lide.cz a datum narození
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
lide.cz a datum narození
cus..chcu se zeptat...jestli je to běžný,když se zobrazuje datum narození..po zadani adresy ve tvaru http://m.lide.cz/nick@seznam.cz?show=detail&ref=nick%40seznam.cz ...protoze kdyz nekdo klikne na muj profil,tak se mu nezobrazi datum narozeni,ale kdyz zada adresu v tom tvaru výše uvedenem,tak se datum narozeni zobrazí....
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: lide.cz a datum narození
Asi ano
Podle mě to je záležitost Seznamu...
Ale opravdu pochybuju, že si většina lidí prohlíží profily právě ručním zadáváním adresy, takže si říkám, jestli má vůbec smysl se tím zabývat..?

Ale opravdu pochybuju, že si většina lidí prohlíží profily právě ručním zadáváním adresy, takže si říkám, jestli má vůbec smysl se tím zabývat..?

Is it a bug or a feature?
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
mno...mam za to...že smysl/alespon pro mě/ to má..protoze datum narozeni je docela citliva zaležitost..a podle něj se toho da hodně dohledat..o te určite osobě...a neni nic divnyho,když si nekdo zada do google svuj nick/jen tak ze zvedavosti/ a vybafne na nej odkaz,kde se stranky s jeho profilem zobrazí špatně ,ale s datem narození,ktery je za "normalnich" okolností skrytý..potom si ta osoba da dohromady 1+1 a muže začit shromažďovat data narození...nehlede na to...že kdyz chce clovek nekomu na lide.cz nabourat email...tak mu staci "uhodnout" odpoved na otazku/což v mnoha připadech je primitivní/ a pak jeste zadat datum narozeni-a o to datum kráčí...
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Datum narození IMHO není informace, která by se nesměla zveřejnovat. A tím, že ty sis ji tam vyplnil, tak si dal souhlas s tím, že se zveřejnit může - přečti si pravidla, určitě to tam je.. Pokud jí tam nechceš, tak to smaž a nezveřejnuj a neřeš blbosti :)
Everybody lies so don't trust anyone. :)
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Je vidět,že ti uniká podstata věci :) ale to je tvuj problém,ne muj :) clověk ,kterej si založí učet u lide.cz ,vyplni sve udaje včetně data narození/ktere je potřebne pro změnu hesla/...nepišu o jinym zneužití...takže clovek si vyplni datum a ponecha-li to jako veřejny udaj,tak na jeho profilu se zobrazuje pouze jeho věk,nikoliv datum narození....a s tím uživatel a předpokladam i lide.cz počitaji.....nikoliv s tim,že se zobrazí datum narození..po zadání "nestandartni url adresy" .Včera sem zdělil několika lidem na chatu lide.cz datum jejich narození..byli hodně "vyděšení"--jak je to možné?..Mě to taky zarazilo..když se mi zobrazilo me datum narození,ale predpokladam,že ty pravdepodvděpodobně nebudeš uživatelem lide.cz...nebo /jak jsem již zmiňoval/,ti "něco" uniká...jinak bys to nepovažoval za blbost...
- Starlett
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Myslím, že možností řešení tu moc není. Prostě si jednoduše odškrtni datum narození jako veřejný údaj, pokud se ti nelíbí relativně snadná dostupnost zjištění tohoto údaje. Jak jsem si teď uvědomila, tak v nastavení vlastně nikde ani není řeč o věku, který se bude na profilu zobrazovat místo data narození... Je tam prostě jen datum narození a vedle zaškrtávačka "veřejný údaj", tím pádem musí uživatel, který se rozhodne políčko zatrhnout, přece předem počítat s tím, že bude jeho datum narození veřejně přístupné nebo ne?! 
Pokud ti jde jen o čisté zobrazení věku, tak si ho napiš někam do poznámky - z toho nikdo nic nevydedukuje

Pokud ti jde jen o čisté zobrazení věku, tak si ho napiš někam do poznámky - z toho nikdo nic nevydedukuje

Is it a bug or a feature?
Nebo se rovnou zeptej administrátora Lide.cz.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Starlett:vím jak to zrušit..o to mi nešlo,ma otazka byla "situovaná" trochu jinak..no pokud de o to zaškrtnuti udaje "veřejny" tak to je pouze kvuli zobrazeni informace o věku.....samotne vyplnění data narození je soukroma zaležitost kvuli připadně potřebě obnovení nebo změny hesla.Neřeším pravni stranku a jiny věci,jen nevědomost a neinformovanost uživatel a potencionalni chybu serveru..........Tommy4:jj sem se vcera ptal jedny administratorky a ta se taky divila,podekovala za info a napsala,že to pošle na "vedení"...zatim je to ale furt stejny...spis mi toto tema prislo zajimavy z pohledu uzivatele chatu lide.cz..takže je to spis směrovany těm..co maj co dočinění s lide.cz
Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”