05

To nastavení napětí hledej jinde než je uvedeno zde. Pokud najdeš, zkus nastavit napětí pro paměti na 1,85V. Do manuálu se podívej zda paměti pro duál mají být ve stejnobarevném slotu (asi ano). Když jsou každá v jiné barvě neběží v duálu. Časování dle výrobce 5 - 5 - 5 - 15 při napětí 1,8 - 1,85V.

Edit: jestliže je v menu Biosu u něho barevný trojúhelníček, lze se kliknutím dostat do podmenu, případně mrkni do manuálu k základní desce.

lui2
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod lui2 » 14 led 2009 20:38

no v Biosu jsem se drbal tak dlouho, že jsem musel vytáhnout ze základní desky plochou baterii cr2032. A jak jsem měl rozdělený disk na tři, tak jsem dokázal všechny smazat a udělat z nich zase jeden. výsledek? nic, nejde, přišel jsem o data a jdu vrátit desku, ještě mám 6 dnů na vrácení bez udání důvodu :smile: Jaká je možnost, že koupíte 13 věcí na nový komp a z toho bude mrdka z.deska, zdroj a paměti? malá, ale mě se stalo :mad: paměti a zdroj už jsem vyměnil (včera), teď ještě tu slavnou desku!!!!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”