Zdravím,
už asi měsíc mám problém při spouštění pc. Když zapnu pc tak se nespustí bios, ani se neprovede jedno klasicke pipnuti signalizujici zapnuti pc, počitač se zapne, ale je černa obrazovka - signal do monitoru nejde, ventilatory uvnitř fungují, počítač se jeví jako fungující, jen prostě "nenaběhl" takže ho ručně restartuju a opět nenajede bios, a takhle to musím resetovat tak dlouho dokud se to prostě nepovede a nepipne a nespusti jako běžně. Nevím kde je chyba, nejspíš asi na zakladni desce, ale nevim čim přesně.
Měl někdo podobný problém? Mohl by mi někdo poradit jak tento problém odstranit? Budu moc vděčný za jakoukoliv pomoc. Už je to pěkné otravné takhle se s tím otravovat a pořád resetovat dokud to nenajede. Zdroj bych vyloučil, tím to nebude.
Předem dík.
Problém se spouštění PC Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém se spouštění PC
Vítám Tě na Pc-help! Začni s tím, co máš za PC (složení včetně zdroje a to značka a W). Jaký máš OS? Co jsi dělal s PC před touto závadou (např. měnil některou součást PC, nebo instaloval nový program a p.). Pokud se ti podaří PC rozběhnout, zkontroluj paměti programem Memtest a pak spusť kontrolu disku s opravou případných chyb. Čekáme na papi a jak jsi pochodil s kontrolami.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
CPU - Intel Pentium 4, 3GHz, 800Mhz
MB - Gigabyte GA-8I915P Pro, FSB 800/533
VGA - MSI NX6600GT 128Mb
HDD - Seagate Baraccuda 320GB SATA
zdroj - Maxpower ATX 12V, 400W
RAM - nevim jake už, DDR1 1,5GB
Nedávno jsem vyměnil zdroj, harddisk a grafickou a problém trval i předtím, takže bych nejspíš z toho problému tyhle části vypustil. Bude to určitě v MB. A právě tím, že jsem vyměnil HDD tak mám i nově nainstalovaný OS, takže taky vylučuju softwareový problém.
OS - Windows xp prof.
Kontrola disku - bez chyby.
Memtest - bez chyby.
Takže nevím kde na té základní desce by měl být problém. :( Any help?
MB - Gigabyte GA-8I915P Pro, FSB 800/533
VGA - MSI NX6600GT 128Mb
HDD - Seagate Baraccuda 320GB SATA
zdroj - Maxpower ATX 12V, 400W
RAM - nevim jake už, DDR1 1,5GB
Nedávno jsem vyměnil zdroj, harddisk a grafickou a problém trval i předtím, takže bych nejspíš z toho problému tyhle části vypustil. Bude to určitě v MB. A právě tím, že jsem vyměnil HDD tak mám i nově nainstalovaný OS, takže taky vylučuju softwareový problém.
OS - Windows xp prof.
Kontrola disku - bez chyby.
Memtest - bez chyby.
Takže nevím kde na té základní desce by měl být problém. :( Any help?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ve správci zařízení není žádné varování (? nebo ! )? Je instalován ovladač Sata disku a jede skutečně v tomto módu?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ne, ve správci je všechno ok, kdyby ve správci byla chyba tak bych to zmínil. A o tom, že by hdd nejel jak má nic nevím.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud nenaběhne BIOS tak to nebude v systému, tipoval bych zdroj, ale protože to dělalo i s tím předchozím měla by být závada jinde. Zkusil bych vytáhnout a znovu vložit CPU (zkontrolovat usazení), RAM pokud je v páru tak odzkoušet jednotlivé moduly samostatně, případně zkusit jinou. Flashnout BIOS na novější, je li možnost. Zkus také odpojit jednotlivé periferie (HDD, DVD) a zkusit zda PC naskočí hned.
BTW ten zdroj nic moc zkusil bych půjčit silnější a vyzkoušet.
BTW ten zdroj nic moc zkusil bych půjčit silnější a vyzkoušet.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus nechat v PC jen jednu paměť - nejprve jednu, pak ji nahraď další a postupně odzkoušej, zda se PC spustí bez problémů.
To Pic: To jsem zkoušel, ten počitač nenajede i když je odpojená RAM i HDD.
To El Diablo: Jak jsem již říkal, HDD, RAM a ostatní periferie nic nepomáhají. Btw: zkoušel jsem to s půjčeným zdrojem BlueStorm II 500W a stejně to dělalo.
Jdu na ten procesor, to je už poslední co by to mohlo způsobovat, všechny ostatní periferie jsme vyloučili.
To El Diablo: Jak jsem již říkal, HDD, RAM a ostatní periferie nic nepomáhají. Btw: zkoušel jsem to s půjčeným zdrojem BlueStorm II 500W a stejně to dělalo.
Jdu na ten procesor, to je už poslední co by to mohlo způsobovat, všechny ostatní periferie jsme vyloučili.
Tak jsem vyjmul procesor a dal ho zpátky a pc zase nezapnul :(
A zaregistroval jsem, že při každém tom neúspěšném pokusu se na základní desce v oblasti procesoru ozve takové cuknutí nebo cvaknutí, nevím co by tam mohlo cvakat, ale pokaždé to udělá. Věděli byste co dál? :(
A zaregistroval jsem, že při každém tom neúspěšném pokusu se na základní desce v oblasti procesoru ozve takové cuknutí nebo cvaknutí, nevím co by tam mohlo cvakat, ale pokaždé to udělá. Věděli byste co dál? :(
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mohla by to dělat tlumivka, taky je možné že máš na desce nějaký "studený spoj".
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Takže jediné východisko nová MB?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spíše to vypadá, že odešel nějaký napájecí obvod na základní desce (kondenzátor, výkonový tranzistor).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak odstranit okna při spouštění - Chrome Příloha(y)
od NIESRA » 08 pro 2024 10:42 » v Internet a internetové prohlížeče - 2
- 4758
-
od NIESRA
Zobrazit poslední příspěvek
08 pro 2024 11:29
-
-
- 4
- 4038
-
od petr22