Přílohu jsem si stáhnul. Funguje to, ale vůbec netuším, jak bych to dostal do svého dokumentu,abych nezničil celou jeho strukturu a kde potřebuji filtrovat asi 10 sloupců v jednom listě. Taky nevím jak to udělat, aby se v roletce ve sloupci D zobrazilo víc záznamů než 10 000, ( zkusil jsem jich vložit 12 000). Nejraději bych viděl tuto aplikaci implementovanou přímo do dokumentu, který je uložen na Ulozto - http://www.uloz.to/1054398/herbar-14.12.08.exe, nebo aspoň v listu, který jsem poslal Mikemu.
Takže bych raději zkusil to makro, to by mohlo fungovat.
Filtr pro Excel 2003 Vyřešeno
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Filtr pro Excel 2003
Stahovat 130MB?, pokud mas zajem o navrzene reseni, pak priloz ten ukazkovy list. Dopln i ktery(e) sloupec(ce) je(jsou) pouzity pro filtrovani.
Protoze se jednalo jen o ukazku reseni, tak nelze pridavat polozky do sloupce D:D, pro definitivni pouziti zapotrebi jeste doplnit procedury.
V priloze je uz trochu dopracovane reseni, ktere uz lze nejspis implementovat i do tveho souboru.
Protoze se jednalo jen o ukazku reseni, tak nelze pridavat polozky do sloupce D:D, pro definitivni pouziti zapotrebi jeste doplnit procedury.
V priloze je uz trochu dopracovane reseni, ktere uz lze nejspis implementovat i do tveho souboru.
- Přílohy
-
- Filtr2003.zip
- (271.19 KiB) Staženo 19 x
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
navstevnik:Jsem rád za tvou pomoc. Tento týden nějak nestíhám a na fórum nezbývá moc času...
Zde si stáhni ukázkový list, který mi poslal po Skypeu: http://www.bastleni.eu/uploader/soubory/seznam_druhu.rar
Zde si stáhni ukázkový list, který mi poslal po Skypeu: http://www.bastleni.eu/uploader/soubory/seznam_druhu.rar
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
Stáhnul jsem si přílohu a můj seznam jsem nakopíroval do sloupce A.
Po stiknutí Set seznam se má objevit ve sloupci D kopie sloupce A.
Buhužel to ve sloupci D není vůbec idetické se sloupcem A a tak, když vyhledám v roletce ve sloupci D slovo čočka, vyfiltruje se mi ve sloupci A čočka a ve slouci D Hnědásek kontryhelový.
Co to udělá, až nakopíruju data i do slouce B, C, E, Fa G to ani nezkouším
Pokrok to ale je, chce to asi doladit.
Musím samozřemě filtrovat i data ve všech ostatních sloupcích. mám obavu že tam nebude místo na tolik tlačítek
Vyzkoušel jsem to z číselou řadou 1 - 20 000, tam to jde, proč se neudělá identická kopie mého seznamu netuším
Některé položky obsahuji hypertextové odkazy. Není to tím?
Po stiknutí Set seznam se má objevit ve sloupci D kopie sloupce A.
Buhužel to ve sloupci D není vůbec idetické se sloupcem A a tak, když vyhledám v roletce ve sloupci D slovo čočka, vyfiltruje se mi ve sloupci A čočka a ve slouci D Hnědásek kontryhelový.
Co to udělá, až nakopíruju data i do slouce B, C, E, Fa G to ani nezkouším
Pokrok to ale je, chce to asi doladit.
Musím samozřemě filtrovat i data ve všech ostatních sloupcích. mám obavu že tam nebude místo na tolik tlačítek
Vyzkoušel jsem to z číselou řadou 1 - 20 000, tam to jde, proč se neudělá identická kopie mého seznamu netuším
Některé položky obsahuji hypertextové odkazy. Není to tím?
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Pro info:
V ukazkovem souboru je v pomocnem sloupci D:D vytvoren setrideny seznam bez duplicit ze sloupce A:A. Tento seznam je pak v poli se seznamem pouzit pro vyber pozadovane hodnoty k filtraci.
Umisteni do sloupce D:D bylo pro demonstraci, v realu muze byt umisten kdekoliv na listu, tedy mimo oblast dat.
Taktez i tlacitka vcetne pomocne bunky pro zobrazeni vybrane hodnoty.
