"blikání" zvuku s Realtek HD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

barryk
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

"blikání" zvuku s Realtek HD

Příspěvekod barryk » 03 bře 2009 15:55

Ahoj,
mám na PC zvuk přes Realtek HD a pořád se mi stává, že to zvukově "bliká". Vždycky to vyhodí dole hlášku "byl odpojen konektor" nebo "byl připojen konektor" aniž by se hardwarově cokoliv měnilo a zapojovalo a zvuk u toho "blikne". Někdy to ztichnutí trvá jen zlomek vteřiny, jindy 1-2 vteřiny. Není to žádná tragedie, ale když se to při poslouchání hudby děje celej den, leze to už trochu na mozek.
Myslel jsem, že je to problém propojení/komunikace monitoru (EIZO se zvukovým výstupem) a počítače a pořídil jsem si bedničky, ale děje se to pořád, tedy je podle mne problém s tím Realtek-em.

Můžete mi někdo poradit, co s tím?

Stáhnout to někde znova a přeinstalovat? Nebo je to o nějakém kodeku?

Předem moc děkuju za radu!

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: "blikání" zvuku s Realtek HD

Příspěvekod guest » 03 bře 2009 16:10

Vítám Tě na PC-Help. To vypadá spíš na HW-mechanickou závadu. Zkontroluj jestli ta zvukovka (pokud je externí) sedí ve slotu a zkus zahýbat konektorem od repro. Je možné, že jen není kontakt a při těch vybracích se to odpojuje a připojuje.

barryk
nováček
Stav:

Příspěvekod barryk » 03 bře 2009 16:26

Zvukovka je "bohužel" interní, do toho si já vrtat netroufnu, to by přineslo víc škody než užitku ;-)
Konektorem jsem hýbal, ale tím to není.
Já jsem před časem ten PC docela daleko transportoval MHD a busem (bylo to teda v krabici aj s polystyrenem), tak jestli se to vevnitř nemohlo nějak trochu pouvolňovat...

guest

Příspěvekod guest » 03 bře 2009 16:36

Si nerozumíme. Zvukovka je jistě interní, tedy uvnitř bedny, ale může být integrovaná na základní desce, anebo tam je zasazena ve slotu (konektoru). Při tom transportu se mohla uvolnit a ty vibrace při poslechu mohou nějaký kontakt odpojovat. Chtělo by to tu bednu rozdělat a pokud je ta zvukovka zasazena ve slotu, tak ji tam usadit. Při vypnutém PC. To určitě zvládneš. Když rozděláš bočnici, tak podle konektoru reproduktorů poznáš co je zvukovka a jen ji zkusíš zatlačit do toho konektoru. Na nic nesahej jen na hrany té zvukové karty. :wink:

jarek99
nováček
Stav:

Příspěvekod jarek99 » 03 bře 2009 16:38

Podle všeho to je mechanická závada a to buď konektor u pc nebo kabel k bedýnkám, může být porušen.

barryk
nováček
Stav:

Příspěvekod barryk » 03 bře 2009 17:18

Zkoušel jsem to otevřít (světe div se, povedlo se to!), ale je to pro mne jen nepřehledná změť součástek.
Tam, kde je připojen konektor od bedniček (bedničky jsou nové a problém byl i s audio konektorem od monitoru, takže tam problém netkví) je jen jakási "krabička", se kterou hýbat nejde.
Připojuji snímek:
Obrázek

Tak nevím, co s tím :/

Kubick
nováček
Stav:

Příspěvekod Kubick » 01 dub 2009 21:16

Zdravim...mam uplne stejny problem a jak tak koukam na ten screen, tak samozrejme ze se to neda urcit preste ale mam pocit ze mam i stejnou zakladni desku Gigabyte....mam repro 5.1....resim to tak ze proste Realtek HD vypnu a aspon me to z aplikaci nehazi do windowsu...ale stejne porad zvuk jak rikas obcas "blika"...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 dub 2009 21:48

Zvuk blikat nemůže :evil: :lol: Závada je buď v ovladačích (zvukovky), nebo zvukovce, integrované na desce moc nevěřím.

guest

Příspěvekod guest » 02 dub 2009 08:28

To barryk, zvukovku máš integrovanou a tak přeinstaluj ovladače, kubicku zaloz si vlastní téma a nevkládej to do rozjednaného - není to přehledné!
P.S. Zvuk opravdu blikat nemúže, ale dá se z toho pochopit o co go.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 dub 2009 08:59

Jak říká Blue Spirit, ovladače jsou první na ráně. Potom vyzkoušej, jestli to bude dělat to samé i třeba se sluchátkama (tím zjistíš, jestli to není vada reproduktorů). A nakonec můžeš zkusit odpojit přední výstupy na bedně, to je ten vícebarevný kabel na obrázku vlevo dole - předtím si ale překresli, jak je zapojený, ať to vrátíš na správné místo.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

barryk
nováček
Stav:

Příspěvekod barryk » 02 dub 2009 17:24

d1amond píše:Jak říká Blue Spirit, ovladače jsou první na ráně. Potom vyzkoušej, jestli to bude dělat to samé i třeba se sluchátkama (tím zjistíš, jestli to není vada reproduktorů). A nakonec můžeš zkusit odpojit přední výstupy na bedně, to je ten vícebarevný kabel na obrázku vlevo dole - předtím si ale překresli, jak je zapojený, ať to vrátíš na správné místo.

Původně jsem myslel, že je to vada komunikace mezi PC a monitorem (EIZO), tak jsem koupil bedničky a dělá to totéž.
Realtek jsem tam měl předinstalovanej a vzhledem k tomu, že jsem fakt analfabet, budu se ptát asi blbě: odinstalovat Realtek a nainstalovat tam co? Znovu ten?

Předem díky,

barryk

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 dub 2009 18:34

Jasně že jo, najdi si novou verzi na stránkách výrobce základní desky. Případně pošli typ, dohledáme je.
Zkoušel jsi repro dát do těch předních výstupů?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
    od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem
    1
    6075
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    09 bře 2025 03:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”