Ještě jednou prosím Mike007 o pomoc.
Navstevník mi vytvořil filtr na filtrování velkých seznamů.
Ten funguje, ale je pro mně neuskutečnitelné aplikovat tento program do jiného listu a s jiným počtem sloupců.
Nabízel jsi možnost pokusit se vytvořit makro.
Makro potřebuji aktivovat pro jeden sloupec s možností zatržení konkrétní položky (položek bude asi 3000 až 15 000) a její vyfiltrovaní.
Je nutné, aby se makro dalo jednoduše přepsat na konkrétní sloupec a pokud to jde, použít dvě,nebo tři makra v různých sloupcích, jednom listě.
Za vyřešení ti děkuji.
EXcel 2003 - Filtr II Vyřešeno
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: EXcel 2003 - Filtr II
Nez bych popsal, jak to mas udelat, pripoj v priloze ukazkovy sesit. Omez pocet zaznamu tak, aby velikost neprekrocila povoleny limit 512kB.
Jeste potvrd nasledujici nebo dopln:
Filtrovat se bude pouze v jednom vybranem sloupci, filtry nebudou kaskadove.
Vyber sloupce pro filtrovani v rozbalovacim seznamu (sloupce do seznamu urcis).
Je nutno omezit velikost souboru? Pokud ne, bylo by mozno mit seznamy pro fitrovani pripravene predem a tim zrychlit beh v pripade zmeny sloupce, samozrejme s moznosti seznamy aktualizovat.
Jeste potvrd nasledujici nebo dopln:
Filtrovat se bude pouze v jednom vybranem sloupci, filtry nebudou kaskadove.
Vyber sloupce pro filtrovani v rozbalovacim seznamu (sloupce do seznamu urcis).
Je nutno omezit velikost souboru? Pokud ne, bylo by mozno mit seznamy pro fitrovani pripravene predem a tim zrychlit beh v pripade zmeny sloupce, samozrejme s moznosti seznamy aktualizovat.
Ahoj
Ty jsi mi vytvářel filtr v souboru "seznam druhů"
Tento soubor už máš stažený.
Pokoušel jsem se o jeho modifikaci v jiném listě, ale vyhořel jsem.
Tím tento filtr není použitelný ani pro mne, ani pro ostatní uživatele.
Spíš makro potřebuji udělat pro čistý list v Excelu.
Filtrovat je pro mne nejlépe kaskádově a makro potřebuji univerzálni, s aplikací na jakýkoliv dokument, ale tím se asi silně zvyšuje složitost.
Zkus to, prosím, na jednotlivé sloupce a to kdekoliv.
Filtrovat začínám na různých sloupcích a potřebuji v roletkách vidět kompletní abecední seznam filtrovaných položek
Mike007 uvádě v diskuzi "Filtr pro Excel 2003" - garfický návrh takového makra.
Představuji si to tak, že bych takové makro spustil ve sloupci B, případně C, nebo dál třeba ve sloupci H, nebo ve všech třech naráz a s filtrováním bych začal kdekoliv. případně ho upravil pro jiný list
Prostě bych rád měl plnou náhradu za filtr originální , který bych už nadále nepoužíval.
V originálním filtru se mi nejenomže nezobrazují položky od řádku asi 1050, ale jsou abecedně jenom do tohoto řádku
takže takový Aleurodiscus aurantius (Pers.) J.Schröt., 1888 abecedně na řádku 475, fyzicky na řádku 11249 v
/sloupec latinsky/ v abecedním seznamu v roletce není.
Tento seznam je mi k ničemu, když nemohu nic najít.
Zkrátka potřebuji roletky ve všech sloupcích plně funkční.
Uvedu příklad pro test.
Sloupec - V herbáři/Ano
Sloupec - Rostlina/Ano
Sloupec - Latinsky/Aleurodiscus amorphus
nebo Aleurodiscus aurantius (Pers.) J.Schröt., 1888
Nejspíš chci nesplnitelné, ale pokud to takhle nevyfiltruji tak to můžu všechno smazat.
