HDD-problém-zničenej? Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

HDD-problém-zničenej?

Příspěvekod jirka.habrun » 09 úno 2009 00:35

Dobrý den,zase po dlouhé dobe se obracim na toto forum se zadosti o pomoc.Tentokrat se jedna o muj HW . konkretne HDD tusim ze je to podle vyrobniho cisla tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24407 .Mám ho cca 3-4 roky a zatím jsem s nim nemel sebemenší problém.Nybrz asi tak pred dvemi tydny jsem si sel udelat zálohu na jinej pc a nez tahat 100Gb dat po flashkách tak jsem vzal celej hdd ,udelal zalohu a pak jsem ten HDD vratil zase do meho pc. avsak bios mi ho nechce nacist .Zkousel jsem jestli jsem ho treba spatne nezapojil a asi az po tejdnu jsem si vsimnul malého plíšku valejici se v case ,ukázalo se ze je to cast hdd ,vam nemusim nejspis vysvetlovat co to je za plisek ,urcite nejsem prvni kdo ma takovejhle problem ale nikde jsem podobnej topic jeste nenasel ,hdd musi bejt hermeticky uzavrenej to vim ,ale kdyz bych to rekl lajcky " je to uzavreny az na jeden otvor kterym nejspis pri vyrobe odsajou vzduch a pak tu diru zalepej nebo tam daj takovejhle plisek "jenze je tak nesikovne umistenej ze strany HDD ze po vytahovani a zasouvani HDD do slotu se muze o nej zavadit a tim ho odstranit.na Czechcomputers.cz je obrazek tohoto HDD ze strany a je tam ten plisek videt ,ten kterej jsem tam mel ja je oproti tomu na obrazku znacne rozdilny ,ma prumer asi 1cm ,tloustka tak 1mm a byl tam nalepen ,opravdu nalepenej nejakym lepidlem.Tak bych se chtel zeptat vás odborníků co bych ted mel delat ,kupovat novy HDD se mi nechce z nedostatku financí.Je HDD znicenej ? reklamace( o tom jsem zatim neuvazoval a nejspis uz bude po lhůtě. jak je to s tim plíškem ? vzdyt je to totální výrobní nesmysl ......predem dekuji za rychlou odpoved

Jiří Habruň

Reklama
alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: HDD-problém-zničenej?

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 09 úno 2009 11:32

a v biosu ho vidis?.....jumper spravně zapojenej?

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 09 úno 2009 12:03

BIOS kdyz nacita HW ,tak HDD nacita nejmin 10x pomaleji ,trva mu to nez zjisti ze IDE master je IDE MASTER HARD DISK ,v biosu je videt taky jako ze je MASTER a ze tam ten HDD opravdu je .Jumprer tam je ,snad spravne :shock: ..delá jako by na HDD nebyl zadny OS ,tak spustim instalaci win XP sp2 a a pri formatovni HDD abych tam mohl hodit OS mi to napise ." oddil nelze naformatovat .Disk je pravdepodobne poskozen.Presvedcte se ,zda je disk zapnut a spravne pripojen k pocitaci .Jedna-li se o disk SCSI ,presvedcte se zda maji zarizeni SCSI spravna zakonceni .prosim o radu ,predem diky

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 09 úno 2009 15:10

no já osobně ti neporadím..jen možná stojí za zmínku :22.01.09

Společnost Seagate informovala o tom, že plánuje co nejdříve opravit firmware u některých modelů svých magnetických pevných disků, které obsahovaly chybu, jež způsobovala jejich kompletní "zamrznutí" a následnou nefunkčnost.Chyba se týká hlavních řad Barracuda .Nicméně nový firmware neopraví ty disky, které se již staly zcela nepoužitelné nebo jsou zablokované a je tedy hlavně preventivní, informoval dále O'Leary. Podle něj inkriminovaný problém nastal jen při shodě velmi specifických událostí, kdy v jejich důsledku pevný disk buď "spadl" nebo se zablokoval či případně přestal úplně fungovat. Seagate ovšem blíže neobjasnil podmínky, za kterých k tomuto selhání mělo dojít a to údajně proto, že se má jednat o informace velmi technického charakteru.

