Tiskárna APOLLO P-2300U na Win XP (vyřešeno) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 13 kvě 2006 21:30

Ten německý nápis hlásá, že momentálně nainstalované ovladače jsou pro verzi Win 98SE. Měl bys ty ovladače odinstalovat, aby v kompu žádné nebyly a potom zkusit po restartu, jestli komp najde nový HW. Systém ho asi nehledá, protože tam asi vidí ty staré ovladače a nemá potřebu se dívat po novém hardwaru.

Zruš ty staré ovladače, vypni komp, připoj tiskárnu a zapni ji, zapni komp a nechej systém hledat nový HW a potom mu vnuť ty nové ovladače na XPčka.

Reklama
radekvozar
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

APOLLO P-2300U

Příspěvekod radekvozar » 14 kvě 2006 19:56

Už jsem z toho nešťastný a ty máš snad pro mě dost trpělivosti.
Najel jsem si do vlastností tiskového serveru a zkoušel jsem odstranit ty ovladače.Výsledek je takový:
,,Nepodařilo se odstranit ovladač Apollo P2100/P 2300U,Intel,Windows 2000 nebo XP.Zadaný tiskový ovladač se právě používá."
Stejná věta se mi objevila i u ovladače : Amyuni Document Converter 2.51.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 14 kvě 2006 20:11

No pokud otevřeš cokoliv, co má co dělat s tiskárnou, tak systém v ten moment hledá ovladače a "pracuje s nimi". Další možností je, že se ti při startu spouští služby spojené s tiskem. Čili je tato situace vyvolána z registrů Ty musíš mít po restartu vypnutou tiskárnu, vůbec na ni nesahat, nejlépe otevřít Start> Nastavení> Tiskárny a Faxy a tam odebrat všechno co je nainstalováno. Nebo zkusit Správce zařízení: Start > Nastavení > Ovládací panely > Systém>Hardware > Správce zařízení. V něm (pokud tam není tiskárna)označit port LPT a jestli je na něm cokoliv přivěšeno, tak pravým myšítkem odinstalovat. Pokud ve Správci nic nemáš, tak zkus mezi Přidat, odebrat programy, jestli se neobjeví tam.
Nejlepší by bylo, kdybys věděl, co za soubory se nainstalovaly pro tu tiskárnu a podívat se do Služeb a do registrů. Na to je nejlepší log z Hijackthisu (mám v podpisu), který ti spuštěné procesy a služby ukáže. Dej ho sem, podíváme se co je třeba zastavit a třeba odmáznout, aby ta instalace mohla proběhnout.

radekvozar
Level 1
Level 1
Stav:

APOLLO P-2300U

Příspěvekod radekvozar » 14 kvě 2006 20:52

Projel jsem Hijack,ale nedaří se mi to sem překopírovat.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 14 kvě 2006 20:54

Vyskočilo ti okno poznámkového bloku? Celé zamodři, dej kopírovat a sem dej vložit. Musíš kliknout myší sem do okna a potom dej CTRL+V.

Když, tak se na to podívám ráno, drahá polovička se už chystá do pelíšku.

radekvozar
Level 1
Level 1
Stav:

APOLLO P-2300U

Příspěvekod radekvozar » 15 kvě 2006 21:30

Zkouším zamodřit a nic.Pouze se jednotlivé položky odfajkovávají,ale kopírovat mi to nejde.Vždy se mi zamodří jenom jeden řádek.Zkoušel jsem dát i Save log,ale ukazuje mi to,že nelze najít zadaný soubor.Asi dělám něco špatně a nebo jsem úplný blb.

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 15 kvě 2006 21:33

Děláš to podle toho návodu, co mám v podpisu? No dneska už se nato stejně nestihnu podívat, tak až ráno. Jestli ti vyskočí Poznámkový blok s logem, tak klikni na levý horní roh před první písmenko logu, zmáčkni shift drž jej a potom klikni za poslední písmenko logu a on se zamodří.
Neklikej do okna Hijackthisu - ten log je v tom poznámkovém bloku! Ten kopíruj.

radekvozar
Level 1
Level 1
Stav:

APOLLO P-2300U

Příspěvekod radekvozar » 15 kvě 2006 22:28

Návod je jednoduchý a dělám to podle něj.Popíši ti postup.
Spustím Hijackthis.Kliknu na :Do a system scan and save a logfile.Objeví se mi ten blok,kde v horní části je napsáno:Below are the results of the scan.Be careful what you delete,hijackthis cannot determine what is bad and what merely customized by you.The best thing to do is save a log file and show it to knowledgable folks.
Pak následuje samotný výpis.Jo abych nezapomněl,před touhle tabulkou mi vždy naskočí:
Cover Designer
Chyba při otevírání C:/DOCUME-1/RADEKV-1/LOCALS-1/Temp/RAR S EX00.547/hijackthis.log:Nepodporovaný formát souboru.
No a pak zkouším ten postup s kopírováním a nic.Tak posuď,co s tím.Já budu moct zase zítra večer,tak čau!

