Prosim poradte- kodeky

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

karlikar
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Prosim poradte- kodeky

Příspěvekod karlikar » 05 dub 2009 21:19

Ahoj, uz dlouho resim jeden problem. Kdyz otevru nejakou slozku kde jsou nejaka videa nebo filmy tak se mi pocitac sekne a vyskoci chyba exploreru a nasledne i chyba dr.watsona. Ja vim cim to je- je to zpusobene miniaturami ve slozkach (takovy ten obrazek filmu u souboru) a tim ze mam proste bordel v kodecich. Pocitac pak pri nacitani miniatur proste nejak kolabuje... Rikal jsem si, ze bych odinstaloval VSECHNY kodeky ze sveho pocitace a nainstalovat jen jeden codec pack a vse bude v poradku. Jenze nekde se stala chyba... po odinstalovani vsech codek packu co jsem v pc nasel to blbne furt. Nevite jak smazat opravdu VSECHNY kodeky? Jinak mam win XP. diky

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Prosim poradte- kodeky

Příspěvekod memphisto » 05 dub 2009 21:40

Odinstaluj všechny, pročisti registry CCleanerem (odkaz v podpise) a nainstaluj jen jedny. Já používám CCCP a nemám jediný problém
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 dub 2009 22:13

Já používám dokonce jen filtry – FFDShow (podmnožina balíku CCCP) a dosud jsem nenarazil na film, který bych nepřehrál.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

karlikar
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod karlikar » 05 dub 2009 22:20

tohle jsem presne delal, ze jsem je odinstaloval vsechny a procistil. prece jenom mi tam nejaky musely zustat o kterych nevim nebo nejsou videt...

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 05 dub 2009 23:30

nainstaluj třeba codeck pack ALL in 1 6.0.30 nabo CCCP a potom ztáhni WIN DVD a nainstaluj ho.ten vše potřebné na přehrávání dvd a videa obsahuje.sice je to trial ale to neva hlavně že se ti s ním nainstal.potř.codeky.ztáhni to Win dvd Platinum 8Používat ho potom nemusíš měl by ti fungovat i WMP
http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... ce/windvd/

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 05 dub 2009 23:52

cicero:
Proč by měl karlikar stahovat 30denní trial? Aby si s ním nainstaloval kodeky? Proč by měl instalovat další a další kodeky? Stačí jeden balík. A v řadě první je potřeba, aby si vyčistil systém od předchozích kodeků.

karlikar:
Chceš-li vědět, jaké všechny kodeky máš ve Windows nainstalované, můžeš k tomuto účelu použít free program CodecInstaller
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 dub 2009 23:54

karlikar
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod karlikar » 06 dub 2009 09:42

Myloš píše:Chceš-li vědět, jaké všechny kodeky máš ve Windows nainstalované, můžeš k tomuto účelu použít free program CodecInstaller

Tak jsem si stahnul ten codecinstaller a naslo me to vsechny tyhle kodeky: (viz. obrazek dole). V pridat/odebrat programy zadny z nich nevidim, ale v tomhle programu se na ne da kliknout pravym a daji se nejak smazat. Vyskoci tahle hlaska:
hlaska.JPG
Mam teda dat zmenit prioritu nebo je na dobro smazat? Bojim se abych si pc nerozhodil jeste vic...

codecinst.JPG

// Citaci používej především tehdy, když není zřejmé, na kterou část příspěvku reaguješ a právě tu část ocituj.
// Zbytek citace, prosím, smaž (jako jsem to udělal za tebe v tomto příspěvku já).
// Pro běžné odpovědi jinak většinou postačuje tlačítko
ODPOVĚDĚT s tím, že uvedeš jméno toho, na koho reaguješ.
// Myloš

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 06 dub 2009 15:03

dělej jak chceš -stejný problém jsem řešíl minulý týden když jsem zjistil že PC nepřehrává DVD ani video.Vyzkoušel jsem všechny balíky codeců co ti tady radí ale žádný nepomohl.Až po kombinaci balíku + přhrávač DVD Win to hned začlo fungovat.ZA vyzkoušení nic nedáš....buď to půjde nebo ne.já se tím zabyval 3dny.Nainstal vše co ti to nabízí tedy i Microsoft visual C ++ Redistributable

To:myloš....Proč by měl karlikar stahovat 30denní trial? Aby si s ním nainstaloval kodeky? Protože zřejmě obsahuje něco co v balíkách chybí.

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 06 dub 2009 16:45

nebo si stáhni tenhle skriptík... http://www.hiren.info/download/windows- ... -conta.reg ( klikni na ten odkaz pravym a zvol "uložit cíl odkazu jako" a nekam ulož..poté ho spusť /přidej do registru/ ...restartuj pc... nebo můžeš ručně do registru .. najít klíč HKLM\Software\Classes\CLSID\{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}\InProcServer32 a smazat hodnotu "(Výchozí)" potom ještě najít klíč HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAs­sociations\.avi\shellex\PropertyHandler a smazat hodnotu "Default" ... před akcí si ale zazalohovat registr.....ale spíš ti bude stačit první postup..poněvadž mají defakto stejnej efekt..akorát ten druhej postup je zbytečně pracnější...to jen kdyby ses nahodou zrovna nudil :) /nahledy videa se přestanou tvořit....a nemělo by ti to padat...pač některy nevhodny kodeky..nebo kodeky snažící se aktivovat při nahledu "vadnyho" videa...padají a s nima kolikrat..jak víme..i explorer..a..pruzkumník.....a jak už ti bylo výše doporučeno..odinstalovat..vymazat..zlikvidovat zbytečný kodeky...a nainstalovat třeba ty CCCP.... :)

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 06 dub 2009 20:32

cicero píše:Protože zřejmě obsahuje něco co v balíkách chybí.
Možná máš pravdu, ale je zajímavé, že jsem se dosud nesetkal s videem, které bych nepřehrál – a to jsem instaloval jen FFDShow a na MediaPlayerClassic navázané QuicktimeAlternative a RealAlternative.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 06 dub 2009 21:37

Já když instaluju systém tak taky vždy nainstaluju jen codeck pack + directX a už vše v poho jede.Teď ale asi nějaký program odinstal.něco z registrů a bylo vymalováno.Pomohlo až to co jsem psal.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu jak předělat PC
    od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2458
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 12:10
  • Prosím o kontrolu sestavy
    od user158 » 11 led 2025 15:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC