Bastlírna (Slaboproud)
Re: Schéma (slaboproud) Blikač aktivovaný nízkou intenzitou osvě
nebo v eaglu, pokud chceš tak já v něm kreslím , je free a byl bych ochotnej ti poradit co a jak ze začátku když si mě přidáš na icq
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
U jednoduchých schémat je to ručně značně rychlejší.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak chlapci s tišťákem sem si poradil následovně: Nechci se na jednorázovou akci učit natož někam instalovat nějaký složitý program. Jen sem potřeboval rastr a na ten jsem si našel prográmek. Zbytek už byl jenom v malování. Všechno čím sem dělal tišťák je zde:
No a zde je výsledek komprimovaný BMP soubor:
To Tedok pošli svůj názor. To zelené jsou svorky. Rastr je 2,5 mm. Jo důběřuj ale prověřuj. celé jsem to dělal po paměti. někde mohou být nesprávné rozměry.
No a zde je výsledek komprimovaný BMP soubor:
To Tedok pošli svůj názor. To zelené jsou svorky. Rastr je 2,5 mm. Jo důběřuj ale prověřuj. celé jsem to dělal po paměti. někde mohou být nesprávné rozměry.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
to je krutý, ale já potřebuju abych to z toho ten tišťák mohl aji vyrobil a s tímto bych se hodně patlal, takže takhle to např vypadá v eaglu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jaký krutý tady jde o technologii výroby tištěného spoje nevyrobitelné věci a zbytečnou práci nemám rád. Jak sem tu již psal nejsem tak mlád abych si mohl dovolit plýtvat svým časem.
Dnes jsem provedl kontrolu rozměrů rastru, tak že sem přímo z malování dal tisk a to na jiném PC než jsem to maloval. Na těch devíti cm celkové šířky rastru s deskou ujíždí jedna strana o 2mm. Takže není to úplně "A1" ale dělat se z toho ještě dá.
No a chlapci ono s technologií výroby tištěných spojů se to u mě má asi tak:
Dnes jsem provedl kontrolu rozměrů rastru, tak že sem přímo z malování dal tisk a to na jiném PC než jsem to maloval. Na těch devíti cm celkové šířky rastru s deskou ujíždí jedna strana o 2mm. Takže není to úplně "A1" ale dělat se z toho ještě dá.
No a chlapci ono s technologií výroby tištěných spojů se to u mě má asi tak:
- Málokdy dělám s IO. Můj největší kamarád je pěti milimetrový papír, gravírovací fréza s vysokorychlostní vrtačkou, důlčík, kladívko o obyčejný permanent fix. Většinou pokud nejde o univerzální desku nedělám cestičky ale plošky.
- Součástky si rozmístím po papíře.
- Po té uříznu destičku na definitivní rozměr a zabalím jí do toho papíru s tištěným spojem tak aby mi seděly hrany (okraje).
- Vezmu důlčík a kladívko a naklepu si otvory pro vrtání přes ten papír do strany mědi.
- Polotovar vybalím a domaluji fixem čáry odkud kam půjde oddělení plošek
- Po opětovné kontrole začnu vybrušovat oddělovací čáry.
- Nakonec desku vyvrtám.
- Vytiskněte si tišťák
- Uřízněte si destičku na rozměr
- Vezměte důlčík a kladívko a přeneste na desku na stranu mědi značky pro vrtání
- Vezměte fix na tištěné spoje nebo trubičkové pero s krycí kapalinou a propojte jednotlivé body
- Desku vyleptejte (Držím palec tady se mi to vždycky podleptalo) Pokud k leptání používáte kyselinu solnou nezapomeňte po vyleptání desku opláchnout v mýdlové vodě aby se zbytky kyseliny neutralizovaly.
- Natřete desku ochranným pájitelným lakem.
- Desku vyvrtejte
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
zao píše:nebo v eaglu, pokud chceš tak já v něm kreslím , je free a byl bych ochotnej ti poradit co a jak ze začátku když si mě přidáš na icq
byl bych rád...protože přesně nevím rozteče atd...
Freerapid 4ever
tak si mě přidej nemám co dělat, tak čekám
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neznáte někdo stránku kde jsou popsány rozteče součástek??? Nechce se mi to hledat pro každou součástku zvlášť...
Freerapid 4ever
Rozteč je v násobku 2,5 mm. Záleží pak, jaké konkrétní součástky máš.
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Radix píše:Rozteč je v násobku 2,5 mm. Záleží pak, jaké konkrétní součástky máš.
To znamená že když budu mít rozteč nějaké součástky 1mm tak do toho programu to mám hodit jako 2,5mm?? nebo jak to myslíš?
Freerapid 4ever
Jaká to je součástka s roztečí 1 mm?
- Teedok
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to byl jen příklad...
Freerapid 4ever
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”