Zdravím,
tak jsem celý noťas smazal, a nahodil úplně nové winy z DVD...
ale teď mi nefunguje zvuk, nejde wifi a grafika atp...
chtěl bych se zeptat jak toto zprovoznit?
WINy jsem instaloval prvně tudíž opravdu netuším jak dál
musíš mít k pc instalační cd pro základní desku, grafiku a taky wi-fi (to je možná integrované s deskou) ty cd bys měl mít s koupí noťasu ... to se pokaždé musí přeinstalovat... a pak updatovat na netu...
Jsem Apple ovce .
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
Tak ty CD se nedávají vždy k ntb, takže pak nezbývá než to tahat z internetu. Pokud jde o Visty tak mám zkušenost z minuleho týdne, že stačí naistalovat SP1 a všechny ovladače se zaktualizují automaticky (všechny vykřičníky ve správci zařízení zmizí). V tomto případě se jednalo o ntb HP bez CD koupený v eshopu.
ja nevím přesně, protože notebook nemám a pc jsme si stavěl sám, čili ke každému komponentu jsme měl krabičku, návod, CD atd... ale myslím že když si jedne známý kupoval notebook tak to k otmu taky měl...
Jsem Apple ovce .
Jinak mám tuhle sestavu:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX, CPU: AMD Ryzen 5 3600, GPU: GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G, RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4 3200, SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB, Skříň: Be quiet! Pure Base 500, PSU: Seasonic Focus Plus Gold - 650W.
nj a to je právě to, měl sis ovladače atd stáhnout z oficiálních stránek výrobce, vypálit na cd/dvd a pak zformátovat a znovu nainstalovat ... teď prostě hardware není funkční... musíš na jiném pc sehnat ty ovladače...
Taky jsme teď formátovat, normálně jsme jako první dal windows Xp, pak jsme nainstaloval z Cd co mám zákaldní desku, grafiku atd. Pak se šlo již přihlásit na internet a mohl jsem je všechny updatovat.
btw : Ty jsi opravdu nedostal instalační CD k hardwaru notebooku ? Pak ti asi nezbívá než to na jiném pc vypálit ...
Naposledy upravil(a) bohnice05 dne 23 bře 2009 22:29, celkem upraveno 1 x.
Jsem Apple ovce .
Jinak mám tuhle sestavu:
Pokud není síťový ovladač tak net nefunguje. Takže na jiném PC stáhnout minimálně ovladač na síťovou kartu, nainstalovat, a pak by již připojení na net mělo fungovat.
Pokud někdo ale neví o co jde, neumí anglicky, tak doporučuji to předat zkušenější osobě, aby si zbytečně nezaneřádil PC instalací ovladačů (a různého dalšího software při zoufalých pokusech odstranit vykřičníky ve správci souborů... ) které nepotřebuje.
Naposledy upravil(a) atari dne 23 bře 2009 22:31, celkem upraveno 1 x.
Prosím o pomoc s modrými obrazovkami smrti na novém PC - příčiny nejsou vždy stejné - texty/příčiny se liší. Už jsem kvůli tomu i reinstaloval Win11, ale chová se to stále stejně.
Mám novou sestavu, resp.: procesor, desku, ram a ssd. Grafika a zdroj...
Poslední příspěvek
Zdravím, tak po výměně RAM je vše v pořádku. Díky za odhalení problému a doporučení jiných pamětí. :D
Dobrý den,
po cca 10 letech bych rád koupil nové pc, monitor mám MSIG273Q, mám i klávesnici myš, dále mám i OS.
Mám: Intel Core i5-4460 CPU, 3,20GHz
RAM: 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 960
MSI B85-G43 (MS-7816)
Vlastním dvě paměti
Lexar SSD NS100 256GB
a...
Poslední příspěvek
Tady jsou ty dva disky a
Vím, že za to chci dát to samé co před 10 lety, ale fakt mi stačí jen nějaký zlepšení .
tak po dalších 4 letech od poslední akce (zrychlení PC) se vracím zpět a znovu prosím o radu znalé. Nejprve jste mi tu pomohli sestavit PC z dílů, pak jej upgradovat, ale ani to už teď po cca 10 letech nestíhá :) Bude to PC do rodiny,...
Poslední příspěvek
Mohlo by to být tím, že k novému SSD to chce i nový zbytek PC. Dokupovat RAM je asi zbytečné, leda dostat darem vyřazené.
Pokud si neinstaloval nový čistý systém, tak aspoň udělej čistku (snížit zatížení zbytečnostmi) podobně, jak radí v sekci...
Stáhnul jsem si nejnovější ovladače grafiky a hry jedou v pořádku. Ale na pozadí po nějaké době Windows Update stáhne sám starší verzi a instaluje ji. Takže jsem dal pozastavit aktualizace na 5 týdnů a nainstaloval nejnovější ovladače grafiky (už...
Poslední příspěvek
Aby som upresnil: v prípade WU /ÁNO (Doporučené) - M$ prehľadáva svoj server a podľa VID identifikuje HW v PC. A narazí na grafiku. Tá má (napr.) identifikáciu PCI\VEN_10DE&DEV_1X91&SUBSYS_3X4117XX&REV_A1 (nedávam konkrétny VID - len príklad, X je...