Tak prosím udělej zázrak.
Ahoj.
Ty jsi mi vytvářel filtr v souboru "seznam druhů"
Tento soubor už máš stažený.
Pokoušel jsem se o jeho modifikaci v jiném listě, ale vyhořel jsem.
Tím tento filtr není použitelný ani pro mne, ani pro ostatní uživatele.
Spíš makro potřebuji udělat pro čistý list v Excelu.
Filtrovat je pro mne nejlépe kaskádově a makro potřebuji univerzálni, s aplikací na jakýkoliv dokument, ale tím se asi silně zvyšuje složitost.
Zkus to, prosím, na jednotlivé sloupce a to kdekoliv.
Filtrovat začínám na různých sloupcích a potřebuji v roletkách vidět kompletní abecední seznam filtrovaných položek
Mike007 uvádě v diskuzi "Filtr pro Excel 2003" - garfický návrh takového makra.
Představuji si to tak, že bych takové makro spustil ve sloupci B, případně C, nebo dál třeba ve sloupci H, nebo ve všech třech naráz a s filtrováním bych začal kdekoliv. případně ho upravil pro jiný list
Prostě bych rád měl plnou náhradu za filtr originální , který bych už nadále nepoužíval.
V originálním filtru se mi nejenomže nezobrazují položky od řádku asi 1050, ale jsou abecedně jenom do tohoto řádku
takže takový Aleurodiscus aurantius (Pers.) J.Schröt., 1888 abecedně na řádku 475, fyzicky na řádku 11249 v
/sloupec latinsky/ v abecedním seznamu v roletce není.
Tento seznam je mi k ničemu, když nemohu nic najít.
Zkrátka potřebuji roletky ve všech sloupcích plně funkční.
Uvedu příklad pro test.
Sloupec - V herbáři/Ano
Sloupec - Rostlina/Ano
Nejspíš chci nesplnitelné, ale pokud to takhle nevyfiltruji tak to můžu všechno smazat.
Tak prosím udělej zázrak.
Ahoj.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
sutrserpa: Proč jsi neřekl rovnou, již v původním tématu, že by se ti hodil univerzální filtr? Navstevnik by nemusel ztrácet čas tvorbou makra, které je šité přímo na míru tvému herbáři nebo co to je. Až neuvěřitelně plýtváš naším časem a naší trpělivostí. Víš, musíš vědět, že tvorba takového makra není jen na šálek kávy, ale zabere to i hodiny práce za kterou ti nedá nikdo ani korunu a čas ti též nikdo nevrátí. Proto vždy předtím, než položíš dotaz, by bylo záhodno si řádně promyslet co vlastně chceš, shrnout to do bodů a poté položit dotaz. Uzavřít téma Excel 2003 - Filtr a poté vytvořit nové téma na pokračování mi opravdu nepřijde moc inteligentní. Já osobně už ztratil chuť ti pomáhat, protože toho silně zneužíváš.
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
Re: EXcel 2003 - Filtr II Vyřešeno
Bylo těžké odhadnout, jak ten filtr dopadne. v průběhu první diskuze jsem navrhovat řešení od Mike007. Ujal se toho navstevnik a ten to provedl profesionálně, ale příklad uvedený výše to nevyfiltruje a tak jsem diskuzi uzavřel. Ale já to stejně nevyužiji, protože je to dělané jen pro ten konkrétní list a na jiný to nejde. Myslím, že je víc lidí, kteří tak fitrují a pro ně to bylo taky nanic.
Na Herbáři jsem odpracoval asi tisíc hodin a nabízím ho ke stažení zdarma.
Nechci nikoho využívat. Vím, že to stojí mnoho času.
Nezlobím se za odmítnutí. Spíš by to měli vyřešit vývojáři v Microsoftu v některé z dalších verzí, takhle je ten Excel aspoň v tomhle případě na hraní.
Měj se
Na Herbáři jsem odpracoval asi tisíc hodin a nabízím ho ke stažení zdarma.
Nechci nikoho využívat. Vím, že to stojí mnoho času.
