Přeinstalování Visty na XP u nového notebooku
Přeinstalování Visty na XP u nového notebooku
Dobrý den,potřeboval bych radu.Včera jsem zakoupil nový notebook Acer Extensa 5630,kde jsou předinstalovány Windows Vista.K tomu jsem ale dostal i cd s XP,které jsem požadoval.Po spuštění počítače mě naběhla instalace Visty,kterou jsem úspěšně dokončil a teď bych to chtěl přeinstalovat na XP.Může mě někdo poradit postup?V pc nemám žádná data.Děkuji Tomáš
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Přeinstalování Visty na XP u nového notebooku
Tady je hodně podobný návod na instalaci XP. Tu Vistu máš taky na CD nebo jako Recovery oddíl na disku?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Vista je na disku.CD mám jen s XP.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus podle toho návodu nainstalovat XP a uvidíš.Ten Recovery oddíl může dělat problémy a pak by se musel v BIOSu vypnout. Někde by tam měla být položka D2D Recovery a tu bys nastavil na Disable (zakázat)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
ok.a nebude lepší to v BIOSU zakázat před instalací?abych předešel možným problémům.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To uvidíš. První to zkus a pak to kdyžtak vypneš. Hlavní ale je, aby byly na tvůj book i drivery pro XP, protože někteří výrobci ntb se brání downgradu z Visty na XP tím, že nevydají na XP drivery a jsi namydlený 
PS: tvůj book má na netu Aceru drivery i pro XP

PS: tvůj book má na netu Aceru drivery i pro XP
Já mám ten notebook přes kamaráda,kterej dělá v naší firmě IT.takže věřím tomu,že to bude všechno fungovat,jinak mu to pěkně vytmavím
A ještě jedna věc,prohlížel jsem ten návod a myslím je to to vše popsané perfektně a že to zvládnu,akorát nevím 2 věci.1)Nastavení pracovní skupiny - připojení do skupiny nebo do domény?
2) připojení k internetu, když mám bezdrátovou síť až na střechu,anténu svedenou do modemu na půdě a poté kabelem do pc - tak to je digitální účastnická linka DSL nebo místní síť LAN?v tom se fakt nevyznám

A ještě jedna věc,prohlížel jsem ten návod a myslím je to to vše popsané perfektně a že to zvládnu,akorát nevím 2 věci.1)Nastavení pracovní skupiny - připojení do skupiny nebo do domény?
2) připojení k internetu, když mám bezdrátovou síť až na střechu,anténu svedenou do modemu na půdě a poté kabelem do pc - tak to je digitální účastnická linka DSL nebo místní síť LAN?v tom se fakt nevyznám
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
ta pracovní skupina, to je v jaké skupině se budeš doma ukazovat při sdílení dat a to nastavení internetu nenastavuj. dej typické nebo jak to tam je a nastavíš to později
OK.moc díky za rady.
Ahoj, mám jeden takovy problem. Dival jsme se na tuto diskuzi vidim ze uzivatel preinstalovani asi zvladl bezproblemu,ale ja mam jeden problem. Jelikoz moje pritelkyne nekde zasantrocila recovery disky a nemuzeme je najit, aby jsme mohli preinstalovat VISTY tedy obnovit system. Nevim totiž jak se da spustit instalace z HDD na notebooku kdyz uzivatel nama INSTALACNI CD ani RECOVERY disky. Proto chci notebook preinstalovat na XP,ale opet je v tom nejaky problem. Po vlozeni instalacniho CD najede hlaska "zmačknout libovolnou klavesnicu spustite instalci" vsechno jde jak po másle, ale kdyz dostanu na vyber tri moznosti co UDELAt, 1. instalovat OS 2. opravit system 3. ukoncit instalaci tak po zmáčknutí ENTER a souhlasu s instalaci, mi to vyhodi hlasku " nejsou pripojeny lokalni disky" nevim co to znamena a nevimjak to resit abych mohl PC preinstalovat. CHtel bych se s Vámi poradit. Děkuji moc, potreboval bych pomoc velice rychle pokud by to bylo mozne.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Prosím o oddělení předchozího příspěvku do nového vlákna.
Jinak k dotazu,přepni si v BIOSU hdd na ahci mode.
Jinak k dotazu,přepni si v BIOSU hdd na ahci mode.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
omlouvam se ale nevim jak vytvorit nove vlakno. jsem zde novy uzivatel. A hledam a hledam a nic. Pokud tim vlakno myslite jako vytvorit " nove tema"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2025
-
od thetommys
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 18:05