To, ze po spusteni filtru je v tomto seznamu zobrazeno neco jineho, je nepodstatne, jak jsem uvedl, ma pomocnou funkci.
Zadal jsem o informaci, ve kterych sloupcich ma byt filtr pouzit, pripadne jejich poradi, prosim dopln.
V ukazkovem souboru je v pomocnem sloupci D:D vytvoren setrideny seznam bez duplicit ze sloupce A:A. Tento seznam je pak v poli se seznamem pouzit pro vyber pozadovane hodnoty k filtraci.
Umisteni do sloupce D:D bylo pro demonstraci, v realu muze byt umisten kdekoliv na listu, tedy mimo oblast dat.
Taktez i tlacitka vcetne pomocne bunky pro zobrazeni vybrane hodnoty.
To, ze po spusteni filtru je v tomto seznamu zobrazeno neco jineho, je nepodstatne, jak jsem uvedl, ma pomocnou funkci.
Zadal jsem o informaci, ve kterych sloupcich ma byt filtr pouzit, pripadne jejich poradi, prosim dopln.
Pokud jsi si stáhnul soubor od Mika seznam druhů, http://www.bastleni.eu/uploader/soubory ... _druhu.rar,
tak ve sloupci B až I
pokud mi bude fungovat i původní fitr, tak stačí B ž G.
Jestli si stáhneš soubor z http://uloz.to/1161673/Byliny.rar ( má to 8MB), tak B až X.
Pokud mi bude fungovat i původní fitr, tak stačí B až F
tak ve sloupci B až I
pokud mi bude fungovat i původní fitr, tak stačí B ž G.
Jestli si stáhneš soubor z http://uloz.to/1161673/Byliny.rar ( má to 8MB), tak B až X.
Pokud mi bude fungovat i původní fitr, tak stačí B až F
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V priloze je kvuli velikosti trochu "vykuchany " seznam od mike007, dokopiruj si chybejici zaznamy, je v nem implementovano navrzene reseni.
Tlacitko Set Seznam (je v oblasti sloupce O:O) staci pouzit pouze jednou a to pri pripadne zmene v databazi, nyni po doplneni. V rozbalovacim seznamu vybrat pozadovanou hodnotu a klik na Filtr.
Asi jsem nepresne polozil dotaz, jasne ze filtr zobrazi vsecny pozadovane sloupce, slo o to, zda bude filtrovano pouze podle jednoho sloupce B:B (cesky) nebo i podle jinych sloupcu (C:C nebo D:D...) nebo bude kaskadovite razeno filtrovani podle vice sloupcu (B:B a D:D a ...). Takze zatim jen podle sloupce B:B.
Tlacitko Set Seznam (je v oblasti sloupce O:O) staci pouzit pouze jednou a to pri pripadne zmene v databazi, nyni po doplneni. V rozbalovacim seznamu vybrat pozadovanou hodnotu a klik na Filtr.
Asi jsem nepresne polozil dotaz, jasne ze filtr zobrazi vsecny pozadovane sloupce, slo o to, zda bude filtrovano pouze podle jednoho sloupce B:B (cesky) nebo i podle jinych sloupcu (C:C nebo D:D...) nebo bude kaskadovite razeno filtrovani podle vice sloupcu (B:B a D:D a ...). Takze zatim jen podle sloupce B:B.
- Přílohy
-
- FiSeznam_druhů1.zip
- (490.51 KiB) Staženo 19 x
To je přesně ono. Dobrá práce. Potřebuji filtrovat podle ostatních sloupců C -C, D-D E-E atd.
Jenom potřebuji poradit jak to dostanu do jiného listu. Ve visual Basic je sled čiností vytvořený tebou (General) ale žádné makro
Akorát malý dotaz, nakopíroval jsem můj kompletní seznam, stlačil tlačítko Set a chtěl jsem vyfiltrovat záznam "není" (záznamů "není" je asi 4 000)
Je v nabídce roletky dvakrát , dvakrát i ve sloupci O O a každý vyfiltruje to samé. Nemůže tam být takových nepřesností víc? Musím si být jistý, pokud záznam vyfiltruji a upravím, nesmí se to týkat záznamu jiného. Po uložení by to databázi zničilo.
