Ikspéčka nenaběhnou!

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Bijec
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Ikspéčka nenaběhnou!

Příspěvekod Bijec » 01 bře 2009 13:47

Zdravím! Včéra jsem si od pc zašel močit a vrátím se a vidím tam modrou :nervous: . Tak jsem ho restartoval a po výběru jak ho chci spustit (poslední známá fkční konfigurace/běžným způsobem/nouzový režim) se mi objeví nabíhání winů, progress bar jednou jedinkrát projede a vtom se počítač sám restartuje a celé se to opakuje! Výběr režimu spuštění, náběh winů a náhlý restart! Restartuje při výběru jakéhokoliv z 5ti režimů.

Mám jeden disk WD rozdělený na oddíly C (system) a D (disk prostě). Když dám boot z cd a dám tam WinXP cd a jako že chci instalovat (takovej pokus), tak jsem přišel na to, že na obrazovce "kam instalovat" kde vidím ty dva oddíly, je u déčka normálně napsána velikost, NTFS a že je to disk, a u céčka je tam jen [NEZNÁMÝ]. Při spuštění konzoly mi nevyjede ani dir disku C:, ani se nedostanu do cd windows ani jiného adresáře, prostě nic. Na D: funguje všechno v pořádku.
Nemůžu se tedy dostat na c:!!!!!

Když dám ale boot linuxů Mandriva z cd, tak se v průzkumníku (konqueroru) na céčko normálně dostanu a soubory tam vidím.Takže disk jako takovej je snad oukej.

Je možné, že je poškozený oddíl C:?????? :x Dá se opravit?????? :x

Děkuji, pan Bijec :dontgetit:

Reklama
cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Ikspéčka nenaběhnou!

Příspěvekod cicero » 01 bře 2009 14:11

Nejdříve zkontroluj přípojení veškerého hardwaru ...jak datové tak napájecí kabely.hlavně u toho hardisku kabely odpoj a dej zase zpět!!! a to jak u disku tak na desce k vyloučení špatného kontaktu s konektory.

Bijec
nováček
Stav:

Příspěvekod Bijec » 01 bře 2009 14:34

Děkuji, tak toto jsem udělal, vše oddělal a zapojil, ale pan Počítač se chová pořád stejně :? Po výběru režimu spuštění se restartuje.

Ještě jsem objevil něco. Předtím jsem nevypínal zdroj. Teď jak jsem ho vypnul, tak po zapnutí zdroje píská a počítač nejde zapnout, až po chvíli se pustí sám od sebe.... :huh:

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 01 bře 2009 15:31

jestli píská opravdu zdroj tak je po něm--co máš za značku?a kolik watů.zkus jiný pokud máš možnost.

Bijec
nováček
Stav:

Příspěvekod Bijec » 01 bře 2009 15:44

Nu píská, takový zvuk jako např. nabíječka v zásuvce :lol: Je to Colorsit 350W. Jiný nemám, musím koupit. Je to dobrý zdroj? Nebo na jaký bych se měl orientovat. A teď ještě jestli to má nějakou spojitost s tím oddílem nebo né, spíš to budou dva separované problémy a po výměně zdroje půjde ještě disk :cry:

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 01 bře 2009 16:00

nevím jakou máš sestavu Pc ale 350W je na dnešní požadavky hardwaru docela málo dost záleží jakou máš grafiku-počet disků a mechanik.Koupil bych spíš nějaký Fortron (je levnější) nebo potom Seasonic 400 až 450W.aby jsi měl nějakou rezervu ve výkonu a zdroj nebyl tak zatěžován.Tím pádem bude i tišší.Potom uvidíš jestli disk půjde...disk je napájen 12V a logika bud 5V u nových asi 3v.Pokud jedna z věteví zdroje nedává napětí,nebo to kolísá nepůjde ani disk...nehledě na to že když obě napětí nejsou na vstupech současně dojde většinou k poškození disku--podobné je to u mechanik

Bijec
nováček
Stav:

Příspěvekod Bijec » 02 bře 2009 17:25

Áha. Tak děkuji, nechám si dovézt zdroj Alzou domů. No a ještě teda, kabely od zdroje jsou u všech zdrojů stejné, že, takže jak vemu nový zdroj tak ho zapojím k boardu, fddu, hddu a mechanice stejně, jako byl zapojen ten předchozí že? :lol: No já jsem totiž v životě neviděl jiný zdroj a tak nevím :roll: No to bude tedy radost, jestli mi poškodil disk. Ale pokud by byl poškozený tak pak nevím jak to, že v Linuxu normálně zobrazím jeho obsah a mohu ho kopírovat běz jakýchkoliv chyb a problémů na 8GB flešku (čímž si udělám zálohu)....

Eďit, možná je možné, že mi tento zdrOi dokazil už předchozí disk, není to tak dávno co odešel Hitachi 160 GB, začal klepat.. ale v tu dobu jsem nezpozoroval žádnou chybu zdroje.. a nechal si u táty přidělat nový disk.. tak by mě hodně štvalo, kdyby dokazil i tento WD1600AAJB.

Bijec
nováček
Stav:

Příspěvekod Bijec » 04 bře 2009 13:42

Tak nakonec pan tatík má nějaký disky i zdroj a tak v pátek vezmu pc s sebou. Napíšu co se bude dít :lol:

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”