Nezlobím se za odmítnutí. Spíš by to měli vyřešit vývojáři v Microsoftu v některé z dalších verzí, takhle je ten Excel aspoň v tomhle případě na hraní.
Měj se
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
to sutrserpa:
Predem uvadim, ze zcela univerzalni a na jakykoliv sesit pouzitleny fitr nehodlam naprogramovat, ten uz v Excelu - automaticky filtr - byt s omezenimi v rozsahu vyberu v rozbalovacim seznamu filtru je.
Takze dotahnu, pokud je zajem, do žádané podoby fitr pouze a jen pro ten Herbar s vyuzitim Excelovskeho automatickeho filtru, nic jineho. Jak jsem uz drive uvedl, je implementace do jineho souboru mozna, vyzaduje vsak trochu vic znalosti Excelu, nez vybarvovat a orameckovavat bunky, cimz nechci naznacit, ze jsem kdovico.
Excel je tabulkovy kalkulator, nikoliv databaze a ten Herbar je databazova zalezitost.
1. Tedy 6 sloupcu s jazyky a 2 sloupce V herbari a Rostlina: vzdy bude pouzit kaskadovy fitr v poradi: V herbari - Rostlina - jazyk jak uvadis?
2. Lze uvedeny pozadavek:
Sloupec - V herbáři/Ano
Sloupec - Rostlina/Ano
brat tak, ze je vzdy hodnota ano?
chapat jako filtraci podle dvou hodnot nebo bude i vice hodnot?
3. Protoze VBA je interpretacni jazyk, tak priprava setrideneho neduplicitniho seznamu k vyberu hodnoty pro filtr je relativne pomala, odpomoci se tomu da tak, ze seznamy pro filtraci (ve vsech sloupcich) budou pripraveny na listu v dalsich sloupcich s moznosti aktualizovat v pripade zmen v databazi. Dusledkem bude podstatny narust velikosti souboru. Pripravene seznamy a zvetseny soubor nebo priprava dle potreby a dlouha aktivace fitru?
4. Zadavat hodnoty pro fitraci lze bud nove v uzivatelskem formulari nebo dosavadne v zahlavi listu v polich se seznamem a tlacitky. V tom druhem pripade je nutno pridat radky, ktere jsou mimo oblast fitrovanych zaznamu a zustane mene mista (radku) pro zobrazeni vysledeku fitrace (asi dulezite u PDA). Uzivatelsky formular nebo dosavadni reseni?
Pozn.: Pro pouziti v PDA hlavicka rozmarile plytva plochou zobrazovace. Totez plati o rameckovani a podbarvovani - soubor nabyva na velikosti.
Vyber co vyhovuje, nic dalsiho zasadniho nepridavej, odpovez, termin neslibuji.
Predem uvadim, ze zcela univerzalni a na jakykoliv sesit pouzitleny fitr nehodlam naprogramovat, ten uz v Excelu - automaticky filtr - byt s omezenimi v rozsahu vyberu v rozbalovacim seznamu filtru je.
Takze dotahnu, pokud je zajem, do žádané podoby fitr pouze a jen pro ten Herbar s vyuzitim Excelovskeho automatickeho filtru, nic jineho. Jak jsem uz drive uvedl, je implementace do jineho souboru mozna, vyzaduje vsak trochu vic znalosti Excelu, nez vybarvovat a orameckovavat bunky, cimz nechci naznacit, ze jsem kdovico.
Excel je tabulkovy kalkulator, nikoliv databaze a ten Herbar je databazova zalezitost.
1. Tedy 6 sloupcu s jazyky a 2 sloupce V herbari a Rostlina: vzdy bude pouzit kaskadovy fitr v poradi: V herbari - Rostlina - jazyk jak uvadis?
2. Lze uvedeny pozadavek:
Sloupec - V herbáři/Ano
Sloupec - Rostlina/Ano
brat tak, ze je vzdy hodnota ano?
chapat jako filtraci podle dvou hodnot nebo bude i vice hodnot?