Jenom potřebuji poradit jak to dostanu do jiného listu. Ve visual Basic je sled čiností vytvořený tebou (General) ale žádné makro
Akorát malý dotaz, nakopíroval jsem můj kompletní seznam, stlačil tlačítko Set a chtěl jsem vyfiltrovat záznam "není" (záznamů "není" je asi 4 000)
Je v nabídce roletky dvakrát , dvakrát i ve sloupci O O a každý vyfiltruje to samé. Nemůže tam být takových nepřesností víc? Musím si být jistý, pokud záznam vyfiltruji a upravím, nesmí se to týkat záznamu jiného. Po uložení by to databázi zničilo.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V priloze je obdobne "vykuchany" soubor doplneny o volbu jazyka pro filtraci.
Vyberem jazyka v poli se seznamem je spustena procedura, ktera pripravi setrideny seznam pro vyber filtrovane hodnoty, tlacitko Filtr aktivuje filtr, tlacitko Zrusit filtr dealtivuje filtr. Tlacitko Set Seznam (v poloze sloupce O:O je pro pripad aktualizace databaze (treba nyni po dokopirovani odstranene casti databaze).
Implementace do jineho souboru je mozna a relativne jednoducha, ale neni to jen "že aplikace v jiné listě, znamená vložit Tlačítko a Roletku. a přiřadit k Tlačítku makro".
U ovladacich prvku Tlacitko a Pole se seznamem (Zobrazit>Panely nastroju>Ovladaci prvky!!) je nutno nastavit vlastnosti prvku. U pole cboJazyky je nutno mit seznam jazyku (zde N5:N10 odkazuji na B4:G4).
Na propojene bunky (linkedcell) se odkazuji procedury, nutno upravit.
V procedurach je nutno upravit adresy bunek a oblasti, pri zmene nazvu ovladacich prvku upravit nazvy procedur.
Tedy seznamit se s resenim, vlozil jsem nejnutnejsi komentare.
Vyberem jazyka v poli se seznamem je spustena procedura, ktera pripravi setrideny seznam pro vyber filtrovane hodnoty, tlacitko Filtr aktivuje filtr, tlacitko Zrusit filtr dealtivuje filtr. Tlacitko Set Seznam (v poloze sloupce O:O je pro pripad aktualizace databaze (treba nyni po dokopirovani odstranene casti databaze).
Implementace do jineho souboru je mozna a relativne jednoducha, ale neni to jen "že aplikace v jiné listě, znamená vložit Tlačítko a Roletku. a přiřadit k Tlačítku makro".
U ovladacich prvku Tlacitko a Pole se seznamem (Zobrazit>Panely nastroju>Ovladaci prvky!!) je nutno nastavit vlastnosti prvku. U pole cboJazyky je nutno mit seznam jazyku (zde N5:N10 odkazuji na B4:G4).
Na propojene bunky (linkedcell) se odkazuji procedury, nutno upravit.
V procedurach je nutno upravit adresy bunek a oblasti, pri zmene nazvu ovladacich prvku upravit nazvy procedur.
Tedy seznamit se s resenim, vlozil jsem nejnutnejsi komentare.
- Přílohy
-
- FiSeznam_druhů1.zip
- (496.68 KiB) Staženo 19 x
Zatím vše funguje. S implementací do jiného list mám trochu hokej.
Stačí změnit ve Visual Basic - Worksheets("Seznam druhů") za jméno jiného listu a vCase "ČESKY" nahradit příslušným jiným názvem sloupce a změnit názvy i pro ostatní sloupce a nakopírovat tam Tlačítka z listu seznam druh"?
Bude to pak Fungovat? Nebo je to postup nepřijatelný.
Ne trochu,ale hodně velký hokej. Nepodařilo se mi ani doplnit program o sloupce H a I. Ve sloupci N jsem doplnil do vzorečku odkaz na buňku H4 a I4 v Basicu jsem doplnil
Case "V HERBÁŘI"
BlokAddr = "h4:h"
Case "ROSTLINA"
BlokAddr = "i4:i"
Ale v roletce pro výběr sloupců to nevím. Tam odkaz na "V Herbáři" a "Rostlina" nemohu dostat. Když otevřu vlastnosti roletky - cbo jazyk ,tak končím.
Tohle je na mě asi moc složité.
