Uživatelské účty - přihlášení z jiného účtu na cizí
Uživatelské účty - přihlášení z jiného účtu na cizí
Na počítači se systémem windows vista jsem admin, vytvořil jsem druhý účet, také účet host. Jak je možné, že si člověk s neadministrátorským přístupem nastaví administrátorský účet? Patrně se tam dostal jak jsem koukal zde přes start windowsu v nouzovém režimu. Je možné tomuto nějak zabránit, existuje na to nějaký zabezpečovací program? Předem děkuji za odpověďi.
Re: Uživatelské účty - přihlášení z jiného účtu na cizí
Vítej na PC help
zkus prosim upřesnit svůj dotaz:
píšeš že jsi druhý účet vytvořil... jsi přece administrátor, tak proč by jsi nemohl vytvářet uživatleské účty?
Jinak účet hosta (Guest) lze vypnout v Ovládacích panelech - uživatelských účtech - klikneš na možnost "Spravovat jiný účet". Tam lze zapnout nebo vypnout účet Guest.

píšeš že jsi druhý účet vytvořil... jsi přece administrátor, tak proč by jsi nemohl vytvářet uživatleské účty?
Jinak účet hosta (Guest) lze vypnout v Ovládacích panelech - uživatelských účtech - klikneš na možnost "Spravovat jiný účet". Tam lze zapnout nebo vypnout účet Guest.
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zabezpečovací program? A nestačilo by, kdyby si účtu Administrator, který je přístupný v nouzovém režimu, nastavil heslo? :)
Jinak programů pro omezení uživatele na PC je spousta, většinou ale placených ..
Jinak programů pro omezení uživatele na PC je spousta, většinou ale placených ..
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Koja píše:Zabezpečovací program? A nestačilo by, kdyby si účtu Administrator, který je přístupný v nouzovém režimu, nastavil heslo? :)
to bude ono,
btw přítelkyni jsem zavedl jako admin účet, ale ona se dostala na můj. Oba máme na ně heslo samozřejmě.
Takže při spouštění compu F8, nouzový režim a kde a jak se tam dá to heslo? A nejde to pak také obejít, že mi přijde na to heslo?
To znamená:Efendy1 píše:Na počítači se systémem windows vista jsem admin
- buď přihlašuji se pod účtem, který se jmenuje Administrator
- anebo přihlašuji se pod účtem, který se nejmenuje Administrator, ale má administrátorská práva (je ve skupině administrátorů)
Nesmí ti na něj přijít, to je celéEfendy1 píše:A nejde to pak také obejít, že mi přijde na to heslo?

Jako heslo nezadávej nikdy existující slovo (třeba jméno vaší zlaté rybičky), nýbrž zdánlivě nahodilý shluk různých druhů znaků, aspoň 8 znaků dlouhý, například Bpv, 1. m. (i s mezerami) – a pamatuje se to dobře: Byl pozdní večer, 1. máj. – takových hesel vymyslíš za minutu několik.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu - 17
- 8293
-
od rhsCZ
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 18:57
-
-
- 3
- 4227
-
od Grander