Data na takto postižených discích jsou však i po jejich pádu uložena stále bezpečně a bez poškození, jen jsou nepřístupná. Jako nápravu pak Seagate nabízí pro tento případ zdarma obnovu dat svým zákazníkům prostřednictvím své služby i365 data recovery service. Nicméně jedná se samozřejmě o velmi nepříjemnou komplikaci.

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 09 úno 2009 16:58

Mam ho uz delsi dobu ,nejspis bych si vsimnul nejakeho "chyb"," zamrzavani",mrknu po necem takovym na goooooglu ,ale mezitim ,jak je to s tema pliskama ? k cemu tam teda jsou ? stalo se uz nekomu neco podobneho jako me ?

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 09 úno 2009 19:22

spíš prachotesně uzavřen.... ne hermeticky.Vidíš ho v biosu a ve zprávci zařízení ne? A co v položce Tento počítač,,,,, v PC máš jetě další disk se systémém?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 09 úno 2009 22:13

Problém je v tom že se do harddisku dostane prach a ten způsobí zničení povrchu disků s daty. (kdysi se mi stalo něco podobného s 850MB diskem 8000,- Kč v pr...)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 10 úno 2009 18:09

J "prachotesne" ale lepsi je hermeticky ,ze se tam nedostane zadnej vzduch a tim ani prach ,kdyz se dostane mezi cteci/zapisovaci hlavu tak se ten disk muze poskodit nebo ta hlava .Udelal jsem z toho HDD Slave a z jednoho funkcniho HDD 4GB se systemem win XP jsem udelal MAster ,tim jsem se dostal do windowsu ,jeste kdyz bios nacital HW tak nasel oba ,ve winu v "Tento pocitac" jsou oba ,ale jakmile chci otevrit ten velkej Slave disk tak se mi hryzne celej komp a asi po 15 minutach se mi napise ze disk neni zformátovanej a ze to potrebuje ,na tom disku by mel byt celej OS s daty ale jakmile se ho pokusim naformatovat tak se samozdrejmne rozjede ,zacne trosililinku chrastit a zacne se celej disk zahrejvat ,porad ma ze strany diru kterou jde videt az na plotnu s hlavou takze bych se tomu moc nedivil ,nez ale pujdu koupit novej na kterej momentalne nemam ,tak jsem se s vama chtel poradit jestli nejde zase nejak uzavrit aby fungoval :) ale nejspis ne ,ale pokud ma nekdo nejakej, napad sem s nim .Predem diky

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 10 úno 2009 18:14

ale i tak bych moc moc rad vedel co je to za vyrobni "nesmysl"davat tyhle diry ze strany a jeste to prilepit lepidlem a malym kusem plisku ,vzdyt je jasny ze se to odtrhne jakmile to jednou ,dvakrat vyndas z toho deklu ,kdyz uz to neumej udelat jinak tak bych to bud dal jinam a nebo to aspon lip zabezpecil ,kdo zna odpoved ? byl bych moc moc rad:)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 úno 2009 19:49

To ti nepomůže ho zavřít, to nemá vliv na funkci. Prostě už jsou zničené plotny.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

jirka.habrun
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod jirka.habrun » 10 úno 2009 21:02

Dobra tedy ,HDD je znicenej ,na ten prach to ma velkou citlivost ,proto si davaj tu praci to poradne zavirat ,ale proc takhle nesikovne ?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 10 úno 2009 21:22

Nemám tušení, ono to je teď už dělané celkem dobře ale v mém případě (viz. výše) to bylo jen zalepené kolem dokola páskou, což samozřejmě ve styku s ostrými otřepy na otvorech nešlo dost dobře dohromady... Možná právě pro to sem si už nikdy nekoupil disk od WD...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3522
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4206
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps spojený s gpu
    od Matyas.S » 02 pro 2024 20:30 » v Hry
    0
    2344
    od Matyas.S Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 20:30
  • Bios problém
    od helpmeboys » 19 zář 2024 19:30 » v Problémy s hardwarem