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 16 kvě 2006 06:08

Ten nápis, co tu vypisuješ, je v hlavičce samotného programu Hijackthisu. To je normální, ale log Hijackthisu ti musí vyskočit v samostaném okně Poznámkového bloku jako textový soubor Hijackthis.log - za předpokladu, že jej máš rozbalený v samostatném adresáři. Jestli ti příponu log nechce otevřít Poznámkový blok, ale otevírá ti ji Coverdesigner, tak na něj klikni a přejmenuj jej na HijackThis.txt - potom ti ho už Notepad otevře.
S těmi večery, jak jsi si určitě všiml, mám trochu potíže - brzy ráno vstáváme, tak mě drahá polovička nedá pokoj. :evil:

radekvozar
Level 1
Level 1
Stav:

APOLLO P-2300U

Příspěvekod radekvozar » 16 kvě 2006 20:31

Možná je chyba v tom,že program nemám rozbalený v samostatném adresáři.Kam je nejlepší Hijack dát.Když se mi objevil Cover,klikl jsem na něj,ale jenom to bliká.Když kliknu na OK ,tak zmizí.Dá se to přejmenovat jinak?

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 16 kvě 2006 20:37

Kdekoliv vytvoř adresář, pojmenuj ho třeba 00 - to je úplně jedno. Rozbal tam Hijackthis a klikni na exe soubor. Naskočí okno Hijackthisu - dej sken a po něm za chvíli vyskočí další okno Notepadu. Jestli máš nastavený CoverDesigner na zobrazování souborů *.log, tak vyskočí CoverD - ten vypni a podívej se do toho adresáře 00. V tom adresáři bude soubor Hijackthis.log a ten přejmenuj na Hijackthis.txt. Potom už by měl být otevíratelný v Notepadu.

Ještě můžeš udělat jednu věc. Jestli máš Total Commander tak klikni na nějaký soubor s příponou log a dej v v nabídce Soubory > Asociovat s... > otevře se ti vyhledávací okno a de j to asociovat s Notepadem. A budeš mít klid.

radekvozar
Level 1
Level 1
Stav:

APOLLO P-2300U

Příspěvekod radekvozar » 17 kvě 2006 19:36

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 20:44:34, on 14.5.2006
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\RunDll32.exe
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Norton Utilities\SYSDOC32.EXE
C:\WINDOWS\system32\cisvc.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\Program Files\Norton Utilities\NPROTECT.EXE
C:\Program Files\Speed Disk\nopdb.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\WINDOWS\system32\cidaemon.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\DOCUME~1\RADEKV~1\LOCALS~1\Temp\Rar$EX00.860\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://google.icq.com/search/search_frame.php
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://google.icq.com
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.seznam.cz/
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\WINDOWS\SYSTEM\blank.htm
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyServer = 192.168.3.254:3128
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
R3 - URLSearchHook: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\PROGRAM FILES\ICQTOOLBAR\TOOLBAR.DLL
O3 - Toolbar: ICQ Toolbar - {855F3B16-6D32-4fe6-8A56-BBB695989046} - C:\PROGRAM FILES\ICQTOOLBAR\TOOLBAR.DLL
O3 - Toolbar: &Rádio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\system32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [SiSUSBRG] C:\WINDOWS\SiSUSBrg.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
O4 - Startup: Reboot.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O4 - Global Startup: Norton System Doctor.lnk = C:\Program Files\Norton Utilities\SYSDOC32.EXE
O8 - Extra context menu item: &ICQ Toolbar Search - res://C:\PROGRAM FILES\ICQTOOLBAR\TOOLBAR.DLL/SEARCH.HTML
O9 - Extra button: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - C:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ Lite - {B863453A-26C3-4e1f-A54D-A2CD196348E9} - C:\Program Files\ICQLite\ICQLite.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 - DPF: Win32 Classes -
O16 - DPF: {47CEF84E-92D8-4C4A-86D7-CB982889DCC0} (Oberon Media Network Optimizer) - http://mp1.mplay.oberon-media.com/client/flashnet.cab
O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/windowsupda ... 7108487031
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Unknown owner - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
O23 - Service: Norton Unerase Protection (NProtectService) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton Utilities\NPROTECT.EXE
O23 - Service: Speed Disk service - Symantec Corporation - C:\Program Files\Speed Disk\nopdb

Konečně se mi to podařilo,díky tobě.Snad už budeme na dobré cestě.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tiskárna HP Laserjet MFP M140W
    od McKousal » 29 dub 2025 18:13 » v Problémy s hardwarem
    2
    4881
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    03 kvě 2025 20:29
  • Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    4219
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    04 kvě 2025 15:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”