lide.cz a datum narození

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

lide.cz a datum narození

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 18 bře 2009 18:15

cus..chcu se zeptat...jestli je to běžný,když se zobrazuje datum narození..po zadani adresy ve tvaru http://m.lide.cz/nick@seznam.cz?show=detail&ref=nick%40seznam.cz ...protoze kdyz nekdo klikne na muj profil,tak se mu nezobrazi datum narozeni,ale kdyz zada adresu v tom tvaru výše uvedenem,tak se datum narozeni zobrazí....

Reklama
Starlett
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Re: lide.cz a datum narození

Příspěvekod Starlett » 18 bře 2009 19:23

Asi ano :blink: Podle mě to je záležitost Seznamu...
Ale opravdu pochybuju, že si většina lidí prohlíží profily právě ručním zadáváním adresy, takže si říkám, jestli má vůbec smysl se tím zabývat..? :stern:
Is it a bug or a feature?

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 18 bře 2009 19:35

mno...mam za to...že smysl/alespon pro mě/ to má..protoze datum narozeni je docela citliva zaležitost..a podle něj se toho da hodně dohledat..o te určite osobě...a neni nic divnyho,když si nekdo zada do google svuj nick/jen tak ze zvedavosti/ a vybafne na nej odkaz,kde se stranky s jeho profilem zobrazí špatně ,ale s datem narození,ktery je za "normalnich" okolností skrytý..potom si ta osoba da dohromady 1+1 a muže začit shromažďovat data narození...nehlede na to...že kdyz chce clovek nekomu na lide.cz nabourat email...tak mu staci "uhodnout" odpoved na otazku/což v mnoha připadech je primitivní/ a pak jeste zadat datum narozeni-a o to datum kráčí...

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 18 bře 2009 19:44

Datum narození IMHO není informace, která by se nesměla zveřejnovat. A tím, že ty sis ji tam vyplnil, tak si dal souhlas s tím, že se zveřejnit může - přečti si pravidla, určitě to tam je.. Pokud jí tam nechceš, tak to smaž a nezveřejnuj a neřeš blbosti :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 18 bře 2009 20:10

Je vidět,že ti uniká podstata věci :) ale to je tvuj problém,ne muj :) clověk ,kterej si založí učet u lide.cz ,vyplni sve udaje včetně data narození/ktere je potřebne pro změnu hesla/...nepišu o jinym zneužití...takže clovek si vyplni datum a ponecha-li to jako veřejny udaj,tak na jeho profilu se zobrazuje pouze jeho věk,nikoliv datum narození....a s tím uživatel a předpokladam i lide.cz počitaji.....nikoliv s tim,že se zobrazí datum narození..po zadání "nestandartni url adresy" .Včera sem zdělil několika lidem na chatu lide.cz datum jejich narození..byli hodně "vyděšení"--jak je to možné?..Mě to taky zarazilo..když se mi zobrazilo me datum narození,ale predpokladam,že ty pravdepodvděpodobně nebudeš uživatelem lide.cz...nebo /jak jsem již zmiňoval/,ti "něco" uniká...jinak bys to nepovažoval za blbost...

Starlett
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Starlett » 18 bře 2009 20:38

Myslím, že možností řešení tu moc není. Prostě si jednoduše odškrtni datum narození jako veřejný údaj, pokud se ti nelíbí relativně snadná dostupnost zjištění tohoto údaje. Jak jsem si teď uvědomila, tak v nastavení vlastně nikde ani není řeč o věku, který se bude na profilu zobrazovat místo data narození... Je tam prostě jen datum narození a vedle zaškrtávačka "veřejný údaj", tím pádem musí uživatel, který se rozhodne políčko zatrhnout, přece předem počítat s tím, že bude jeho datum narození veřejně přístupné nebo ne?! :evil:
Pokud ti jde jen o čisté zobrazení věku, tak si ho napiš někam do poznámky - z toho nikdo nic nevydedukuje 8)
Is it a bug or a feature?

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 18 bře 2009 20:43

Nebo se rovnou zeptej administrátora Lide.cz.

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 18 bře 2009 20:52

Starlett:vím jak to zrušit..o to mi nešlo,ma otazka byla "situovaná" trochu jinak..no pokud de o to zaškrtnuti udaje "veřejny" tak to je pouze kvuli zobrazeni informace o věku.....samotne vyplnění data narození je soukroma zaležitost kvuli připadně potřebě obnovení nebo změny hesla.Neřeším pravni stranku a jiny věci,jen nevědomost a neinformovanost uživatel a potencionalni chybu serveru..........Tommy4:jj sem se vcera ptal jedny administratorky a ta se taky divila,podekovala za info a napsala,že to pošle na "vedení"...zatim je to ale furt stejny...spis mi toto tema prislo zajimavy z pohledu uzivatele chatu lide.cz..takže je to spis směrovany těm..co maj co dočinění s lide.cz

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”