Zdravim vsechny odborniky,
prosim o radu - nechce mi nabootovat notebook (system Win XP Home).
Po startu mi napise "chyba cteni disku" a lze ho jen restartovat (CTRL+ALT+DEL).
Mam na disku data o ktera bych velice, velice nerad prisel formatovanim, tak se ptam jestli lze nejak rozbehout system. Pri vlozeni instal cd Windows, jsem se dostal jen do otazky jestli formatovat disk rychle nebo normalne - coz jsem zamitl a instal . zrusil.
Pri vlozeni do ext. USB supliku byl disk videt, jen ho to chtelo naformatovat, druhy ntb psal, ze jednotka neni naformatovana.
Diky za rady
nenabehne system
Re: nenabehne system
Podívej se na disk z nějakého Live CD Linuxu a případně si přetáhni data na USB klíčenku. Pak zkusit novou instalaci.
CD Linuxu nemam, na data se vubec nemuzu dostat, nenajede system, ani v noutovem rezimu. V exter. USB supliku se disk hlasi jako nenaformatovana jednotka, tz. ze na data nemuzu.
Nebo vis jak se na ne dostat??
Proč cituješ bezprostředně předcházející příspěvek, když to není vůbec nutné. Je přece jasné na co odpovídáš. Přečti si laskavě pravidla fóra. Děkuji! Pic
Nebo vis jak se na ne dostat??
Proč cituješ bezprostředně předcházející příspěvek, když to není vůbec nutné. Je přece jasné na co odpovídáš. Přečti si laskavě pravidla fóra. Děkuji! Pic
Tak si to Live CD od někoho půjč nebo u někoho stáhni. Pokud disk není mrtvý, tak by se to mělo podařit.
Radix píše:Tak si to Live CD od někoho půjč nebo u někoho stáhni. Pokud disk není mrtvý, tak by se to mělo podařit.
Ja s Linuxem vubec neumim.

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak požádej někoho znalého o pomoc ve Tvém okolí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic píše:Tak požádej někoho znalého o pomoc ve Tvém okolí.
Momentalne jsem na horach a nikoho takoveho tu neznam - jde mi o data ktera tam mam ulozena (fotky, pracovni veci).
Mame tu druhy ntb a nevime jak dostat ty data z prvniho ntb ven.
Nejde mi o Wokna, ty vem cert, ale ty data na disku bych moc potreboval dostat ven.
Disk je fyzicky v poradku, jen hlasi ze neni naformatovany - jako format ukazuje RAW.
Poradte prosim !!!

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to mám obavy, že jste o data přišli. Tedy pokud to nesvěříte nějaké firmě, ale ta chce za obnovu dat řádově tisíce.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Pohlaví:
bree, čteš to vůbec? Proč pořád cituješ předcházející příspěvek?
Pokud tam máte druhý notebook tak si ten Linux stáhněte a tady vám třeba někdo poradí.
Pokud tam máte druhý notebook tak si ten Linux stáhněte a tady vám třeba někdo poradí.
V RAW budou spíš ty fotky, ne formát disku. Fotíš do RAW?
Jestli máte druhý notebook, sežeňte prázdné CD a můžete se do toho pustit.
Jestli máte druhý notebook, sežeňte prázdné CD a můžete se do toho pustit.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Citace ze stránek Microsoftu: Svazek RAW je svazek, který nebyl nikdy naformátován a neobsahuje systém souborů. Příklady systému souborů jsou FAT, FAT32 a NTFS. Do svazku RAW obvykle zapisují programy, které nevyžadují systém souborů. Tyto programy provádějí se svazkem RAW operace přímého vstupu/výstupu.
Příčinou je poškozený souborový systém ap. Doporučen je tento program, který umí mnohé opravit, ale osobně jsem to nezkoušel - http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Příčinou je poškozený souborový systém ap. Doporučen je tento program, který umí mnohé opravit, ale osobně jsem to nezkoušel - http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Prazdne cd by jsme meli, co tedy dal???
Ve sprave pocitace se disk pres USB hlasi jako aktivni(v poradku) a hlasi 93,15GB volnych ze 100GB. Je tam jeste vubec neco?
Ve sprave pocitace se disk pres USB hlasi jako aktivni(v poradku) a hlasi 93,15GB volnych ze 100GB. Je tam jeste vubec neco?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1590
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49
-
- 11
- 3760
-
od matty
08 říj 2024 12:23
-
- 3
- 2082
-
od Alesak83
25 říj 2024 23:54
-
- 7
- 2846
-
od pcmaker
30 lis 2024 16:21
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3198
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”