3. Protoze VBA je interpretacni jazyk, tak priprava setrideneho neduplicitniho seznamu k vyberu hodnoty pro filtr je relativne pomala, odpomoci se tomu da tak, ze seznamy pro filtraci (ve vsech sloupcich) budou pripraveny na listu v dalsich sloupcich s moznosti aktualizovat v pripade zmen v databazi. Dusledkem bude podstatny narust velikosti souboru. Pripravene seznamy a zvetseny soubor nebo priprava dle potreby a dlouha aktivace fitru?
4. Zadavat hodnoty pro fitraci lze bud nove v uzivatelskem formulari nebo dosavadne v zahlavi listu v polich se seznamem a tlacitky. V tom druhem pripade je nutno pridat radky, ktere jsou mimo oblast fitrovanych zaznamu a zustane mene mista (radku) pro zobrazeni vysledeku fitrace (asi dulezite u PDA). Uzivatelsky formular nebo dosavadni reseni?
Pozn.: Pro pouziti v PDA hlavicka rozmarile plytva plochou zobrazovace. Totez plati o rameckovani a podbarvovani - soubor nabyva na velikosti.
Vyber co vyhovuje, nic dalsiho zasadniho nepridavej, odpovez, termin neslibuji.
Dík za nabídku.
Musím to ale vzdát. Soubor používají další lidé a bylo by těžké všem vyvětlit jak se s filtrem pracuje.
Bude lepší nedělat kaskádový filtr pro daný list, takových listů je mnoho a zabralo by to příliš času. Spíš mi prosím, vytvoř filtr, pokud je to vůbec možné, pro jeden sloupec, kde budu vidět celý seznam v rotletce, tak abych ho mohl jednoduše přepsat na jiný sloupec i v jiném listě a toto makro by pracovalo při vypnutém i zapnutém originálním filtru spolu v jednom, případně dvou jiných sloupcích.
Test by proběhl takto:
zapnu originál filtr - sloupec H - V HERBÁŘI/Ano (nebo Ne)
A pomocí makra dofiltruji další jakýkoliv sloupec, např. Sloupec C - Latinsky/ANDRYALA PINNATIFIDA Ait. (nebo ANDRYALA PINNATIFIDA var. TEYDEA Webb.
Nebo naopak zapnu makrem sloupec B - ČESKY/Není a dofiltruji originalním filtrem sloupec H - V HERBÁŘI/ Ne (nebo ano)
Originál filtr totiž už v kaskádové verzi ani po deaktivaci nefunguje.
Bude to i tak pěkná fuška. Ať se daří.
P.S. V PDA kaskádový filtr nefunguje vůbec, tam je člověk rád, když se vyfiltruje jeden sloupec a jinak samozřejmě celý dokument ( 10 listů - 130 MB ) zbavím obrázků (10 000, makro napsal Mike007 ), (Hyperlinků, makro napsal taky Mike007) hlaviček, fitrů, maker a méně důležitých sloupců. Tím to stlačím na 4 MB
Ahoj Sutrserpa
Musím to ale vzdát. Soubor používají další lidé a bylo by těžké všem vyvětlit jak se s filtrem pracuje.
Bude lepší nedělat kaskádový filtr pro daný list, takových listů je mnoho a zabralo by to příliš času. Spíš mi prosím, vytvoř filtr, pokud je to vůbec možné, pro jeden sloupec, kde budu vidět celý seznam v rotletce, tak abych ho mohl jednoduše přepsat na jiný sloupec i v jiném listě a toto makro by pracovalo při vypnutém i zapnutém originálním filtru spolu v jednom, případně dvou jiných sloupcích.
Test by proběhl takto:
zapnu originál filtr - sloupec H - V HERBÁŘI/Ano (nebo Ne)
A pomocí makra dofiltruji další jakýkoliv sloupec, např. Sloupec C - Latinsky/ANDRYALA PINNATIFIDA Ait. (nebo ANDRYALA PINNATIFIDA var. TEYDEA Webb.
