Bastlírna (Slaboproud)
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bastlírna (Slaboproud)
Ahoj, našel jsem si na netu zajimavej výrobek... http://hw.cz/teorie-a-praxe/art2712-bli ... tleni.html ale nevim jak k tomu vytvořit schéma abych si to mohl vyleptat a zapojit.... Vždy mi to "zkratuje"....pohybujete se někdo ve slaboproudu???
Naposledy upravil(a) Teedok dne 08 bře 2009 21:53, celkem upraveno 2 x.
Freerapid 4ever
Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě
Nakresli si to na čtverečkovaný papír, rozteč děr podle součástek, které použiješ. Kresli to ze strany plošných spojů, tedy zespodu. Pozor pak na správné zakreslení děr pro tranzistory. Pokud mají drátové vývody, ty se dají při špatném zakreslení překřížit. Není to pak ale vizitka pečlivé práce.
Nákres pak přiložiš na desku a dírky označíš důlčikem.
Nákres pak přiložiš na desku a dírky označíš důlčikem.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tj mi jasny ale vždycky kdyz jsem něco dělal tak tam bylo to co jsi mi psal(neboli to schéma) udělané a ja si to akorát vytiskl a nadůlčikoval nakreslil a vyleptal....potřeboval bych jestli někdo neumí nakreslit to schéma...
Freerapid 4ever
To ti těžko někdo nakreslí, když neví, jaké máš součástky. Jaký trimr, elektrolyt stojatý - ležatý ...
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Na ty stránce jsou vsechny ty součástky napsaný...
Freerapid 4ever
Typy tam napsané nejsou. Každý použije součástky jaké má k dispozici, ty mohou být různé. Jde to klidně udělat SMT. Teprve pak se kreslí plošný spoj.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jsou tam 2 schémata které? Dokončený výrobek bude sloužit jako co? Blikačka na kolo s automatem? Nebo k jinému účelu? Dále lze použít i některé integrované obvody jako např NE555 nebo je možné obvod sestavit z hradel CMOS.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tj napsaný úplně dole ne? Součástky co byly použity...
Freerapid 4ever
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jinak už máš nakoupený součástky?
Tranzistory jsou v pouzdře TO92 http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisi ... /BC327.pdf nebo v jiném?
Tranzistory jsou v pouzdře TO92 http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisi ... /BC327.pdf nebo v jiném?
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mělo by to být to druhé ale ted jsem ve škole a doma mam lepší schéma takže az dojdu domu tak ho sem hodím...jinak mělo by to fungovat pouze jako zajímavost do pokoje(na určitě hladině světla se dioda rozbliká nebo rozžhne)
Freerapid 4ever
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Součástky si jdu kupovat az zítra...ale zároveň nevim na jak velkou "plošku" to mam dělat...(30x50)nebo větší...
Freerapid 4ever
-
- Pohlaví:
Teedok píše:Tj napsaný úplně dole ne? Součástky co byly použity...
To je to, co píše Radix. Jsou tam uvedeny jen hodnoty, ale ne typ a ty se můžou podle technologie výroby lišit. Koukni třeba na GM Elektronic, kde se dá najít spousta stavebnic (anebo snad i GES Elektronic). Jde o to proč to chceš. Jestli si to chceš ubastlit sám a mít z toho radost, pak jdeš správnou cestou, pokud to ale jenom chceš mít, že se ti to líbí, pak takové stavebnice seženeš za mrzký peníz už hotové.
P.S. Pokud doufáš že se najde nějakej bastlíř, který by ti ten tišťák namaloval, pak by možná stačilo kdybys koupené součásty narovnal na kus papíru a vyfotil, aby lidi viděli co je to za typ.
P.S.S. Pokud jde o velikost tišťáku, pak hodně záleží na tvé šikovnosti - 30x50 mm by mělo vyhovovat.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”