Zkušenost s ADSL od O2

...

Moderátor: Mods_senior

Myslíte, že budu na 8Mbit čekat ještě:

Anketa končí za 10 dub 2009 01:06

maximálně týden?
1
8%
2–3 týdny?
4
33%
do jednoho měsíce?
3
25%
déle?
4
33%

Celkem hlasů: 12

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Zkušenost s ADSL od O2

Příspěvekod Myloš » 25 úno 2009 00:06

[I musím si postěžovat.]
Máme infernet od telekomunistů (dnes O2) a protože platíme jako balíček pouhý obyčejný tarif duo mobile, sdělili nám, že sice zrychlujeme.cz, ale my až v únoru (přestože na svých stránkách psali něco jiného – na výslovné požádání změníme hned).

I zavolal jsem jim 2. února s dotazem, kdy to bude (na stránkách byla toliko vágní informace o tom, že v průběhu února, což může být klidně květen, známe to…) a milá slečna operátorka mi udělala radost, že to tam napíše a do dvou dnů že…

I volal jsem po třech dnech, proč stále nic – jiná a méně milá operátorka, že prý to zaurguje.

Po neděli – že je tam nějaký technický problém a že to technici řeší a že ona, operátorka, s tím nemůže nic dělat.

Dneska jsem tam – po 3 týdnech – volal opět a operátor mi poskytl informaci, že vyměňují DSLAM kartu za novou; to jim výměna jedné pitomé karty trvá tři neděle (neřkuli téměř půl roku)? Připomíná mi to jeden moc hezký klasický vtip o tom, jak jede vlak po Bajkalsko-amurské magistrále a po dvou dnech jízdy se zastaví a nic… nic… I zvědavý cestující se ptá (mladší prominou, ale tohle se musí rusky):
Почему мы не едем?
Сменяем локомотиву.
...
O týden později:
Мы уже сменили локомотиву?
Да
Ну вот почему мы ещё не едем?
Потому что мы сменили локомотиву за водку.

Prý do třech dnů něco, já už radši nevím co.
Ten download (2 Mbity) by mě ještě tolik nerozčiloval, ale upload 128 kilo/s (a to málokdy, občas to padne až na 64!) je na vraždu.

Věřím tomu, že kdybych objednal nějaký dražší tarif (Kyslík sexto debile TV…), tak mi 8/1Mbit do druhého dne běží.
A taky musím uznat, že pokud vše běží, neměl jsem na ně jedinou stížnost, ale tohle už je šlendrián.
[/Prostě jsem si musel postěžovat.]
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Zkušenost s ADSL od O2

Příspěvekod newwes » 25 úno 2009 00:24

Já s nimi skoncoval před 2 roky, neboť platit kvůli internetu ještě telefonní tarif, který nepotřebuji .... Kdyby užili rozumu a nabídli rychlý int. bez tf. paušálu, tak tu mají monopol. Ale protože jsou to ..., tak to u nás vypadá takhle. Ale jak říkáš i ty, na spojení jsem si stěžovat nemohl.

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 25 úno 2009 08:48

kdyz uz jsme u stezovani, tohle neni tolik o ADSL jako spis o O2

vcera si chtel kamarad zaridit vetsi schranku na centrum.cz, a jelikoz ma mobil, posilal tzv. premiovou SMS (pro nezasvecence - to jsou ty sms na cisla jako 9000900 apod., kam posilate napr. reseni krizovek, nejake platby pres mobil apod.);

ejhle, stalo se ze misto potvrzovaciho kodu prisla zpet mila zprava "Litujeme, ale limit premiovych sms byl prekrocen. Vase O2". Kamarad duse duveriva si rekl, ze asi O2 nestaci jeho limit 1000,- (ano, TISIC) korun na premiove sms. Jal se tedy volat na O2, lec chudak spatne preklikl na lince a po 20 minutach cekani byl prepojen na oddeleni "pevnych linek". Duverive se tedy po sdeleni, ze "tady to s vami resit nemuzeme", nechal dalsich 10 minut prepojovat na spravne oddeleni, kde mu sdelili ze "u nas v systemu je vse v poradku, zkuste to poslat znovu, to bude chyba na strane toho .... " - no proste chyba jinde.

Takze zkusil sms poslat znovu, a netreba rici ze se stejnym vysledkem. V tuhle chvili jsem mu nabidl ze poslu sms za nej, coz jsme udelali a ejhle potvrzovaci kod jsme dostali (zde bych rad uvedl, ze ja osobne mam predplacenou kartu s tarifem o zadnem "limitu" jsem dosud nemel ani tuseni). Takze se mily kamarad jal vytacet O2.

Vynechame 50minut cekani s 3nasobnym prepojovanim na ruzne oddeleni... na ctvrtem uz mirne nasrany kamarad rekl ze bud to bude resit on, nebo chce mluvit s nadrizenym. Nasledne teda se na to operator "podival", navrhl zvysit limit na 2000 v systemu O2 a nasledne doporucil kamaradovi vypnout a zapnout telefon. My ostatni, znali serialu IT crowd, sami jsouc technici na helpdesku, zacali jsme se nevyslovne rehtat.

