Stale zamrzne PC
Stale zamrzne PC
Zdravim, mam problem s mojim PC. Po nejakom case ked pracujem alebo pustim nieco narocnejsie na vykon mi zamrzne najprv plocha a potom aj mys a potom mi neostane nic ine ako restartovat PC. Zrejme to bolo kvoli driveru pre moju graficku kartu, a tak som ju odinstlaovat, chvilu to islo normalne ale bez driveru mi sekali okna a blbla grafika v hrach. Dokonca som kvoli tomu preinstaloval asi 4x cely windows a nanovo naformatoval windows. Dal som si vyhladat driver doporucene pomocou stranky Microsoftu a stiahol som si odporucane drivery, ale potom mi to zacalo znova blbnut. Mam Windows XP Professional SP3, grafika je NVIDIA GeForce 7600 gt 512 mb. Nemate nejake riesenie? Prosim, som zufali ako ja, tak aj ostatni ktori sa mi snazili pomsot 

- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Stale zamrzne PC
Jaký máš zdroj ? Vyzkoušel jsi jinou , slabší grafiku ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Nemam inu grafiku, a zdroj mam tusim 450 W.
Pardon, ospravedlnujem sa, zdroj mam 350 watovi.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
350W je na tuhle kartu málo spotřeba v zátěži stoupá až ke 130W viz: http://www.svethardware.cz/art_doc-12AE ... A951C.html Sežeň si silnější zdroj min 400W lépe 450W. Záleží jaké další komponenty tam máš...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Aha, a na grafiku 9400gt 1gb a ram 4 gb by bolo kolko W zdroj optimalne?
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Záleží na zbytku sestavy ,ale +- 450W ? Samozřejmě značkový zdroj.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
já mám zkušenosti, že když je slabý zdroj tak se spíš počítač restartuje, ale je to moc zajímavá myšenka... Zkus odpojit vše nepotřebné, nesystémové HDD, DVD, ostatní karty a hlavně všechny USB a zkusil bych to testnout. nainstalovat ovladače a hodit nějaký benchmark. Jestli máš doma starší zdroj můžeš napájet PC pomocí dvou zdrojů a testnout to. Musí být ale zapojené v jedné zásuvce a mít proklemovanou výstupní zem.
Jestli máš doma starší zdroj můžeš napájet PC pomocí dvou zdrojů a testnout to. Musí být ale zapojené v jedné zásuvce a mít proklemovanou výstupní zem.
Mozes mi tieto vety podrobnejsie rozpysat?

No jednoduše. Jedním zdrojem honíš třeba desku a druhým zdrojem honíš zbytek. Hlavní je, aby běžely na stejné fázi v domě. To znamená pro jistotu vždy zapojit do stejné zásuvky ve zdi. Jinak by to udělalo bang ! :-) (380V :-) )
Všechny části PC jsou propojeny a uzeměny... Protože používáš dva různé zdroje mohlo by to dělat paseku. (rozdíl potenciálu) proto je potřeba výstupní země ( - minus póly ) spojit.
Ale nikdy ne +12 a +5 voltů !!!! Ikdyž mají oba zdroje stejné napětí udané. Vždy mají různé napětí ve skutečnosti a zdroje by se vzájemně zatežovali a zničili.
Je to plnohodnotné a funkční pro spolehlivé rozložení výkonu v PC
Samozřejmě pro testování a podobně :-) Těžko někdo bude chtít mít na stole dva zdroje :-) Lol
Všechny části PC jsou propojeny a uzeměny... Protože používáš dva různé zdroje mohlo by to dělat paseku. (rozdíl potenciálu) proto je potřeba výstupní země ( - minus póly ) spojit.
Ale nikdy ne +12 a +5 voltů !!!! Ikdyž mají oba zdroje stejné napětí udané. Vždy mají různé napětí ve skutečnosti a zdroje by se vzájemně zatežovali a zničili.
Je to plnohodnotné a funkční pro spolehlivé rozložení výkonu v PC
Samozřejmě pro testování a podobně :-) Těžko někdo bude chtít mít na stole dva zdroje :-) Lol
Aha, no tak to bude asi lepsie, ked si kupim novy 450 W zdroj, niesom si totizto isty, ci to na mojej novej grafike pobezi.
To Owner: Procesor Intel Core 2.66 Ghz, Ram nová: 4 gb. harddisky dva spolu maju 500 gb, treba mi novy zdroj?
To Owner: Procesor Intel Core 2.66 Ghz, Ram nová: 4 gb. harddisky dva spolu maju 500 gb, treba mi novy zdroj?

individum píše:Hlavní je, aby běžely na stejné fázi v domě. To znamená pro jistotu vždy zapojit do stejné zásuvky ve zdi. Jinak by to udělalo bang ! :-) (380V :-)
Tak s tím bych polemizoval. Výstup PC zdroje je galvanicky oddělený od vstupu, tak se různé fáze na vstupu zdrojů nemohou na výstupu nijak projevit. Vždyť výstupní napětí jsou stejnosměrná.
Zpět na “Problémy s hardwarem”