A pokud chci filtrovat sloupce H a I klasicky a zadám z menu filtr automatický, tak po malé chvíli tento filtr zmizí.
Doplň mi prosím program o sloupce H a I a dál s tím skončíme.
Dík. Když vidím ten program tak se klaním. Tohle vytvářet už není žádná legrace.
Stačí změnit ve Visual Basic - Worksheets("Seznam druhů") za jméno jiného listu a vCase "ČESKY" nahradit příslušným jiným názvem sloupce a změnit názvy i pro ostatní sloupce a nakopírovat tam Tlačítka z listu seznam druh"?
Bude to pak Fungovat? Nebo je to postup nepřijatelný.
Ne trochu,ale hodně velký hokej. Nepodařilo se mi ani doplnit program o sloupce H a I. Ve sloupci N jsem doplnil do vzorečku odkaz na buňku H4 a I4 v Basicu jsem doplnil
Case "V HERBÁŘI"
BlokAddr = "h4:h"
Case "ROSTLINA"
BlokAddr = "i4:i"
Ale v roletce pro výběr sloupců to nevím. Tam odkaz na "V Herbáři" a "Rostlina" nemohu dostat. Když otevřu vlastnosti roletky - cbo jazyk ,tak končím.
Tohle je na mě asi moc složité.
A pokud chci filtrovat sloupce H a I klasicky a zadám z menu filtr automatický, tak po malé chvíli tento filtr zmizí.
Doplň mi prosím program o sloupce H a I a dál s tím skončíme.
Dík. Když vidím ten program tak se klaním. Tohle vytvářet už není žádná legrace.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
V ovladacim prvku cboJazyky stacilo u vlastnosti ListFillRange zmenit oblast na N5:N12, ve sloupecku N doplnit dva odkazy v N1:N12, funkci jsi doplnil spravne.
Presto v priloze je upraveny soubor.
Doplneno:
Zrejme jsi mel na mysli pozadavek pridat sloupce H a I do kaskady k filtru Jazyk a nikoliv rozsirit vyber pro filtr Jazyk.
Drive jsem se ptal na to, zda budou filtru razeny kaskadne, neodpovedel jsi.
Takze jeste jednou:
filtr typu (Cesky OR Latinsky OR Slovensky OR ... OR V_Herbari OR Rostlina)
nebo kaskada (Cesky OR Latinsky OR Slovensky OR ...) AND (V_Herbari OR Rostlina)
nebo dokonce kaskada (Cesky OR Latinsky OR Slovensky OR ...) AND (V_Herbari) AND (Rostlina)
Presto v priloze je upraveny soubor.
Doplneno:
Zrejme jsi mel na mysli pozadavek pridat sloupce H a I do kaskady k filtru Jazyk a nikoliv rozsirit vyber pro filtr Jazyk.
Drive jsem se ptal na to, zda budou filtru razeny kaskadne, neodpovedel jsi.
Takze jeste jednou:
filtr typu (Cesky OR Latinsky OR Slovensky OR ... OR V_Herbari OR Rostlina)
nebo kaskada (Cesky OR Latinsky OR Slovensky OR ...) AND (V_Herbari OR Rostlina)
nebo dokonce kaskada (Cesky OR Latinsky OR Slovensky OR ...) AND (V_Herbari) AND (Rostlina)
- Přílohy
-
- FiSeznam_druhů1.zip
- (499.11 KiB) Staženo 21 x
Re: Filtr pro Excel 2003 Vyřešeno
Měl jsem na mysli přidat do kaskády k filtru jazyk - do té první roletky.
Je to krapet dlouhým vedením, než mi došlo, co je kaskáda a co ne.
Jinak jsem opravit ten příkaz v cbo jazyce a jde mi to tak, jako v tvé příloze, tím by to považoval za vyřešené a moc děkuji. Byla to fuška.
Ahoj.
P.S. ještě se pokusím skrýt ty doplňkové funkce ve sloupci N případně O
Je to krapet dlouhým vedením, než mi došlo, co je kaskáda a co ne.
Jinak jsem opravit ten příkaz v cbo jazyce a jde mi to tak, jako v tvé příloze, tím by to považoval za vyřešené a moc děkuji. Byla to fuška.
Ahoj.
P.S. ještě se pokusím skrýt ty doplňkové funkce ve sloupci N případně O
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2882
-
od lubo.