problém s HDD
problém s HDD
Prosím o radu. Disk SEAGATE, tuším 320 GB nejde zformátovat. Respektive jde pouze na jiném PC pod Windows (správa disků). Pak je naformátován NTFS, jde na něj ukládat. Ale když na něj pustím Partition Magic, tak se mi objeví jako ostatní - žlutě a nejde s ním nic dělat. Když ho chci znovu naformátovat ( v PM), tak mi vyskočí chyb 4, špatný přepínač (něco takového) a nic. A když ho dám do PC samostatně, disk nelze naléz (ale v BIOSU je) - objeví se také NTLDR missing (ale není na něm žádný systém, ten chci teprve nainstalovat). No a nakonec, když chci nainstalovat XP, tak xp nabootují z CD, proběhne jakýsi format, ale po prvním restartu se opět načítá celá instalace znovu a znovu. Mám ještě v záloze nějaký Linuxový prográmek, mám ale obavy, že to bude stejné. Jako úložiště ano, jako nositel systému ne. Poraďte prosím. Díky
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problém s HDD
Zkus ten Linux, většinou dokáže přeformátovat i hodně zbořený disk, na kterém si Windows neškrtnou. Hlavně to proveď z nějakého boot CD, nebo live distribuce.
/*pokud budeš experimentovat, nech v PC pouze tento vadný, ať omylem nesáhneš vedle!
*/
/*pokud budeš experimentovat, nech v PC pouze tento vadný, ať omylem nesáhneš vedle!

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4137
-
od petr22