Vista černá obrazovka při startu Vyřešeno
Vista černá obrazovka při startu Vyřešeno
Prosím o pomoc, mám Windows Vista Premium a při posledním ukončení systému se provedly aktualizace a pak již nelze Visty spustit, dostanu se pouze na obrazovku kde lze zvolit jednotlivé Nouzové režimy po stisknutí F8, ale žádný z nich neproběhne do konce objeví se černá obrazovka a kurzor. Lze nějakým způsobem zachránit důležitá data z disku nebo je nutno přeinstalovat OS? Jedná se o notebook Asus F3SG. Díky za jakoukoliv užitečnou radu.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vista černá obrazovka při startu
Máš asi stejný problém jako tady kolega, tak si pročti, kam se dostal
viewtopic.php?f=46&t=30915
viewtopic.php?f=46&t=30915
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Mimochodem pokud máš legální Visty o čemž nepochybuji
, tak zavolej na tech.podporu Microsoftu, co se týká aktualizací, tak je to to jediné, co u OEM verzí poskytují.

Díky, Visty jsou zakoupeny originální s notebokem, zkusím dnes zavolat na podporu Microsoftu. Případně sem napíšu jak se podařilo vyřešit.
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No na podpoře jsem dostal spoustu rad, ale snažili se a moc, ale stejně jsem skončil na recovery systému.Mě nešli pro změnu stahovat aktualizace.Ještě se zeptám, stalo se ti to po stahování důležitých aktualizací, nebo jsi bral nějakou volitelnou?
Stalo se to při vypínání počítače a na obrazovce při vypínání se objevilo aktualizace 1 ze 3 atd. nevím přesně text, pak už výše popsaný problém.
To s tím že rady na podpoře nepomohly nejsou moc dobré zprávy jelikož na disku mám diplomku, sice ji mám z části zazálohovanou ale i tak dost chybí. Zkusím zavolat na Microsoft a uvidím.
To s tím že rady na podpoře nepomohly nejsou moc dobré zprávy jelikož na disku mám diplomku, sice ji mám z části zazálohovanou ale i tak dost chybí. Zkusím zavolat na Microsoft a uvidím.
Skus si zohnat Live CD Linuxu, potom pripadne zmen v BIOS-e bootovanie, ked nacita cd, pripoj NTFS disk, kde je nainstalovana Vista, musis sa dostat do adresara C:/WINDOWS a tam premenovat adresar SoftwareDistribution na napr. SDRen. A po restartovani a nabootovani z HDD by mal system s Vistou nabehnut.
Tak jsem vypálil na CD Ubuntu a spustil, bohužel na disky se nelze dostat i když je v Ubuntu vidím, hlášení je "Unable to mount the volume ´VistaOS´ Detail:$LogFile indicates unclean shutdown (0,0) Failed to mount '/dev/sda2': Operation not supported Mount is denied because NTFS is marked to be in use.Choose one action:
Choice 1: If you have Windows then disconect the external device by clicking on the Safely Remove Hardware icon in Windows taskbar then shutdown Windows cleanly.
Chice 2: If you don't have Windows then you can use the 'force' option for your own responsibilty. For examle type on the command line: mount -t ntfs-3g/dev/sda2/media/VistaOS -o force or add the option to the relevant row in the dev/etc/fstab file:sda2/media/VistaOS ntfs-3g force 0 0
Choice 1: If you have Windows then disconect the external device by clicking on the Safely Remove Hardware icon in Windows taskbar then shutdown Windows cleanly.
Chice 2: If you don't have Windows then you can use the 'force' option for your own responsibilty. For examle type on the command line: mount -t ntfs-3g/dev/sda2/media/VistaOS -o force or add the option to the relevant row in the dev/etc/fstab file:sda2/media/VistaOS ntfs-3g force 0 0
Podařilo se mi přes Ubuntu dostat na disky pomocí NTFS-config, ještě řeším dlouhé názvy Windows, jelikož je nemohu v Ubuntu zazálohovat na Flash disk ostatní soubory lze. Kdž jsem se dostal na disk lze nějakým způsobem zprovoznit Visty bez ztráty dat?
Premenuj adresar /WINDOWS/SoftwareDistribution nachadzajuci sa na pripojenom NTFS disku, kde mas Vistu, ako som ti uz pisal minule. Potom by ti mala nabootovat Vista bez vsetkych aktualizacii, cize aj bez tej problemovej....

Přemenování složky SoftwareDistribution jsem zkoušel a výsledek je stejný, černá obrazovka a kurzor, jinak s tím Live CD díky za radu, alespoň mám většinu dat
.

Tak potom skus v adresari winsxs vymazat subor pending.xml...ak ti ani to nepojde, tak IMO pomoze len preinstalovat Visty...:(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nedetekován signál (černá obrazovka) při spuštění PC
od zerbngr » 01 črc 2024 17:37 » v Problémy s hardwarem - 13
- 4615
-
od petr22