Nebo naopak zapnu makrem sloupec B - ČESKY/Není a dofiltruji originalním filtrem sloupec H - V HERBÁŘI/ Ne (nebo ano)
Originál filtr totiž už v kaskádové verzi ani po deaktivaci nefunguje.
Bude to i tak pěkná fuška. Ať se daří.
P.S. V PDA kaskádový filtr nefunguje vůbec, tam je člověk rád, když se vyfiltruje jeden sloupec a jinak samozřejmě celý dokument ( 10 listů - 130 MB ) zbavím obrázků (10 000, makro napsal Mike007 ), (Hyperlinků, makro napsal taky Mike007) hlaviček, fitrů, maker a méně důležitých sloupců. Tím to stlačím na 4 MB
Ahoj Sutrserpa
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Jeste k tve poznamce, ze Excel je hracka.
Jses na velkem omylu, to ty ses rozhodl jit na vrabce s kulometem a nikoliv brokovnici - vybudovat databazi v rozsahu 130 MB v Excelu - tabulkovem kalkulatoru namisto napr. v Accessu - databazi a pak chtit v takto rozsahlem souboru aplikovat excelovsky filtr k vytvareni databazovych vyberovych dotazu. A jeste to doslova nacpat do PDA.
Lze tuto funkcionalitu Excelu vnutit, ale bude takrikajic kulhat na vsechny ctyri a uzivatelsky taky nic moc.
Jses na velkem omylu, to ty ses rozhodl jit na vrabce s kulometem a nikoliv brokovnici - vybudovat databazi v rozsahu 130 MB v Excelu - tabulkovem kalkulatoru namisto napr. v Accessu - databazi a pak chtit v takto rozsahlem souboru aplikovat excelovsky filtr k vytvareni databazovych vyberovych dotazu. A jeste to doslova nacpat do PDA.
Lze tuto funkcionalitu Excelu vnutit, ale bude takrikajic kulhat na vsechny ctyri a uzivatelsky taky nic moc.
No samozřejmě, že Excel není hračka, jenom jsem chtěl vyzdvihnout rozdíl ve filtrování pro 5 řádků a 50 000 řádků, (kdo to vlastně ještě, kromě mně, potřebuje? 99 % stačí těch 5, pokud vůbec umí filtr zapnout.)
A Access? Dělám to pro uživatele, kteří tak, tak zvládnou Word. I mě se v Access pracuje velmi špatně. (To bych chtěl vidět jak to někdo v Access dostává do PDA) a Excel se mně i ostatním uživatelů, kteří s databází pracují velmi osvědčil
Excel mě fascinuje a nic nepovažuji za lepší.
Celou podnikovou databázi jsem s ním vytvořil. Je v ní 1700 listů. se spoustou odkazů a filtrů a výpočtů.
Kompetní podnikovou docházku, tam jsem došel na hranici zápisů vzorců, kdy to už dál Excel taky nedokáže atd. Zatím si nikdo nestěžoval, ani šéfové.
Zatím jsem nepřemýšlel čím střílím, ale jestli zasáhnu.
A uživatelsky bych to mohl vylepšit. Když někdo zmačkne Adonis vernalis,obletí ho včelka Maja a když Boletus, tah ho budou olizovat Křemílek s Vochomůrkou
A Access? Dělám to pro uživatele, kteří tak, tak zvládnou Word. I mě se v Access pracuje velmi špatně. (To bych chtěl vidět jak to někdo v Access dostává do PDA) a Excel se mně i ostatním uživatelů, kteří s databází pracují velmi osvědčil
Excel mě fascinuje a nic nepovažuji za lepší.
Celou podnikovou databázi jsem s ním vytvořil. Je v ní 1700 listů. se spoustou odkazů a filtrů a výpočtů.
Kompetní podnikovou docházku, tam jsem došel na hranici zápisů vzorců, kdy to už dál Excel taky nedokáže atd. Zatím si nikdo nestěžoval, ani šéfové.
Zatím jsem nepřemýšlel čím střílím, ale jestli zasáhnu.