Kamarad provedl co mu doporuceno bylo, premiovou sms odeslal a dostal potvrzovaci kod :-)
Jedine ceho se kamarad mirne desi, je az mu to znovu nepujde a bude muset nastavovat limit na 4000,- ... nebo 8000,- ... nebo kolik?
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 úno 2009 09:44

Tomu cos napsal se ani nedivím! Na těch operátorech totiž radí většinou úplní... To je lepší zajít na prodejnu, kde to jde z očí do očí. No ale kamarád se ještě bude divit až mu všechny ty prémiové sms započtou!

A k prvnímu příspěvku - z tohoto a mnoha jiných důvodů (např. že O2 je snad nejvíce ulhaná a podvodná společnost - bohužel si to díky tomu, že lidé od nich z nějakých podivných důvodů nechtějí odcházet, i když nejsou spokojeni. A budou si dovolovat víc, když jim to lidi trpí.) přecházíme nyní na České radiokomunikace. Internet premium ADSL těch 8Mbitů, ještě to vyjde levněji i s pevnou linkou, zachováním čísla, mnohem levnějšíma hovorama. No už se těším až nám to dojde a vyprší výpovědní lhůta u O2.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 25 úno 2009 15:39

Nechci ti brát radost, ale přechodem od O2 k radiokomunikacím, vyřešíš jen to, že budeš platit někomu jinému, respektive budeš platit dál O2, prostřednictvím radiokomunikací.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 úno 2009 16:35

Jenže my máme, teda budeme mít, ten ADSL preminum, takže to není přes O2 a hlavně je to mnohem levnější.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 25 úno 2009 18:29

Všichni zprostředkovatelé ADSL prostřednictvím telefonních linek, jen přeprodávají produkty O2.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 25 úno 2009 18:52

Nejen ADSL, i wifi. Citace ze stránek mého providera:

Přivodní linka :
Naše síť je připojena optickým kabelem do páteřní sítě Telefonica O2. Použití nejmodernějších technologií nám umožňuje nabídnout našim zákazníkům rychlé kvalitní připojení do internetu s velmi krátkou dobou odezvy, a navyšovat rychlost dle potřeb sítě a našich zákazníků.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 úno 2009 19:39

Je zajímavé, že spousta lidí tvrdí pravý opak - pracující v IT. No ale to je jedno. O2 z toho nemá tolik jako když jsi u nich, to mi nikdo nevyvrátí, musí mít z toho minimální část, jinak by se to jiným firmám nevyplatilo a navíc mě už nebudou bombardovat 3 telefonama denně o svých úžasných podvodných nabídkách a nebudu muset mluvit s prominutím idiotama operátorama, protože ještě sem tam nenarazila na někoho, kdo by aspoň měl pojem "co je to mobilní telefon" a co po něm člověk chce. Co jsme zatím jednali s ČRa teď tak žádný problém. No a mamka už v práci na ČRa přešla dnes a co myslíte? O2 něco podělal při odpojování telefonní linky, takže jí jede net, ale pracovní telefon - důležitý, jí kvůli O2 nejede a řešit to samo budou až zítra. Prostě O2 je katastrofa a katastrofou zůstane.

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 25 úno 2009 19:45

jo jo to cekani u o2 je hruza...
taky se podelim meli nam prijit zaridit internet... (nepocitam hodinu cekani co se ceka nez se vas uraci na nekoho prepojit), oznamili nam termin +- za 14 dni...a cas... ten den nikdo neprijel tak sme tam zase volali s tim ze technici tam pry byli ale nemohli najit ,,rozvodovou,, skirnku (nebo tak neco) tak se spakovali a jeli domu (ani nam nezavolali xD ) s tim ze maji priject druhy den.... zase nic... treti den zase nic... takze po skoro 14 dnech kazdo denniho volani na O2 kdy uz konecne prijede ten technik protoze mel dorazit ten a ten den... konecne nekdo prijel a zapojil linku ... od ty doby to jede jak ma akorat net si ted jede jak chce (obcas 4mb a obcas 8mb rychlosti... ) :evil:
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 25 úno 2009 21:03

Já si teda nemůžu stěžovat. Po zrychlení mi to jede kolem 5 mega s tim, že modem údajně nezvládne víc jak 4 a linka víc jak 6. Zrychlení bylo plánovaný na únor, asi před tejdnem to zrychlili.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 25 úno 2009 21:11

Nám řekli, že nám to zrychlí jen když si dáme O2 trio! Což jsme odmítli - mimochodem už nám běžela asi 2 týdny výpověďní lhůlta, takže sem to moc nepochopila, protože věděli, že už máme vyřízenou jinou službu od ČRa (vše s nimi vyřizovali oni). Ale vypadalo to, že o tom, že ukončujeme službu s nimi, vůbec neví.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    5339
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 12:23

Zpět na “Vše ostatní (inet)”