A uživatelsky bych to mohl vylepšit. Když někdo zmačkne Adonis vernalis,obletí ho včelka Maja a když Boletus, tah ho budou olizovat Křemílek s Vochomůrkou
Naposledy upravil(a) sutrserpa dne 19 led 2009 18:13, celkem upraveno 1 x.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Takze by nemel byt pro tebe problem implementovat pouzite reseni obsazene v priloze do jinych listu ci souboru.
Vytvorit celou podnikovou databazi a kompletni dochazkovy system v Excelu a mit problem s par radky VBA nejde moc dohromady. Asi neco jako Dr. Jekyll a pan Hyde.
Preji uspech, navstevnik
Vytvorit celou podnikovou databazi a kompletni dochazkovy system v Excelu a mit problem s par radky VBA nejde moc dohromady. Asi neco jako Dr. Jekyll a pan Hyde.
Preji uspech, navstevnik
- Přílohy
-
- FiSeznamDruhů1.zip
- (424.19 KiB) Staženo 56 x
Čekal jsem, že tak odpovíš.
Já jsem tě prosil o řešení s filtrem a ne o hodnocení Herbáře. taky jsem ti nekritizoval tvé řešení. (Taky má mouchy.)
Jsou dvě možnosti. Můžeš se, a to tě prosím, (vím, že je to těžké),pokusit o vyřešení problému s filtrem.
Nebo se dohodnem, že ten filtr nefunguje, že je to těžké, že to prostě nejde.
I bez něho chci Herbář dokončit.
Filtr jsem si stáhnul a otestuji to, ještě ti napíšu.
Bohužel to testem neprošlo.
Musím vyfiltrovat první - V Herbáři/ano a Rostlina /Ano ( nebo jejich kombinace) a teprve v tomto vyfiltrovaném seznamu najít odpovídající záznam v některém z jazyků, ( dopředu nevím, který to konkrétně bude). Musím porovnávat konkretní rostlinu se záznamem v roletce a duplicitní nebo vadný záznam teprve vyfiltrovat a pak smazat, nebo opravit. Nesmím v takto vyfiltrované možnosti v roletce vidět např. křepelku polní.
Navíc. tohle nemohu dalším uživatelům nabídnout. Jak by s tím pracovali?
Necháme toho. Dělals to dobře. Ale zadání i výsledek je příliš komplikovaný. I tak mi filtr pomůže a použiji ho pro částečné fitrování v jednotlivých sloupcích. Do dalších listů ho vkládat nebudu.
Dík za snahu a omlouvám se za mé nejapnosti.
Sutrserpa
Já jsem tě prosil o řešení s filtrem a ne o hodnocení Herbáře. taky jsem ti nekritizoval tvé řešení. (Taky má mouchy.)
Jsou dvě možnosti. Můžeš se, a to tě prosím, (vím, že je to těžké),pokusit o vyřešení problému s filtrem.
Nebo se dohodnem, že ten filtr nefunguje, že je to těžké, že to prostě nejde.
I bez něho chci Herbář dokončit.
Filtr jsem si stáhnul a otestuji to, ještě ti napíšu.
Bohužel to testem neprošlo.
Musím vyfiltrovat první - V Herbáři/ano a Rostlina /Ano ( nebo jejich kombinace) a teprve v tomto vyfiltrovaném seznamu najít odpovídající záznam v některém z jazyků, ( dopředu nevím, který to konkrétně bude). Musím porovnávat konkretní rostlinu se záznamem v roletce a duplicitní nebo vadný záznam teprve vyfiltrovat a pak smazat, nebo opravit. Nesmím v takto vyfiltrované možnosti v roletce vidět např. křepelku polní.
Navíc. tohle nemohu dalším uživatelům nabídnout. Jak by s tím pracovali?
Necháme toho. Dělals to dobře. Ale zadání i výsledek je příliš komplikovaný. I tak mi filtr pomůže a použiji ho pro částečné fitrování v jednotlivých sloupcích. Do dalších listů ho vkládat nebudu.
Dík za snahu a omlouvám se za mé nejapnosti.
Sutrserpa
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2882
-
od lubo.
Zobrazit poslední příspěvek